Disney en DeSantis bereiken schikking om juridisch geschil te beëindigen

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 28 maart 2024.

The Walt Disney Company

 • De strijd tussen The Walt Disney Company en Florida lijkt voorbij. Tijdens een bijeenkomst woensdagochtend keurde het Central Florida Tourism Oversight District een schikking goed om een juridisch geschil te beëindigen. De strijd begon in maart 2022 toen Bob Chapek, die toen CEO was, zich uitsprak tegen de “Don’t say gay”-wet. Inmiddels is de toon van gouverneur Ron DeSantis meteen minder vijandig. Hij heeft het zelfs over de mogelijkheid van een vijfde park in Walt Disney World. Er is ook een statement van Walt Disney World Resort President Jeff Vahle.
 • The Walt Disney Company heeft aangekondigd dat de de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering te volgen zal zijn via een livestream. Tijdens deze vergadering zal er gestemd worden voor de Raad van Bestuur.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Resort test een nieuw toegangssysteem met gezichtsherkenning. Bij het poortje hangt een camera die het gezicht van de bezoekers scant om te zien of deze een match is met de foto in het systeem.
 • Disney Parks heeft een grappige video gedeeld waarin Josh Gad bezoekers in Disneyland verrast door conducteur te worden van de Disneyland Railroad.
 • Er komt een nieuwe eetervaring naar Goofy’s Kitchen in het Disneyland Hotel. Goofy’s Kitchen Springtime Buffet biedt een uitgebreid ontbijt-, brunch- of dinerbuffet. Goofy en Clarabella zullen voor deze gelegenheid nieuwe outfits dragen.
 • Een nieuwe mijlpaal voor de constructie van CommuniCore Hall in EPCOT. Er werd namelijk getest met de verlichting. WDW News Today viel het gisteren op dat een aantal van de driehoekige panelen verlicht waren.
 • Mama Melrose’s Ristorante Italiano in Disney’s Hollywood Studios krijgt vanaf 1 april een aantal nieuwe gerechten op de menukaart. Dat zijn onder andere rigatoni bolognese, gebakken mozzarellasticks en fettuccine alfredo met garnalen.
 • Disneyland Paris heeft het pin trading schema voor april 2024 vrijgegeven. Er zullen onder andere pins verschijnen van Minnie Mouse, de goede feeën uit Sleeping Beauty en Tinkerbell.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren is Hulu on Disney+ officieel gelanceerd. Iedereen die geabonneerd is op Disney+ én Hulu ziet nu die titels gecombineerd in één app, vergelijkbaar met de intergratie van Star bij ons. Disney+ abonnees die geen Hulu abonnement hebben zullen wel promotie zien voor Hulu titels. Om de lancering te promoten zijn er video’s online verschenen waaronder een met een belangrijke rol voor Quinta Brunson’s personage Janine uit Abbott Elementary.
 • Momenteel zijn de opnames van Thunderbolts bezig in Atlanta, Georgia. Florence Pugh, die Yelena Belova speelt in deze Marvel film, geeft op haar Instagram account een korte rondleiding over de set.
 • Het is nog niet bekend wanneer Spider-Man: Beyond the Spider-Verse te zien zal zijn, maar er is nu wel alvast een korte animatiefilm die zich afspeelt in de Spider-Verse. In The Spider Within: A Spider-Verse Story worstelt Miles Morales met grote verantwoordelijkheden.

Disney Cruise Line

 • Rechtstreeks vanaf het prachtige eiland Eleuthera heeft Disney Cruise Line een eerste blik geworpen op de merchandise voor hun nieuwe eilandbestemming, Disney Lookout Cay at Lighthouse Point.

Overig nieuws

 • Disney gaat de komende tijd regelmatig een blik achter de schermen werpen bij de opbouw van Cotino, de eerste Storyliving by Disney community. Er is nu een sneak peek van de bouw van de hoofdentree.
 • Op 9 april verschijnt The Living Force, een nieuw Star Wars boek geschreven door  John Jackson Miller. Het verhaal speelt zich een jaar voor The Phantom Menace af en volgt de Jedi Order in hun poging om een buitenpost op Kwenn te redden. Via Entertainment Weekly is een fragment naar buiten gebracht.
 • Marvel heeft een nieuwe free-to-play game aangekondigd. In Marvel Rivals kunnen spelers een team samenstellen van superhelden en slechteriken. Speelbare personages zijn onder anderen Black Panther, Spider-Man, Magneto, Rocket Raccoon en Iron Man.
 • Een medewerker van Disney is in politiehechtenis genomen nadat zij met een mes was betrapt op het Fox terrein. Ze zou zich aggressief hebben gedragen tegenover de beveiliging. Ze ondergaat nu een psychische evaluatie.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.