Disney+ data van belang bij investeringen in de parken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 18 mei 2023.

Nieuws uit de parken

  • Tijdens de SVB MoffettNathanson Technology, Media & Telecom Conference sprak Disney CFO Christine McCarthy kort over de toekomstige investeringen in de parken. Ze herhaalde dat Intellectual Property (IP) erg belangrijk zal zijn. En met Disney+ hebben ze een enorme bak aan data in handen die ze daarbij zal helpen.
  • De Muppets hebben opnieuw een Disney park bezocht. Deze keer waren ze in EPCOT voor Spaceship Earth. Dit uiteraard ter promotie van The Muppets Mayhem op Disney+.
  • Veel fans zullen opgelucht ademhalen want de laatste restanten van Harmonious zijn verdwenen. Disney heeft namelijk de laatste barges verwijderd.
  • Gisteren was het International Day against LGBTphobia. Ook Disneyland Parijs stond hierbij stil. Cast Members konden Donald en Katrien ontmoeten die voor deze gelegenheid hun regenboogoutfits droegen.

Bioscoop en Disney+

  • Gisteren verscheen de trailer van de 20th Century Studios film The Creator. Het is de eerste film van regisseur Gareth Edwards sinds Rogue One: A Star Wars Story in 2016. Ook is er een poster verschenen.
  • Disney heeft wellicht de releasedatum van Ahsoka uitgelekt. We wisten al dat de serie in augustus zou verschijnen maar volgens DisneyMovieInsider.com, een officiële site van Disney, start de Star Wars serie op donderdag 31 augustus. Inmiddels is de releasedatum verwijderd. Wa het een foutje of mocht deze informatie nog niet naar buiten? We zullen moeten afwachten.
  • Actrice Aubrey Plaza heeft een mysterieus bericht op Instagram geplaatst. Te zien is een logo van een Marvel Studios serie met de titel The Darkhold Diaries. Het is mogelijk slechts de werktitel van Agatha: Coven of Chaos waarin Plaza een rol heeft.
  • Een nieuwe promo van de live-action versie van The Little Mermaid. Deze focust vooral op zeeheks Ursula, gespeeld door Melissa McCarthy.

Overig nieuws

  • De Disney100 Decades Collection staat volgende maand in het teken van de jaren ’60. Er zullen in ieder geval producten zijn gebaseerd op 101 Dalmatians en The Jungle Book. Via shopDisney is er een sneak peek te zien van een van de producten, een rugzak van 101 Dalmatians.
  • Gisteren zijn de nominaties bekendgemaakt van de Will Eisner Comic Industry Awards. Marvel Comics is genomineerd in 12 van de in totaal 32 categorieën, waaronder Best Continuing Series voor Daredevil en She-Hulk.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.