Disney Dreams keert terug in Disneyland Parijs!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 11 januari 2023.

Nieuws uit de parken

  • Fantastisch nieuws: Disney Dreams keert terug in Disneyland Parijs! De avondshow debuteerde oorspronkelijk in 2012 maar keert nu terug in een nieuwe versie vanaf 12 april 2023. In deze nieuwe versie worden ook de LED lichten op het kasteel gebruikt.
  • Walt Disney Studios krijgt een nieuwe avondshow aan het einde van deze maand. Van 28 januari tot en met 8 mei is daar Avengers: Power the Night te zien. Hierin worden muziek, lichten, pyrotechnische effecten, videoprojecties en 500 drones gecombineerd. Het zal ook het debuut van Shang-Chi zijn in Disneyland Parijs.
  • In datzelfde park komt ook een nieuwe show genaamd Pixar: We Belong Together. Die gaat vanaf deze zomer te zien zijn in het Studio Theater. Daar zullen volgens de concept art in ieder geval de deuren en karakters uit Monsters Inc. in zitten.
  • It’s a Small World in Disneyland Parijs gaat komende lente na een lange opknapbeurt eindelijk weer open. Onder andere is de façade opnieuw geschilderd, hebben de verlichting en hydraulische systemen een update gehad en is ongeveer de helft van de poppen vervangen (wellicht met poppen in rolstoel). Disneyland Parijs heeft dit moment waarschijnlijk ook aangegrepen om asbest te verwijderen. Naast Small World is ook het ontbijt met prinsessen in Auberge de Cendrillon terug in de lente.
  • Alles dat bekend is gemaakt vanuit Disneyland Parijs is nog eens in een handig overzicht bij elkaar geraapt in onderstaande video (extra dank aan Carmen voor het overzichtelijk maken van de informatie)
  • Na heel wat teasen heeft Walt Disney World de openingsdatum van TRON: Lightcycle Run eindelijk bekend gemaakt. De attractie gaat op 4 april open.
  • Harmonious verdwijnt misschien wel sneller dan veel mensen hadden gedacht: op 3 april keert EPCOT Forever tijdelijk terug en de barges van de oude show worden dan weggehaald. De laatste Harmonious vind dus plaats op 2 april. Op diezelfde datum keert ook Happily Ever After terug in Magic Kingdom, de laatste Enchantment is dus op 2 april.
  • Disneyland Resort heeft een aantal updates aangekondigd. Vanaf 4 februari is het mogelijk om vanaf 11 uur te hoppen tussen de parken. Gasten krijgen ook de mogelijkheid om digitale Disney PhotoPass foto’s gratis te downloaden.
  • Ook in Walt Disney World een aantal updates: het is vanaf nu gratis om je auto te parkeren bij je Disney hotel en na 14 uur is het voor Annual Passholders niet meer nodig om te reserveren. En voor gasten met Genie+ zijn de attractiefoto’s binnenkort gratis.
  • Veel van de positieve veranderingen vallen samen met de terugkeer van Bob Iger. Maar Josh D’Amaro van Disney Parks, Experiences and Products zegt dat dat niet per se de reden is. Hij zegt dat de voornaamste reden is dat er naar de gasten geluisterd wordt.
  • In Shanghai Disneyland heeft er deze week voor het eerst een Avengers Deployment Vehicle rondgereden, met daarop een Marvel meet and greet.
  • In Hong Kong Disneyland zijn character meet and greets zonder social distancing terug. Dit besluit is genomen nadat de coronaregels versoepeld zijn.

Bioscoop en Disney+

  • Vannacht zijn de Golden Globes uitgereikt. Angela Bassett heeft gewonnen voor haar bijrol in Black Panther: Wakanda Forever en Jeremy Allen White voor zijn hoofdrol in The Bear. Er waren ook prijzen voor The Banshees of Inisherin, Abbott Elementary en The Dropout. In haar dankspeech stond Angela Bassett stil bij de overleden Chadwick Boseman.
  • Met de nieuwe Ant-Man and the Wasp: Quantumania trailer is er ook meer bekendgemaakt over de cast. Bill Murray speelt een personage genaamd Lord Krylar. David Dastmalchian keert terug maar niet als zijn personage Kurt uit de eerste twee films. Nu speelt hij Veb. En ook Corey Stoll is terug. Hij speelde de slechterik in de eerste film en lijkt nu de MCU versie van M.O.D.O.K. te worden.
  • Vijfentwintig jaar geleden verscheen Titanic en dat wordt gevierd met een re-release in de bioscoop. De film is hiervoor geremasterd in 4K HDR 3D. Vanaf 8 februari ook in Nederland te zien.
  • Tijdens de kerstdagen kwam Making The Wish: Disney’s Newest Cruise Ship op National Geographic en nu is bekend gemaakt dat hij in maart naar Disney+ komt. Of dat ook voor Nederland geldt, is (uiteraard) nog onbekend.
  • Op 24 januari keert de comedyserie How I Met Your Father terug op Hulu. Er is een trailer verschenen van dit tweede seizoen. Het is ook voor deze serie nog niet bekend wanner deze in Nederland op Disney+ verschijnt.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.