Disney Electrical Sky Parade gedebuteerd in Disneyland Paris

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 9 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Gisteravond was het dan eindelijk zo ver: de Disney Electrical Sky Parade was voor het eerst te zien in Disneyland Paris. Uiteraard zijn de beelden direct online verschenen. Op YouTube staat de volledige show, maar Disneyland Paris president Natacha Rafalski deelde een video met hoogtepunten. Ook oud-Imagineer Eddie Sotto is enthousiast.
  • Mickey and the Magician heeft nu een pauze tot en met 23 februari. De onderbreking werd niet eerder door Disneyland Paris aangekondigd.
  • Kali River Rapids is gisteren, net als Rock ‘n’ Roller Coaster, gesloten voor een opknapbeurt. De attractie is volgens traditie elk jaar gesloten voor onderhoud tijdens de koudere wintermaanden en duurt tot het voorjaar.
  • Twee paden in EPCOT zijn nu gesloten. Het pad van Spaceship Earth naar The Seas with Nemo & Friends is permanent gesloten. De EPCOT Rose Walk zal tijdelijk gesloten zijn. Dit is het noordoostelijke pad tussen World Celebration en de Rose Walk.
  • In EPCOT wordt gewerkt aan de afronding van CommuniCore Hall, het laatste deel van het EPCOT-overhaulproject. Het omvat een festival-expositieruimte en een feestgebied, met o.a. een Mickey & Friends ontmoetingsruimte.
  • Ter ere van het 2024 EPCOT Festival of the Arts zijn er diverse nieuwe foto opportunity’s verschenen. Je kan onder andere foto’s maken in settings van Wish, Sleeping Beauty, maar ook in de omgeving van de Mona Lisa en je om laten toveren tot Frida Kahlo.
  • In een video heeft Disney laten zien hoe “Good to Go”-dagen eruit gaan zien voor Walt Disney World jaarpashouders. Op die dagen kunnen zij zonder reservering de parken bezoeken. Op de kalender worden deze dagen groen omcirkeld.
  • Een Braziliaanse strijd in de Walt Disney World Marathon: Vanilson Neves triomfeerde over zijn Braziliaanse trainingspartner Daniel dos Santos en won de marathon. Het was de 17e keer in 19 jaar dat een Braziliaanse hardloper de race won. Bij de vrouwen won Stephanie Muscat in haar debuutmarathon.
  • Als onderdeel van een wetsvoorstel dat vorig jaar werd ondertekend, is het Florida Department of Transportation (FDOT) begonnen met inspecties van het monorailsysteem van Walt Disney World.
  • Voor de verzamelaars onder ons: de Disney 100 verzamelbare medailles zijn niet langer beschikbaar in Walt Disney World, aangezien de viering officieel is beëindigd. Enkele medailles verhuisden op 1 januari tijdelijk naar een andere locatie voordat ze definitief werden verwijderd. Kijk hier naar de lijst van locaties waar de nieuwe medailles nu verkrijgbaar zijn.
  • Merchandise gerucht: nieuwe Celebration Crew sweatshirts zullen naar verluidt de Spirit Jerseys van Disney vervangen wegens hoge productiekosten. Prijzen variëren, met Celebration Crews van $59,99, goedkoper dan de gebruikelijke $79,99 voor Spirit Jerseys. De overgang is echter nog niet bevestigd. De Celebration Crew sweatshirts zijn al wel te vinden in Walt Disney World.

Bioscoop en Disney+

  • Pixar heeft een nieuwe SparkShort aangekondigd voor Disney+. Voor de short Self van regisseur Searit Huluf heeft Pixar voor het eerst stop-motion animatie gebruikt. Te zien op 2 februari.
  • Komende nacht zal de nieuwste Marvel serie op Disney+ verschijnen. In tegenstelling tot vorige series is van Echo meteen het complete seizoen beschikbaar. Ter promotie was er gisteren een Launch Event en verscheen er een fragment uit de serie online.
  • Een nieuwe advertentie voor seizoen 2 van What…if? (en Samsung) is sinds gisteren verschenen op The Sphere in Las Vegas.
  • Fans van Station 19, een spin-off van Grey’s Anatomy, zijn een petitie gestart om de serie te redden. Begin december werd namelijk bekend dat de serie na zeven seizoenen is gecanceld door ABC.
  • De regisseurs van Disney’s film Wish deelden met The Oscars details over het kenmerkende lied This Wish. Ariana DeBose, Julia Micheals en de regisseurs bespraken de ontwikkeling van het lied voor de officiële Oscars YouTube-serie.
  • Disney heeft de trailer online gezet van Choir, een zesdelige docuserie over het Detroit Youth Choir dat zich voorbereid op een mogelijk optreden in de Carnegie Hall in New York. Op 31 januari is de serie te zien op Disney+.
  • De animatieserie Star Wars: Tales of the Jedi krijgt mogelijk meerdere spin-offs. Die zouden dan, in plaats van Jedi, focussen op de Sith en bounty hunters.

Overig nieuws

  • De Golden Globes uitreiking heeft voor een grappige familiereünie gezorgd. Mark Hamill ontmoette daar achter de schermen voor het eerst zijn “moeder” Natalie Portman. Hamill speelde natuurlijk Luke Skywalker in Star Wars, de zoon van Padmé Amidala gespeeld door Portman in de prequel trilogie.
  • Er gebeurde meer tijdens de Golden Globes. Steven Yeun zijn winnende speech leek wel erg op het plot van de film Frozen waardoor het publiek een hartverwarmend moment beleefde. En Captain Marvel-actrice Brie Larson ontmoette haar idool Jennifer Lopez die veel voor haar heeft betekend.
  • Zoals eerder aangekondigd heeft Jonathan Majors naar aanleiding van zijn veroordeling voor mishandeling een interview gegeven aan Good Morning America. Daarin vertelt hij onder andere over zijn hoop om weer aan de slag te kunnen in Hollywood. Na de veroordeling besloot Marvel de samenwerking met Majors te beëindigen.
  • Disney wordt bekritiseerd voor het aanklagen van een kleine Star Wars-gethematiseerde autowasstraat in Chili, genaamd Star Wash. Ondanks de populariteit en creatieve aanpak beweert Disney’s Lucasfilm dat de naam tot verwarring kan leiden. De eigenaar verdedigt de onderscheidende naam en vraagt steun tegen het juridische geschil.
  • Apple heeft bekendgemaakt dat hun nieuwe apparaat, de Apple Vision Pro, vanaf vrijdag 2 februari 2024 verkrijgbaar zal zijn bij alle Amerikaanse Apple Store-locaties en de Amerikaanse Apple Store online. Tijdens de onthulling van de Apple Vision Pro was Disney CEO Bob Iger aanwezig om uit te leggen hoe Disney+ beschikbaar zal zijn.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.