Disney+ abonnement wordt opnieuw duurder

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 8 september 2023.

Nieuws uit de parken

  • Disney heeft bekendgemaakt dat Adventureland Treehouse dit najaar nog zal openen. Bijna twee jaar geleden ging de attractie, die toen nog Tarzan’s Treehouse heette, dicht voor deze herthematisatie.
  • Er komt een nieuwe avondshow naar de Rivers of America in Disneyland. Het gaat hier om The Heartbeat of New Orleans – A Living Mural die vanaf 29 september tijdelijk te zien zal zijn. Doormiddel van jazz muziek en projecties wordt het verhaal van een kikker uit de bayou verteld.
  • Er komen Passholder Previews voor Journey of Water – Inspired by Moana in EPCOT. Annual Passholders kunnen van 24 tot en met 29 september en van 1 tot en met 4 oktober alvast deze nieuwe toevoeging uitproberen.

Bioscoop en Disney+

  • Disney+ gaat voor de tweede keer dit jaar de prijzen van hun abonnementen verhogen. In januari ging het maandabonnement van €8,99 naar €9,99 en het jaarabonnement van €89,99 naar €99,99. De prijzen vanaf 1 november worden €10,99 voor een maandabonnement en €109,99 voor een abonnement. Dit geldt voor nieuwe en bestaande abonnees. Voor bestaande abonnees gaat de verhoging in vanaf 6 december.
  • Deze zomer zijn al een aantal klassieke shorts gerestaureerd en toegevoegd aan Disney+. D23 heeft een artikel gepubliceerd waarin te lezen is hoe Walt Disney Studios Restoration and Preservation te werk is gegaan.
  • 20th Century Studios heeft een Special Look online gezet van The Creator, de science fiction film van regisseur Gareth Edwards die later deze maand te zien zal zijn in de bioscoop.
  • Goosebumps, een nieuwe serie gebaseerd op de populaire boekenreeks van R. L. Stine, is vanaf 13 oktober (vrijdag de 13e) te zien op Disney+. Bij de bekendmaking van de releasedatum zat ook een korte teaser.
  • Van twee FX series zijn trailers verschenen. Het gaat om American Horror Story: Delicate en A Murder at the End of the World. Deze series verschijnen respectievelijk op 20 september en 14 november.

Overig nieuws

  • New York Comic-Con is dit jaar van 12 tot en met 15 oktober. Disney zal volop aanwezig zijn met panels over Goosebumps, Percy Jackson and the Olympians, Monsters At Work, Futurama, The Owl House en Archer. Ook Marvel organiseert verschillende panels.
  • Disney Games heeft, in samenwerking met Empty Clip Studios, aangekondigd dat Gargoyles Remastered vanaf 19 oktober beschikbaar zal zijn voor PlayStation (4 en 5), Xbox (One en Series X/S, Nintendo Switch en PC. Het is een revival van de 16-bit game uit de jaren ’90.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.