Disney en Lucasfilm vieren Star Wars Day met nieuwe trailer van The Acolyte

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 6 mei 2024.

Star Wars Day

 • Afgelopen zaterdag, 4 mei, was het Star Wars Day. Dit was voor Lucasfilm de perfecte gelegenheid om de nieuwe trailer van The Acolyte te lanceren. Ook verscheen er een nieuwe poster. The Acolyte van showrunner Leslye Headland speelt zich af in het High Republic tijdperk en is vanaf woensdag 5 juni te zien op Disney+.
 • Wie niet tot 5 juni kan wachten krijgt bij de bioscopen van Pathé de kans om de eerste twee afleveringen al op maandag 3 juni op het witte doek te bekijken. Dit evenement is alleen toegankelijk voor Club Pathé leden.
 • Op de vooravond van May the 4th kwam Lucasfilm met een video waarin ze alle Star Wars fans bedanken.
 • Ondertussen wachten fans ook al een tijdje op de serie Skeleton Crew met Jude Law in de hoofdrol. Regisseur Jon Watts onthulde tijdens een interview bij CCXP dat de serie rond kerstmis op Disney+ zal verschijnen. Ook onthulde hij dat de serie gebruik maakt van een aantal oude technieken: stop motion en matte paintings.
 • The Phantom Menace draait sinds vrijdag tijdelijk weer in de bioscoop en trekt veel bezoekers. De film heeft dit weekend naar schatting wereldwijd 14,5 miljoen dollar opgebracht waarvan 8.1 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Een indrukwekkende prestatie voor een re-release van een film die een kwart eeuw oud is. Ter vergelijking: de re-release van Return of the Jedi ontving in april vorig jaar tijdens het openingsweekend 5,1 miljoen dollar.
 • Gasten die Disney’s Hollywood Studios bezochten, kregen de kans om Chopper te zien in de Star Wars Launch Bay in Animation Courtyard. Chopper is de droid die we voor het eerst in Star Wars Rebels zagen en vorig jaar nog in Ahsoka.
 • In Galaxy’s Edge is sinds 4 mei nieuwe merchandise te koop. Te koop bij Creature Stall is een Nexu knuffel en bij Toydarian Toymaker vind je onder andere knuffels van Krrsantan en Cad Bane, een Jar Jar Binks figure en een model van de T-16 Skyhopper. En er is nog veel meer merchandise zoals een Dejarik bordspel en een op afstand bestuurbare BD-1 droid.
 • De X-Wing uit Galaxy’s Edge is nu te zien in het National Air and Space Museum. Deze Boeing CV2 Cargo Air Vehicle is gebruikt bij de opening van het themagebied. Het is aan het museum geschonken door Boeing en Walt Disney Imagineering Research & Development.
 • De game Fall Guys komt aanstaande dinsdag met in-game Star Wars content. Het gaat om kostuums en andere cosmetics gebaseerd op Return of the Jedi.
 • Speelgoedfabrikant Hasbro kwam op 4 mei met een livestream vol met onthullingen van binnenkort te verschijnen action figures waaronder Dagan Gera, een van de hoofdpersonages uit de game Star Wars Jedi: Survivor.
 • Walt Disney Records heeft een Star Wars Lofi album uitgebracht, met naast muziek uit de YouTube serie ook nieuwe muziek van componist Kevin Kiner.
 • Apple heeft een nieuwe commercial gelanceerd met Star Wars-thema. We zien een man die verkleed als Mandalorian naar een Star Wars conventie gaat. Daar gaat hij op zoek naar zijn vrienden, eveneens verkleed als Mandalorians. Dankzij de Precision Finding-functie van de iPhone 15 lukt het hem.
 • Mark Hamill is door President Joe Biden uitgenodigd voor een meeting in het Witte Huis. Samen wensden ze alle Amerikanen een fijne Star Wars Day toe. Hamill verscheen ook tijdens de press briefing waar hij de president Joe-bi Wan Kenobi noemde.

Nieuws uit de parken

 • We weten al een tijdje dat Le Pays des Contes de Fées in Disneyland Paris twee nieuwe scènes krijgt gebaseerd op Frozen en Winnie the Pooh. Nu is ook bekendgemaakt dat er nog een derde nieuwe scène komt: op de plek van Return to Oz zal Carl’s huis uit Up verschijnen. Er is ook een behind-the-scenes foto verschenen van de Winnie the Pooh-scène. Bij heropening zal de attractie gesponsord worden door Vittel.
 • Disney Parks heeft aangekondigd dat het deze week het Halfway to Halloween-evenement zal starten. Dit is later dan in de afgelopen jaren. Op Instagram zijn meerdere teasers met Disney villains geplaatst, waarin stond dat informatie over het Halloween-seizoen vanaf vandaag zal worden vrijgegeven.
 • Monorail Blue in Walt Disney World is buiten dienst gesteld voor renovatie. Sinds juni 2019 zijn er meerdere renovatierondes geweest. Het onderhoudsteam wordt gevraagd om de monorailvloot zo’n 35 jaar na ingebruikname draaiende te houden. De vorige vloot monorails werd na twintig jaar dienst al buiten gebruik gesteld.
 • BlogMickey beweert dat er binnenkort een einde komt aan de character flotillas in Disney’s Animal Kingdom. Ze werden ooit ingevoerd als COVID-19 maatregel. Op deze manier was er wel entertainment maar genoeg afstand tussen characters en gasten.
 • De Disneyland Resort-ambassadeurs hebben gedeeld dat deze AAPI (Asian American and Pacific Islanders) Heritage Month een speciaal Cast Member door de staat Californië werd geëerd als ‘Woman of the Year’. Het gaat om Gloria Tae, ze is chef-kok bij Disneyland’s Club 33 en 21 Royal.

Bioscoop en Disney+

 • Inside Out 2 heeft op 4 mei een mijlpaal bereikt, waarbij de laatste hand werd gelegd aan het geluid van de film. Dat gebeurde heel toepasselijk bij Skywalker Sound. Pixar deelde een foto van dit moment.
 • Rick Riordan, schrijver van de Percy Jackson boeken, heeft een update gegeven over seizoen twee van Percy Jackson And The Olympians. Hij schrijft dat ze uitstekende vooruitgang boeken en dat hij en zijn vrouw Becky ook nu weer uitvoerend producenten zijn. Seizoen twee zal een verfilming zijn van het tweede Percy Jackson boek, The Sea of Monsters.
 • 20th Century Studios werkt aan een nieuwe The Maze Runner film. Tussen 2014 en 2018 verscheen de trilogie gebaseerd op de boeken van James Dashner. The Hollywood Reporter heeft onthuld dat Disney in onderhandeling is met Jack Paglen om een ​​script te schrijven voor de komende film.
 • Over iets minder dan een week begint het nieuwe seizoen van Doctor Who, het eerste volledige seizoen op Disney+. Ter promotie is erzijn er twee fragmenten uit de openingsaflevering ‘Space Babies’ online gezet. We krijgen hierin het butterfly effect te zien. Letterlijk! En de eerste ruimtereis van Ruby.
 • Disney heeft bekend gemaakt dat de nieuwe documentaire Diane von Furstenberg: Woman in Charge, over de Belgisch-Amerikaans modeontwerpster, vanaf 25 juni te zien zal zijn op Disney+. De docu is geregisseerd door Sharmeen Obaid-Chinoy (die momenteel werkt aan de nieuwe Rey Skywalker film) en Trish Dalton.

Overig nieuws

 • De Britse acteur Bernard Hill is overleden. Hij is 79 jaar oud geworden. Hij was vooral bekend als kapitein Edward Smith in de 20th Century Studios film Titanic en als Théoden in The Lord of the Rings.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.