Disney en BBC onthullen nieuwe Doctor Who trailer en afleveringtitels

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 1 april 2024.

Nieuws uit de parken

 • Disney heeft een nieuwe commercial uitgebracht voor Walt Disney World. Hierin ligt de focus vooral op de bezoekers.
 • Hocus Pocus Villain Spelltacular zal terugkeren voor Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party in 2024. Walt Disney World plaatste namelijk een castingoproep voor zangeressen om de Sanderson Sisters te spelen in deze stage show.
 • Het komt regelmatig voor dat grote sterren een bezoek brengen aan een Disney resort. Het laatste voorbeeld hiervan is Charlize Theron. Zij was samen met haar dochters in Walt Disney World.
 • Bijna elk jaar vindt in het Magic Kingdom een ​​speciale pre-parade plaats voorafgaand aan de Festival of Fantasy-parade. Deze is ter gelegenheid van het paasweekend. WDW News Today heeft foto’s en een video van de editie van dit jaar.
 • In EPCOT krijgen de gasten deze week een nieuwe show voorgeschoteld in World Celebration Gardens. De show heet Forces of Nature by AntiGravity en bevat vijf dansers.
 • Disneyland heeft onthuld dat er een scavenger hunt met Star Wars-thema naar het park komt voor het Season of the Force-evenement. Bezoekers beginnen bij The Star Trader en moeten op zoek naar verborgen cilinders die een code onthullen.
 • Voor Disneyland Paris was 2023 een goed jaar. Er was een recordomzet van 2,9 miljard euro. Dat is ruim 20% hoger dan het jaar ervoor. De operationele winst was 175 miljoen euro en de nettowinst kwam uit op 161 miljoen euro.
 • Gisteren werd Disneyland Paris geconfronteerd met een plotselinge storm. Een aantal buitenattracties en -activiteiten waren hierdoor tijdelijk gesloten.

Bioscoop en Disney+

 • Disney en BBC hebben een nieuwe trailer vrijgegeven van Doctor Who. Ook zijn de titels van de afleveringen en de bijbehorende schrijvers en regisseurs onthuld. Het nieuwe seizoen is in Nederland en België vanaf 11 mei te zien op Disney+.
 • Er komt geen tweede seizoen van het murder mystery Death and Other Details. Hulu heeft besloten de serie te cancelen. De serie stond pas sinds 5 maart bij ons op Disney+.
 • Het vervolg op Freaky Friday uit 2003 gaat er officieel komen. Nisha Ganatra is aangesteld als regisseur. Zij heeft eerder een aantal afleveringen van Welcome to Chippendales geregisseerd. De verwachting is dat Jamie Lee Curtis en Lindsay Lohan allebei zullen terugkeren.
 • Afgelopen vrijdag ging bij Pathé de verkoop van start van de Star Wars marathon. Er was veel animo voor dit evenement aangezien besloten is de marathon is extra zalen te vertonen. Tijdens de marathon zijn alle negen films uit de Skywalker Saga achter elkaar te zien.
 • Daisy Ridley zou het geweldig vinden als Finn (gespeeld door John Boyega) terug zou keren als een Jedi in de nieuwe Rey Skywalker film. Dat liet de Star Wars actrice weten in een interview met Screen Rant: “That is above my pay grade. [Laughs] I would love to see that, but that is not a decision for me.”
 • Een nieuwe foto die achter de schermen van Daredevil: Born Again gemaakt is, onthult de terugkeer van Jon Bernthal als Frank Castle (The Punisher). En dan lijkt acteur Finn Jones ook nog te hinten dat Daniel Rand oftewel Iron Fist terug gaat keren.
 • Er is een teaser verschenen van Ariel, een animatieserie van Disney Junior. Mykal-Michelle Harris is te horen in de titelrol, samen met Taye Diggs en Amber Riley als King Triton en Ursula.

Overig nieuws

 • Voor iedereen die nog twijfelde om te gaan is het nu te laat. Alle tickets voor alle dagen van D23: The Ultimate Disney Fan Event zijn uitverkocht. Dit is opmerkelijk omdat het in 2022 maar liefst 184 dagen duurde voordat alle tickets verkocht waren.
 • Aladdin op Broadway vierde zijn 10-jarig jubileum in het New Amsterdam Theatre, met meer dan 3.500 optredens en bijna 6 miljoen bezoekers. Om dit te vieren was er een speciaal optreden waarbij een aantal acteurs terugkeerden. Een van hen was Jonathan Freeman, de originele stem van Jafar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.