Disney+ beleeft met The Acolyte de best bekeken seriepremière van 2024

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 7 juni 2024.

Nieuws uit de parken

  • Fantasy Springs in het Tokyo Disney Resort is, na een periode van soft openings, nu ook eindelijk open voor het grote publiek. Dat gebeurde natuurlijk met een openingsceremonie waarbij ook Josh D’Amaro (chairman Disney Experiences) aanwezig was.
  • Disney heeft een video gedeeld vanuit de Critter Co-Op gift shop bij Tiana’s Bayou Adventure. Critter Co-Op, die de Briar Patch shop bij Splash Mountain vervangt, opent op 28 juni tegelijk met de attractie.
  • Ooit was deze exclusief voor bezoekers van de Star Wars: Galactic Starcruiser: de Legacy Lightsaber. Maar nu is deze gewoon te koop in de online Disney Store.
  • In Disneyland Paris lopen de bewoners van Main Street weer rond. De tandarts, de dokter, de dansinstructeur en de kunstleraar zijn door DLP Report gespot.
  • Onder Main Street Station zijn de displays teruggekeerd waarbij bezoekers zelf een parkplattegrond kunnen pakken. Beschikbaar in het Frans en in het Engels. Men wordt nog wel aangemoedigd om de app te gebruiken om verspilling te voorkomen.

Bioscoop en Disney+

  • Disney heeft bekendgemaakt dat de Star Wars serie The Acolyte tijdens de eerste 24 uur in totaal 4,8 miljoen views had. Het is daarmee de best bekeken seriepremière van 2024. Een exact aantal kijkers van de eerste dag van Ahsoka, de vorige live action Star Wars serie, is niet beschikbaar, maar Disney meldde toen wel dat het vijf dagen duurde om 14 miljoen views te bereiken. Dat komt neer op een gemiddelde van 2,8 miljoen kijkers per dag – 2 miljoen minder dan de lancering van The Acolyte.
  • Pixar heeft een nieuwe featurette online gezet van Inside Out 2. Hierin maken we kennis met de cast waaronder Amy Poehler, Maya Hawke, Tony Hale en Ayo Edebiri.
  • Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat The Lion King verscheen. Om dat te vieren keert de populaire animatiefilm terug in de bioscoop. Vooralsnog is dat alleen in de Verenigde Staten.
  • Disney+ en BBC hebben twee fragmenten online gezet uit de Doctor Who aflevering van deze week. De Doctor en Ruby reizen af naar Bath, Engeland in 1813 om een bal bij te wonen. Daar ontmoeten ze een aantal interessante personages.

Overig nieuws

  • Een nieuwe tape van opgenomen gesprekken tussen de Sherman Brothers en P.L. Travers, schijfster van Mary Poppins, is opgedoken. Deze fragmenten zullen te horen zijn in de nieuwe podcast Disney: A Recorded History. Die podcast is gisteren gelanceerd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.