Disney blikt terug op Pride Month

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 1 juli 2022.

Nieuws uit de parken

 • Pride Month is voorbij. In een bericht op het Disney Parks Blog kijkt Disney terug op hoe het bedrijf zich ingezet heeft voor de LGBTQ+ community. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij Disneyland Paris Pride en in onderstaande video zie je Disneyland Anaheim Cast Members die meelopen tijdens een Pride Parade.
 • Walt Disney World heeft aangegeven dat ook al is Pride Month voorbij, de Pride fotolocaties blijven vanwege de populariteit ook in juli nog beschikbaar.
 • Star Wars fans hebben opnieuw gestemd op een Legacy Lightsaber Hilt die binnenkort te koop zal zijn bij Dok-Ondar’s Den of Antiquities in Galaxy’s Edge. Het gaat om de lightsaber van Padawan Caleb Dume (Kanan Jarrus). Dit personage is vooral bekend van de animatieserie Star Wars Rebels.
 • Het International Food & Wine Festival in EPCOT gaat bijna van start. De volledige menu’s zijn nu bekend.
 • In EPCOT gaat het werk aan Journey of Water Inspired by Moana gestaag door. WDW Magic heeft foto’s vanuit de monorail gepubliceerd van hoe de situatie nu is.
 • Gisteren was het eindelijk zover voor Shanghai Disneyland. Na een lange tijd kon het park weer gasten ontvangen.

Bioscoop en Disney+

 • Kate Winslet is in december te zien in Avatar: The Way of Water. Via het Britse Empire Magazine hebben we nu de eerste foto van de actrice als Ronal, leider van de Metkayina stam.
 • Tim Allen, stem van de speelgoed versie van Buzz Lightyear, heeft voor het eerst in het openbaar gesproken over Lightyear. Hij zegt dat hij al jaren geleden met Pixar over de film gesproken heeft. Ook vindt hij dat de nieuwe film geen connectie heeft met “zijn” Buzz.
 • In een video op het YouTube kanaal van Star Wars vertellen Ewan McGregor en Hayden Christensen hoe het was om na ruim vijftien jaar opnieuw in de huid te kruipen van Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker/Darth Vader.
 • In een nieuwsbrief aan Nederlandse abonnees schreef Disney+ dat het tweede seizoen van de Marvel animatieserie What…If? al op woensdag 20 juli te zien zou zijn. Door het gebrek aan marketing leek dit al een foutje en dat is inmiddels bevestigd. Wanneer we dan wel van het nieuwe seizoen kunnen genieten is nog niet bekend.
 • Aanstaande zondag is het precies twee jaar geleden dat de musical Hamilton van Lin-Manuel Miranda toegevoegd werd op Disney+. Met 4th of July om de hoek geeft Disney de musical nu wat extra aandacht.

Overig nieuws

 • Bezoekers van het San Diego Comic-Con Museum kunnen gaan genieten van de tentoonstelling Marvel’s Spider-Man: Beyond Amazing – The Exhibition. De tentoonstelling is georganiseerd om te vieren dat Spider-Man dit jaar 60 jaar bestaat.
 • Veel is er nog niet bekend over de game Avatar: Frontiers of Pandora maar de releasedatum is mogelijk nu gelekt: De game zou op 18 november verschijnen, ongeveer een maand voor de film Avatar: The Way of Water te zien is in de bioscoop.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.