Tokyo Disneyland krijgt in september een nieuwe avondshow

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 30 januari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tokyo Disneyland komt vanaf 20 september met een nieuwe avondshow. De show maakt gebruik van projecties op het kasteel en er zullen personages door de lucht vliegen. In het concept art zien we onder anderen Hercules, Mary Poppins, Aladdin en Jasmine, Iron Man en Captain Marvel en het vliegende huis uit Up. De naam van deze nieuwe show wordt later bekendgemaakt.
 • Disney heeft een bouwvergunning ingediend voor de gesloten Star Wars: Galactic Starcruiser in Walt Disney World. De vergunning is toegewezen aan Sunstate Awning & Graphic Design. Het doel van de bouwwerkzaamheden blijft onduidelijk en Disney geeft geen hints over de toekomst van het gebouw. Mogelijke herbestemmingen omvatten goedkopere dagexcursies of een traditioneel hotel, hoewel dit minder waarschijnlijk lijkt vanwege ingrijpende wijzigingen die nodig zouden zijn.
 • Vanavond organiseerde Walt Disney World zijn jaarlijkse Service Celebration voor langdurige medewerkers in het Magic Kingdom. Het evenement omvatte een speciale vuurwerkshow met elementen uit populaire avondspektakels, verleden en heden, waaronder Fantasy in the Sky, Wishes en Happily Ever After.
 • Jaarpashouders van Walt Disney World kunnen genieten van twee nieuwe Moana-voordelen: een Hei Hei Luikse wafel bij het Connections Cafe en een gratis Hei Hei-magneet.
 • WDW News Today heeft een kijkje genomen in een Standard Room van het Pixar Place Hotel nabij het Disneyland Resort.
 • De kosten van de Disney PhotoPass+ in Disneyland Paris zijn verhoogd naar €85 bij aankoop in het resort. Leden van de Euro Disney Club krijgen 15% korting op de prijs, waardoor deze wordt teruggebracht naar €72,25.
 • Foodies opgelet: in Disneyland Paris is de mugcake teruggekeerd. Voor €18 heb je een Kiri-muffin met slagroom inclusief bijbehorende mok in de huidige F&B-branding.

Bioscoop en Disney+

 • Moana was de meest gestreamde film in de Verenigde Staten in 2023, volgens kijk- en luisteronderzoek bedrijf Nielsen. Dit is natuurlijk bijzonder omdat de film al ruim zeven jaar oud is. Kijk hieronder naar de top 10 streaming movies in de VS waar Disney goed vertegenwoordigd is:
Bron: X – @DisneyAPromos
 • Opnieuw wordt een acteur uit Marvel’s Thunderbolts vervangen. Deze keer gaat het om Ayo Edebiri die we ook uit The Bear kennen. Zij wordt vanwege een planningsconflict als gevolg van de stakingen vervangen door Geraldine Viswanathan.
 • Drie nieuwe gezichten voegen zich bij de cast van Abbott Elementary seizoen 3. Josh Segarra, Kimia Behpoornia en Benjamin Norris spelen vriendelijke vertegenwoordigers van het schooldistrict uit Philadelphia. Zij brengen frisse perspectieven met zich mee. De komedie keert op 7 februari terug met 2 nieuwe afleveringen.
 • In de aanloop naar de lancering op Disney+, deelt de streamingservice een nieuwe featurette voor de docuserie Choir. Regisseur Anthony White stuurt zijn studenten streng aan, terwijl ze na hun succes bij America’s Got Talent nieuwe uitdagingen het hoofd bieden.
 • Hulu breidt zijn ongescripte aanbod uit. The Kardashians is daar al te zien en binnenkort ook Love & WWE, een nieuwe show over WWE-sterren. Daarnaast werken ze aan een docuserie genaamd The Secret Lives of Mormon Wives, waarin een groep Mormoonse vrouwen die swingers zijn centraal staat. Dit volgt op eerdere Mormoonse series op Hulu. De diversiteit van hun aanbod werd luchtig benadrukt door Rob Mills van Walt Disney Television tijdens een evenement in New Orleans.
 • National Geographic brengt een nieuwe documentaire uit, The Space Race, waarin het onbekende verhalen van de eerste zwarte piloten, ingenieurs en wetenschappers die astronauten werden, onthult. De film debuteert op 12 februari op National Geographic en verschijnt daarna op Disney+ en Hulu. Kijk hieronder naar de officiële trailer:
 • Zoals we eerder al schreven in de Daily Disney Roundup verschijnt er morgen een behind the scenes documentaire over Percy Jackson and the Olympians. Deze heet A Hero’s Journey: The Making of Percy Jackson and the Olympians en daarvan zijn inmiddels de eerste beelden verschenen.

Disney Cruise Line

 • In Nassau, op de Bahama’s, leidt een toename van gewelddadige misdaden, waaronder 18 moorden in 2024, ertoe dat de Amerikaanse ambassade een waarschuwing uitgeeft. Toeristen, vooral in specifieke gebieden, wordt aangeraden uiterst voorzichtig te zijn vanwege toenemende criminele activiteiten, waaronder bendegeweld. Hoewel geen bezoekers zijn aangevallen, wordt voorzichtigheid aanbevolen voor degene die naar Nassau reizen, waaronder reizigers van de Disney Cruise Line. Dit is niet de eerste waarschuwing; soortgelijke waarschuwingen werden eerder afgegeven in 2019 en 2022.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.