Disney+ en Hulu samen in één app

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 11 mei 2023.

Nieuws uit de parken

 • Gisteren was er een earnings call waarin het tweede (fiscale) kwartaal van The Walt Disney Company besproken werd. Daarin zijn uiteraard ook dingen over de parken gezegd. Disney Parks & Resorts genereerde 7,78 miljard dollar aan inkomsten in dit kwartaal.
 • Er wordt actief gekeken naar de mogelijkheden om uit te breiden. Bob Iger: “We have a number of other growth and expansion opportunities at our parks and we are closely evaluating where it makes the most sense to direct future investments.”
 • Zo’n vijftien jaar geleden opende The Twilight Zone: Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park in Parijs. Laughing Place laat zien hoe Cast Members er elke dag voor zorgen dat deze attractie up and running blijft.

Bioscoop en Disney+

 • Ook Disney+ werd besproken tijdens de earnings call. De streamingdienst verloor 4 miljoen abonnees. Dit kwam vooral door Disney+ Hotstar. De Direct-to-Consumer-inkomsten stegen met 12% tot 5,5 miljard dollar, terwijl het verlies daalde naar 659 miljoen dollar. In het vorige kwartaal was dit nog 1,1 miljard.
 • Later dit jaar zal Disney in de Verenigde Staten een app introduceren waarin Hulu geïntegreerd wordt binnen Disney+, vergelijkbaar met hoe Star bij ons toegevoegd werd aan Disney+. Daarnaast blijven Disney+, Hulu en ESPN+ ook apart beschikbaar. In Europa zal het Disney+ abonnement met reclames later dit jaar geïntroduceerd worde.
 • Tijdens de earnings call heeft Disney CFO Christine McCarthy laten weten dat ze content gaan verwijderen van hun streamingdiensten. Dit is om kosten te besparen. McCarthy heeft niet gezegd specifiek om welke categorie content het gaat.
 • Eerder deze week werd bekend dat Jonathan Groff te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van Doctor Who. BBC en Disney hebben inmiddels ook foto’s vrijgegeven van Groff in zijn kostuum, samen met hoofdrolspelers Ncuti Gatwa en Millie Gibson.
 • De schrijversstaking heeft grote gevolgen voor Daredevil: Born Again. Door een gerichte protestactie zijn de opnames van deze Marvel serie voor de rest van de week stilgelegd.
 • Een Marvel serie die gelukkig al helemaal opgenomen is, en vanaf 21 juni te zien zal zijn op Disney+, is Secret Invasion. Gisteren verscheen een behind the scenes featurette.
 • Er komt een vervolg aan op de 2003 versie van Freaky Friday. Volgens The Hollywood Reporter zullen Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan terugkeren als moeder en dochter.
 • En nu we het toch over Jamie Lee Curtis hebben… De eerste foto van haar in de rol van Madame Leota in Haunted Mansion is vrijgegeven. De film is later deze zomer te zien in de bioscoop.

Overig nieuws

 • Nog even terug naar de earnings call. Daar kwam ook de strijd tussen Disney en gouverneur Ron DeSantis aan bod. Bob Iger zinspeelde op de mogelijkheid dat Disney stopt met investeringen in Florida: “Does the state want us to invest more, employ more people, and pay more taxes or not?”
 • Disney viert de honderdste verjaardag en Peter Pan de zeventigste verjaardag. Genoeg reden voor het uitbrengen van nieuwe Funko Pops van Peter Pan, Tinker Bell, Wendy, Kapitein Haak en een zeemeermin uit de Mermaid Lagoon.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.