Disney en Lucasfilm onthullen nieuwe Ahsoka trailer

In juli en augustus elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 14 juli 2023.

Nieuws uit de parken

  • Disneyland Parijs heeft de nieuwe Disneyland Pass onthuld, de nieuwe jaarpassen. Het gaat hierbij om 3 varianten (Bronze, Silver en Gold) die de huidige jaarpassen vervangen vanaf 19 juli aanstaande. Naast dat er een aantal nieuwe voordelen zullen zijn voor de jaarpashouders, gaan er ook heel veel voordelen weg. Men moet hierbij denken aan: het ontbreken van infinity parking, geen AP toegang meer voor jaarpashouders en het schrappen van Extra Magic Time en het verlagen van de korting die je krijgt bij restaurants en shops. Ook zijn de jaarpassen duurder geworden.
  • Disneyland Parijs heeft een kijkje achter de schermen gegeven bij Casa de Coco – Restaurante de Familia (voorheen Fuente Del Oro). Er wordt momenteel gewerkt aan meer dan vijftig props, waaronder de gitaar van Héctor Rivera.
  • Vanaf morgen is TOGETHER: A Pixar Musical Adventure te zien in het Walt Disney Studios Park. Er zijn inmiddels al wel foto’s en een video van de voorpremière verschenen.
  • Op 20 juli wordt Dole Whip Day gevierd in de Amerikaanse parken. BlogMickey heeft een overzicht van de verschillende smaken en speciale edities die op die dag verkrijgbaar zijn.
  • Vanaf komende zomer komt er een directe busverbinding van diverse Walt Disney World Resorts naar Typhoon Lagoon. Men was eerder genoodzaakt om een overstap te maken bij Disney Springs.
  • Het lijkt erop dat Journey of Water – Inspired by Moana binnenkort kan openen in EPCOT. Op foto’s zijn effecten als mist en de springende fonteintjes al werkend zichtbaar.
  • De korte sluiting van The Haunted Mansion in Orlando in augustus zal niet worden benut voor het installeren van The Hatbox Ghost. De plaatsing van de iconische animatronic staat nog steeds op de planning voor dit jaar, maar het is nog onduidelijk wanneer dit exact zal gebeuren.
  • En nu we het toch over deze griezelige attractie hebben… Rosario Dawson is binnenkort te zien in de Haunted Mansion film. Ze was recent in het Magic Kingdom voor een tour door de attractie.
  • Walt Disney Imagineer Kim Irvine heeft tijdens de Disney Parks Around the Globe – a Private Jet Adventure een korte update gegeven over plannen voor het Adventureland Treehouse. Deze attractie zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog heropenen.
  • Het Halloween evenement Oogie Boogie Bash in Disney California Adventure is volledig uitverkocht. Eerder moest Disney de verkoop van de tickets nog pauzeren vanwege technische problemen.

Bioscoop en Disney+

  • Lucasfilm en Disney hebben een nieuwe trailer onthuld van Ahsoka, de eerstvolgende Star Wars serie op Disney+. Op 23 augustus zijn de eerste twee afleveringen te zien. Er zijn ook een poster en een behind-the-scenes featurette verschenen. In de trailer zien we ook Genevieve O’Reilly als Mon Mothma. In een interview vertelt de actrice over haar ervaringen bij Ahsoka en Andor.
  • De jongste Star Wars kunnen al iets eerder weer terecht bij Disney+. Op 2 augustus verschijnen er namelijk nieuwe afleveringen van de animatieserie Young Jedi Adventures.
  • De nominaties voor de Emmy Awards zijn weer bekend en Disney is maar liefst 163 keer genomineerd. De Star Wars series Andor en Obi-Wan Kenobi zijn respectievelijk genomineerd voor beste dramaserie en beste limited serie. Verder ook nominaties voor onder andere The Bear, Abbott Elementary, Only Murders in the Building, The Mandalorian, Ms. Marvel, Prey en What We Do in the Shadows. Disney heeft al haar nominaties ook op een rijtje gezet.
  • Jennifer Garner zal te zien zijn in Deadpool 3. Ze kruipt voor deze film opnieuw in de huid van Elektra. Die rol speelde ze eerder al in de Daredevil film uit 2003.
  • En over Deadpool 3 gesproken… de eerste foto van de film is verschenen. Hierop zien we Ryan Reynolds en Hugh Jackman.
  • De cast van TRON: Ares is opnieuw uitgebreid. Het gaat om Cameron Monaghan en Sarah Desjardins. Monaghan is binnen de Disney familie bekend als Cal Kestis in de Star Wars games Fallen Order en Survivor. Desjardins was te zien in de FX serie Under The Banner Of Heaven.
  • Op 9 augustus zal het volledige vierde (en laatste) seizoen van High School Musical: The Musical: The Series te zien zijn op Disney+. Deze week verscheen de trailer waarin ook een aantal castleden uit de originele films hun opwachting maken.
  • Op 25 augustus, tijdens World Princess Week, zal een nieuwe 4K restauratie van de animatieklassieker Cinderella toegevoegd worden aan Disney+. Deze versie is eerder dit jaar in Amerika al verschenen op Blu-Ray.
  • Disney+ heeft een compilatievideo online gezet op het moment dat het nog 100 dagen duurde tot de officiële honderdste verjaardag van The Walt Disney Company op 16 oktober.

Disney Cruise Line

  • Het Disney Parks Blog heeft een pagina gelanceerd waar Disney Cruise Line fans de bouw van de Disney Treasure kunnen volgen. Via die pagina zijn nu ook nieuwe foto’s naar buiten gebracht van het schip in aanbouw.

Overig nieuws

  • Na de schrijvers gaan nu ook de acteurs in Hollywood staken. Acteurs die zijn aangesloten bij de vakbond SAG-AFTRA (The Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists) leggen het werk neer. Het is voor het eerst sinds 1980 dat de acteurs staken en voor het eerst sinds 1960 dat schrijvers en acteurs tegelijk staken. Uiteraard zal dit ook gevolgen hebben voor de films en series die Disney produceert.
  • Volgens de regels van SAG-AFTRA mogen acteurs tijdens de staking ook geen promotiewerk uitvoeren. Morgen staat de wereldpremière van Haunted Mansion gepland in Disneyland, maar de castleden zullen daarbij niet aanwezig zijn.
  • Bob Iger blijft langer aan als CEO van The Walt Disney Company. Hij heeft zijn contract verlengd tot en met 2026. De verlenging zorgt voor continuïteit van het leiderschap tijdens de transformatie van het bedrijf en geeft meer tijd om een opvolger te vinden.
  • CNBC heeft Iger geïnterviewd. Hierin laat de CEO weten dat hij de eisen van de schrijvers en acteurs niet realistisch vindt. Over de parken is hij optimistisch. Hij verwacht daar flink te kunnen groeien. Ook heeft hij gereageerd op de strijd met gouverneur Ron DeSantis in Florida.
  • Animator en producent Randy Fullmer is op 73-jarige leeftijd overleden. In 1987 ging hij aan de slag bij Walt Disney Feature Animation (nu Walt Disney Animation Studios). Hij werkte onder andere aan de films Who Framed Roger Rabbit, Oliver & Company en The Little Mermaid. Maar hij wordt vooral herinnerd als producent van The Emperor’s New Groove en Chicken Little.
  • Disney 100: The Exhibition komt na München naar Londen toe. Vanaf 13 oktober aanstaande is deze expositie te zien in het London ExCel (Exhibition Centre London). Op diezelfde locatie vond in april Star Wars Celebration plaats.
  • Na Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) en Star Wars Jedi: Survivor (eerder dit jaar verschenen) wordt er mogelijk al gewerkt aan een derde game in deze serie. Dit blijkt uit vacatures bij Electronic Arts (EA) en Respawn die de games maken.
  • Electronic Arts (EA) gaat ook voor Marvel een game maken. Het bedrijf heeft aangekondigd dat zij werken aan een game rondom Black Panther. Deze single player action-adventure game wordt ontwikkeld door hun nieuw gevormde studio Cliffhanger Games.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.