Dining Promo Card van $750 bij Walt Disney World aanbieding

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 5 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Het gerucht werd gisteren door meerdere fansites verspreid en is nu ook bevestigd: Disney start vandaag met een campagne ter vervanging van de bekende Dining Plan-aanbieding. Gasten ontvangen bij hun pakket nu een giftcard van $750 om te besteden aan eten. Het is nog steeds onduidelijk of en hoe het originele Dining Plan ooit terugkeert.
 • De Orlando Sentinel weet te melden dat Disney een nieuwe aanvraag voor een patent heeft gedaan. Deze keer gaat het om een vliegende robot die aangedreven zou worden door water of lucht. Hoe deze robot kan worden ingezet is onduidelijk, maar de omschrijving lijkt op de huidige stunttronic die gebruikt wordt op Avengers Campus in Californië.
 • Een nieuwe fase van de verbouwing van het Disneyland Hotel zorgt er voor dat de schuttingen op Station Plaza ook weer zijn verschoven. Op dit moment is de hoek rondom souvenirwinkel Plaza West afgesloten voor nieuwe betegeling.
 • Op 22 januari wordt er in Disneyland Parijs weer Polka Dot Day gevierd.
 • Van 13 januari tot en met 10 februari viert Shanghai Disney Resort het Jaar van het Konijn. Gasten kunnen onder andere Judy Hopps uit Zootopia ontmoeten.

Bioscoop en Disney+

 • Op Disney+ hebben verschillende films (vooral Marvel) al een IMAX Enhanced versie met tot 26% meer beeld. Nu gaat Disney ook “IMAX Signature Sound by DTS” geluid toevoegen aan deze titels.
 • Disney heeft het nu ook officieel bevestigd. Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 1 februari te zien op Disney+.
 • Dave Bautista heeft in een interview met GQ bevestigd dat Guardians of the Galaxy Volume 3 de laatste keer is dat hij de rol van Drax speelt. Hij wil zich meer gaan richten op serieuze rollen.
 • Disney+ werkt aan een nieuwe Britse serie gebaseerd op de Shardlake boekenserie van C.J. Sansom. De opnames beginnen later dit jaar. Het eerste seizoen telt waarschijnlijk vier afleveringen.
 • The Bad Batch regisseur Brad Rau heeft in een interview verteld dat ze na ophef van fans de huidskleur van de Clone Force 99 aangepast hebben zodat deze beter overeen komt met de huidskleur van acteur Temuera Morrison. Rau zegt dat ze geluisterd hebben naar de fans en dingen gecorrigeerd hebben omdat ze trouw willen zijn aan de legacy van de Clones in The Clone Wars.
 • Warwick Davis heeft op Twitter een filmpje gedeeld van hoe de Shattered Sea scènes uit aflevering 7 van Willow zijn gefilmd.

Overig nieuws

 • Het gaat weer iets beter met het aandeel The Walt Disney Company. Vlak na de terugkeer van Bob Iger steeg het naar boven de $100 maar zakte daarna al snel terug naar $84,16 (het laagste sinds 2014). Maar inmiddels is het weer gestegen naar $92.
 • Het was al bekend dat er ter gelegenheid van Disney 100 verschillende Funko Pops, waaronder van Walt zelf, uitgebracht worden. De site HotStuff4Geeks heeft een lijst samengesteld van alle Funko Pops die nu op de planning staan.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.