Groene cijfers voor de Walt Disney Company

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 11 november 2021.

Nieuws uit de parken

 • De kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van de Walt Disney Company zijn binnen. Aangezien Disney een gebroken boekjaar heeft, eindigde dit kwartaal op 2 oktober van dit jaar. Wat opvalt is dat dit het eerste kwartaal sinds het begin van de pandemie is dat er weer winst wordt gemaakt bij de park-divisie, 640 miljoen dollar om precies te zijn. Dit is onder meer te danken aan de toegenomen uitgaven van gasten in de parken.
 • Tijdens de call werd ook bekend gemaakt dat ongeveer een derde van de gasten in Walt Disney World het nieuwe Genie+ systeem gebruikt. Dit zou met een eenvoudige rekensom betekenen dat het nieuwe wachtrijensysteem Disney in 2022 zo’n 300 miljoen dollar oplevert.
 • Wil je de volledige Conference Call terugluisteren? Dat kan hier.
 • Tijdens Disney’s Enchanted Christmas in Disneyland Parijs, die zaterdag start, zijn er nieuwe Magic Shots beschikbaar voor de PhotoPass+ houders. Zo kun je op de foto met onder meer Stitch, Knabbel en Babbel, Mike Wazowski en Tinkebell in kerstkostuums. De oude en nieuwe ambassadeurs geven alvast een voorproefje.
 • Nog meer kranen in Avengers Campus, dus gaat er ook bij Ralf weer iets verticaal 😝
 • Nadat de eerste versieringen in Parijs zijn verschenen, kan de andere kant van de grote plas niet lang uit blijven: In EPCOT verschijnen de eerste kerstversieringen op de straat.
 • De kerstman brengt ook dit jaar weer een bezoek aan de Disney parken, maar zal er niet altijd hetzelfde uitzien. In het kader van de diversiteit zullen niet alleen witte cast members gekozen worden voor de rol. Zwarte cast members zullen de rol ook gaan vervullen. Cast members met een andere achtergrond komen ook in aanmerking.
 • Ook Hong Kong Disneyland doet een aantal hele bijzondere dingen rond de Kerstdagen. Op 3 en 4 december speelt het Hong Kong Philharmonic Orchestra namelijk voor het kasteel A Magical Nightime Symphony, een concert met verschillende Kerst- en Disney-klassiekers, waarbij Mickey en zijn vrienden een rol spelen.

Bioscoop en Disney+

 • Nu de pandemie langzaam een volgende fase in gaat, zitten mensen minder vaak op de bank achter de tv. Het gevolg: de groei van Disney+ neemt iets af.
 • De film Eternals draait in de Verenigde Staten best aardig in de box office, maar in Nederland valt het toch een beetje tegen: Black Widow en Shang Chi draaiden een beter eerste weekend dan de nieuwste Marvel film.
 • Toch even lachen: Simu Liu, die Shang-Chi speelt in het MCU, steekt even de draak met de fans die losgaan over de nieuwe foto’s en leaks rond Spider-Man: No Way Home. Kijk ook direct even de blooper reel van de film die op Disney+ Day te kijken is.
 • In de trailer van Hawkeye is te zien hoe Clint en zijn kinderen een bezoek brengen aan een Broaday musical over Steve Roger, ofwel Captain America. Voor deze scène hebben Marc Shaiman en Scott Wittman een nummer geschreven over de Avengers en de Battle of New York. Marvel.com sprak het duo over deze klus.
 • Hoewel Jungle Cruise nog op Disney+ moet verschijnen, is men achter de schermen al druk bezig met het vervolg.
 • Steven Spielberg’s West Side Story heeft een nieuwe poster en korte trailer gekregen. De remake is volgende maand te zien in de bioscoop.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

 • Door een technisch probleem bij Petje.af staat de podcast al een dagje online. Nog niet geluisterd? Luister hem dan nu direct!

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.