Disney 100 In Concert komt naar Nederland

In juli en augustus elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 21 juli 2023.

Nieuws uit de parken

 • De opening van Journey of Water – Inspired by Moana in EPCOT komt steeds dichterbij. Er is deze week door BlogMickey waargenomen dat de watervallen en de mist al aan staan en dat er donder, natuurgeluiden en achtergrondmuziek te horen zijn.
 • De attractiefoto van Space Mountain in het Magic Kingdom is geüpgraded. Waar je eerst geen digitale effecten op de foto zag, zijn deze er nu wel en lijkt het alsof jouw raket onderweg is naar de ruimte.
 • Als vervanging van de draak in Fantasmic, die gerepareerd wordt, treedt vanaf vandaag de Jambalaya Jazz Band drie keer per avond op. Deze band zal zich per vloot over het water gaan bewegen.
 • Op 31 augustus aanstaande zal het San Fransokyo Square in het Disney California Adventure Park openen.
 • Walt Disney Imagineering heeft Adirondack Studios aangewezen voor de productie en installatie van items in het nieuwe Tiana’s Bayou Adventure. Adirondack was eerder onder meer verantwoordelijk voor diverse props en sets in Pandora – The World of Avatar, Star Wars: Galaxy’s Edge en Frozen Ever After.
 • Disney Junior & Friends Playdate, een drie dagen durend event waar de magische, entertainende en muzikale verhalen van de Disney Junior hitseries worden gevierd, komt vanaf 18 augustus naar het Disneyland Resort.
 • In Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park zijn de langverwachte nieuwe effecten van Avengers Assemble: Flight Force geactiveerd. Deze bestaan vooral uit LED lichten.
 • En over Avengers Campus gesproken: De eerste aflevering van Marvel Avengers Campus: Vibranium Crisis is verschenen. Deze webserie is geproduceerd en wordt gespeeld door Cast Members. In Totaal komen er zes afleveringen.
 • Er is nieuwe exclusieve merchandise verschenen van de Disney Newport Bay Club in Disneyland Parijs. Te koop zijn onder andere een polo shirt, een koffie cup en een Mickey knuffel.

Bioscoop en Disney+

 • Marvel Studios heeft gisteren een nieuwe trailer en poster van The Marvels onthuld. In de film spelen Brie Larson (Captain Marvel), Teyonah Parris (Monica Rambeau) en Iman Vellani (Ms. Marvel) de hoofdrollen.
 • Sinds vorige week staken de acteurs die aangesloten zijn bij de vakbond SAG-AFTRA. Dit heeft gevolgen voor een aantal producties van Disney. De opnames van Deadpool 3 en de live action versie van Lilo & Stitch liggen stil. Ook Mufasa: The Lion King en Avatar 3 en Avatar 4 zullen waarschijnlijk vertragingen oplopen. Daarnaast is de productie van seizoen 2 van Andor tijdelijk stilgelegd.
 • Als onderdeel van de staking mogen acteurs ook geen promotiewerk uitvoeren. Daardoor waren er tijdens de wereldpremière van Haunted Mansion in Disneyland geen castleden aanwezig. Disney besloot daarom een aantal karakters zoals de Evil Queen en Maleficent over de rode loper te laten gaan.
 • Het station St. Martin van de metro in Parijs (lijn 9) is al lang verlaten en vandaag de dag stoppen er ook geen metro’s meer. Vreemde en angstaanjagende geluiden galmen door de gangen. Hier heeft Disney goed op ingespeeld door op deze locatie een promotieactie te plaatsen voor de Haunted Mansion film.
 • Er is een eerste teaser poster verschenen van de Disney+ serie Percy Jackson and the Olympians. Een releasedatum is echter nog (steeds) niet bekend.
 • De opnames van het nieuwe seizoen van Doctor Who zijn afgerond. Er zijn ook vier character posters vrijgegeven en in een video op YouTube is de nieuwe sonic screwdriver onthuld.
 • Lucasfilm is in een rechtsstrijd beland: twee kledingfabrikanten hebben de studio aangeklaagd voor het gebruik van een rugzak gedragen door Indiana Jones in de laatste film, Indiana Jones and the Dial of Destiny.
 • We sluiten dit blokje af met twee trailers voor films van 20th Century Studios. Het gaat om The Creator (een sci-fi film van regisseur Gareth Edwards) en A Haunting in Venice (de derde Hercule Poirot film van Kenneth Branagh). Beide films in september in de bioscoop.

Overig nieuws

 • Afgelopen woensdag is aangekondigd dat Disney 100 in Concert naar Nederland komt. Op 28 december zijn er twee concerten (om 15:00 en om 19:30) in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tijdens het concert worden liedjes uit onder andere The Lion King, Frozen, The Little Mermaid, Aladdin en Encanto gezongen door verschillende artiesten onder begeleiding van een live orkest. Ook muziek uit Pixar, Star Wars en Marvel komt aan bod.
 • Momenteel vindt San Diego Comic-Con plaats. Door de acteursstaking zijn daar momenteel geen grote film- en tv-sterren aanwezig, maar er is wel nieuws te melden. Er verscheen daar namelijk een story trailer van Marvel’s Spider-Man 2, de PlayStation 5 game die in oktober verschijnt. En LaughingPlace nam een kijkje bij de stands van zowel Marvel als Star Wars.
 • Ms. Marvel krijgt een nieuwe stripreeks bij Marvel. Het bijzondere hieraan is dat deze mede geschreven wordt door Iman Vellani. Zij speelt de rol van Ms. Marvel/Kamala Khan in de MCU (later dit jaar te zien in The Marvels).
 • Star Wars: Outlaws zal de eerste open world Star Wars game worden en inmiddels is bekend hoe groot die wereld dan ongeveer zal zijn. Ook heeft het team dat aan de game werkt de fans bedankt voor hun enthousiasme.
 • Terug naar de staking: In de Roundup van vorige week was te lezen dat CEO Bob Iger de eisen van de stakende acteurs en scrijvers onrealistisch vond. Deze opmerking viel niet in goede aarde. SAG-AFTRA president Fran Drescher (die we nog kennen van The Nanny) reageerde op deze uitspraak en dat filmpje ging viral. Ook reageerde Marvel acteur Sean Gunn op deze controverse.
 • Concurrentie voor de Disney parken: In Oklahoma zal in 2026 een themapark van 125 hectare worden geopend. Het gaat American Heartland heten en zal een Americana thema hebben. Meer dan 20 oud-Disney werknemers en Imagineers zijn bij het project betrokken.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week vrijdag voor een nieuwe zomereditie van de Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.