Disney Adventure cruiseschip krijgt zeven themagebieden

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 27 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • De Sports Bar in Disney Village zal binnenkort sluiten als onderdeel van de grote transformatie van het gebied. Het is de bedoeling dat het in 2025 heropent met meer capaciteit en een compleet nieuw uiterlijk. Hiervan is nieuw concept art verschenen.
 • Peter Pan’s Flight in het Magic Kingdom zal in juli sluiten voor een opknapbeurt van meerdere weken. Hoewel specifieke details niet zijn aangekondigd, is het mogelijk dat er veranderingen komen gebaseerd op de culturele gevoeligheid.
 • Tijdens de hele maand december vindt het runDisney Virtual 12Ks of Christmas evenement plaats. De medailles hebben de vorm van Mickey-oortjes en zijn uiteraard in kerstthema. Het uiterlijk van deze medailles zijn nu onthuld.
 • Voorafgaand aan de definitieve sluiting van de attractie Buzz Lightyear’s Astro Blasters, zal Tokyo Disneyland de attractie in het zonnetje zetten met een speciaal evenement genaamd Complete the Mission!. Van 2 juli tot en met 18 september zal er een speciale versie van de attractie zijn met de naam Astro Hero Time! waarmee het makkelijker wordt om een hoge score te behalen. Ook komt er speciale merchandise.

Bioscoop en Disney+

 • Na veel speculatie is bekendgemaakt dat Marvel Studios eind juli terugkeert naar San Diego Comic-Con met een grote Hall H-presentatie, na het evenement van vorig jaar te hebben overgeslagen vanwege de schrijversstaking. Tijdens de Hall H-presentaties worden vaak nieuwe films en series aangekondigd.
 • In de eerste aflevering van The Official Marvel Podcast lijkt Marvel Studios-baas Kevin Feige te bevestigen dat The Fantastic Four zich op een andere tijdlijn afspeelt dan de hoofdtijdlijn van de MCU. Ook noemde Feige de serie Wonder Man. Die omschreef hij als “extreem anders dan alles wat we eerder hebben gedaan”.
 • Gaan we Letitia Wright binnenkort terug zien in de MCU? Tijdens een interview met The View lijkt de Shuri-actrice er op te hinten dat dit wel eens mogelijk kan zijn.
 • Op 24 juli verschijnt Deadpool & Wolverine in de bioscoop en gisteren is de ticketverkoop in Nederland gestart. Dat werd aangekondigd met het filmpje dat je hieronder ziet.
 • Gisteren is er een nogal intense aflevering van The Acolyte verschenen op Disney+. Showrunner Leslye Headland en castleden Amandla Stenberg, Dafne Keen, Charlie Barnett, Lee Jung-jae, Manny Jacinto en Joonas Suotamo bespreken de gebeurtenissen in deze aflevering met Entertainment Weekly. Let op: spoilers!
 • Een seriebewerking van Rick Riordans The Kane Chronicles-trilogie is in ontwikkeling bij Disney+. Het speelt zich af in dezelfde wereld als Percy Jackson and the Olympians en vergelijkbaar met die serie zal Riordan nu ook weer optreden als schrijver en uitvoerend producent.
 • Disney+ heeft een trailer onthuld voor de serie Rivals die later dit jaar verschijnt, met in de hoofdrollen David Tennant, Aidan Turner, Katherine Parkinson en Danny Dyer. De serie is gebaseerd op het boek van Jilly Cooper.

Disney Cruise Line

 • Disney Cruise Line heeft nieuwe details bekendgemaakt over de Disney Adventure. Op het schip komen zeven themagebieden: Disney Imagination Garden, Disney Discovery Reef, San Fransokyo Street, Marvel Landing, Toy Story Place, Town Square en Wayfinder Bay. Meer details, waaronder een plattegrond, vind je op het Disney Parks Blog.

Overig nieuws

 • De acteur Bill Cobbs is op 90-jarige leeftijd overleden na een lange carrière. Disney fans herinneren zich Cobbs misschien nog van zijn rol als Coach Arthur Chaney in Air Bud. Hij was verder o.a. ook te zien in The Muppets, Oz the Great and Powerful, Agents of S.H.I.E.L.D. en Night at the Museum.
 • Eerder in deze Daily Disney Roundup werd al even de intense nieuwe aflevering van The Acolyte genoemd. Fans van de serie zullen blij zijn te horen dat het binnenkort mogelijk is om de helm van de persoon met de rode lightsaber, officieel bekend als The Stranger, zelf te dragen. Hasbro brengt namelijk een levensgrote replica uit als onderdeel van hun Black Series-lijn.
 • Lucasfilm heeft een documentaire uit 2007 gepubliceerd waarin de vrouwenkiesrechtbeweging wordt belicht. De 30 minuten durende documentaire Fighting for the Vote: Women’s Suffrage in America stond oorspronkelijk op de dvd van The Adventures of Young Indiana Jones.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.