Disney Electrical Sky Parade en Symphony of Colours vanaf 8 januari in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 20 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Parijs heeft afgelopen vrijdag nieuwe concept art van het nieuwe seizoen Symphony in Colours gepresenteerd. We zien dat door middel van drones onder meer Pete’s Dragon en het schip van kapitein Haak in de stijl van de Main Street Electrical Parade aan het publiek zal worden gepresenteerd. Dit onderdeel zal de Disney Electrical Sky Parade gaan heten.
 • Hoe dit deel van de avondshow tot stand kwam is te zien in een video die door Disneyland Parijs gedeeld is. Er is ook een primeur: vanuit de drones zullen waarschijnlijk zogenaamde ‘spark showers’ worden afgeschoten: vuurwerk uit drones dus.
 • Naast een avondshow is ook de nieuwe dagshow A Million Splashes of Colour aangekondigd. Van die dagshow is zaterdag meer concept art vrijgegeven. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de Gardens of Wonder verdwijnen en op Central Plaza plaats wordt gemaakt voor nieuwe bloemen, waaronder gigantische bloemen die oplichten in het donker.
 • Naast dit alles heeft Disneyland Parijs ook nieuwe versiering voor zowel Main Street als de ingang van het treinstation aangekondigd. Net als de nieuwe dagshow A Million Splashes of Colour is dit pas vanaf 10 februari te aanschouwen.
 • Wat wel erg magisch werd bevonden was het optreden van Ariana DeBose afgelopen vrijdag voor het “mooiste kasteel ter wereld”. De beelden zullen later online te vinden zijn, nu alvast de fotos via DLP Report. Eerder deed DeBose ditzelfde trucje overigens al in Disneyland Anaheim.
 • In Disneyland Anaheim heeft de nieuwe Disney film Wish ook al aardig wat aandacht. De vroege screenings zijn daar al begonnen en nu is de film ook toegevoegd aan de avondshow World of Color – Season of the Light in Disney’s California Adventure.
 • Hoe simpel ook: de baai waaraan het nieuwe subgebied San Fransokyo in datzelfde DCA gevestigd is, heeft een leuk lichteffect gekregen waarin de naam van het subgebied nog beter uitkomt.
 • In Walt Disney World hebben we al best veel gingerbread houses voorbij zien komen de afgelopen dagen, maar in Disney’s Grand Californian Hotel & Spa is het gingerbread house nu ook gearriveerd.
 • Aan de line up van de nieuwe Disney Jollywood Nights in Hollywood Studios zijn onder andere Jiminy Cricket uit Pinocchio, een speciale kerstman-versie van Stitch en Duffy (een karakter dat vooral in de Disney parken in Azië populair is) toegevoegd.
 • In EPCOT wordt het Festival of the Holidays ook voorbereid. In alle themalanden van World Celebration worden de kerstversieringen opgehangen.

Bioscoop en Disney+

Overig nieuws

 • Voor de 95ste verjaardag van Mickey Mouse heeft Disney een bijzonder ‘video tribute’ gemaakt over “the true original”. Naast feest in de parken dus ook veel feest online.
 • Er was de afgelopen weken een lek waarin een derde hoofdstuk van de cardgame Disney Lorcana werd aangekondigd. Ravensburger heeft bevestigd dat de lek uit een betrouwbare hoek komt, maar verder zeggen ze nog niks.
 • Volgens Jeff Grubb van de videogame website Giant Bomb wordt er niet langer meer gewerkt aan de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic. Het lijkt dus zeer onwaarschijnlijk dat deze game nog gaat verschijnen. Het project werd in september 2021 aangekondigd met een trailer die een tijdje geleden al verwijderd is (naar verluidt vanwege muziekrechten).

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.