Definitief einde NBA Experience in Disney Springs in zicht

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 20 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tijdens de Anaheim Ducks Days op 22 en 23 februari in Disney California Adventure zijn er speciale traktaties en merchandise beschikbaar ter ere van het 30-jarig jubileum van de Ducks. Met activiteiten zoals een optocht, ontmoetingen met spelers en unieke etenswaren en drankjes.
Bron: Disneyland News Today
 • Disneyland Paris lanceert binnenkort hoofdstuk 3 van het Disney Lorcana-avontuur, Les Terres D’Encres, met een exclusieve preview in het park op 23 februari aanstaande. Gasten kunnen verschillende producten kopen, zoals decks en boosters, bij The Storybook Store. De nieuwe TCG-set introduceert locatiekaarten en geliefde Disney-personages zoals uit DuckTales en Treasure Planet.
Bron: Laughing Place
 • Disney heeft een nieuwe vergunning ingediend voor werkzaamheden in het voormalige NBA Experience-gebouw in Disney Springs. Het werk omvat algemene constructie/sloop werkzaamheden, uitgevoerd door aannemer Adena. Mogelijkheden voor herbestemming blijven onduidelijk.
 • Walt Disney World ziet een toename van bezoekers tijdens de Presidents Day-vakantie, waardoor de kosten van Disney Genie+ zijn gestegen. De populaire service, waarmee gasten de reguliere wachtrijen voor geselecteerde attracties kunnen overslaan, is fors duurder geworden vanwege de grote vraag.
 • De Disney Festival of Fantasy Parade in Magic Kingdom is terug met twee dagelijkse shows na een maand lang slechts één show per dag te hebben gehad. Disney heeft de Disney Adventure Friends Cavalcade die in de avond plaatsvond verplaatst naar de ochtend.
 • Wederom een incident met betrekking tot de Rivers of America, maar deze keer gelukkig van kleine aard. Een schoen viel gisteren in de Rivers of America in het Magic Kingdom. In onderstaande video kan je zien hoe een Cast Member zich haastte om de schoen te verwijderen met een schepnet. Na wat moeite werd de schoen uiteindelijk teruggebracht naar de oever, echter was er geen enkele bezoeker die deze schoen claimde.

Bioscoop en Disney+

 • Disney+ breidt zijn aanbod van hoogwaardige Koreaanse drama’s uit, met aankondigingen van nieuwe Koreaanse originals voor 2024. Na het succes van vorig jaar met populaire series als Moving en Big Bet, voegt Disney+ meer Koreaanse content toe, waaronder Blood Free, Unmasked, The Tyrant, Gangnam B-Side en seizoen 3 van The Zone: Survival Mission. Naast eerder aangekondigde titels zoals Light Shop en Uncle Samsik, komt er later dit jaar dus meer content.
 • The Hollywood Reporter doet een huiveringwekkende voorspelling voor de ‘nieuw op te zetten filmserie’ rond Spider-Man van Sony. De studio zal zich moet heroriënteren. Madame Web krijgt slechte recensies en lage opbrengsten, wat de trend van superhelden moeheid versterkt.
 • De nieuwe kinderanimatieserie Morphle and the Magic Pets, aangekondigd in 2022, debuteert op 20 maart op Disney+ en Disney Junior. Het volgt Mila en Jordie, geholpen door hun magische huisdier Morphle, in avonturen om magic matches te vinden en problemen op te lossen.
 • Het gerucht dat Taylor Swift haar opwachting zal maken in de nieuwe Deadpool-film gaat al wat langer, maar het marketingteam van Marvel (Australië & Nieuw-Zeeland) voedt dat gerucht nu nog eens extra met een cryptische post waarin ze de ‘friendship bracelets’ – die fans van Taylor tijdens haar Eras Tour driftig maken en met elkaar delen – een grote rol geven.

Disney Cruise Line

 • Op Disney Lookout Cay bij Lighthouse Point, de nieuwste privé-eiland locatie van de Disney Cruise Line in de Bahama’s, zijn kleurrijke cabana’s in aanbouw. De constructie omvat ook een pier en faciliteiten zoals Mabrika Cove. Geplande opening staat voor de zomer van dit jaar.

Overig nieuws

 • Kevin McNally, bekend van Pirates of the Caribbean, is gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld vlak voordat hij naar een Doctor Who-conventie ging in Los Angeles. Hij is vrij op £40.000 borg en moet volgende maand voor de rechtbank verschijnen.
 • Disney herbevestigt de miljardeninvestering en 13.000 nieuwe banen bij Walt Disney World ondanks tegenwerking van de staat Florida. Het bedrijf blijft optimistisch over haar toekomstige plannen ondanks politieke onzekerheden.
 • Een ontdekt conceptscript van Star Wars, achtergelaten door Harrison Ford in Londen, bracht een mooie prijs op bij een veiling. Het script, uit 1976, verkocht voor $13,600 aan een Oostenrijkse verzamelaar. Het bevatte iconische scènes zoals de introductie van Chewbacca in een taverne.
 • The Walt Disney Company heeft vier nominaties ontvangen voor The Ambies, awards voor uitmuntendheid in audio, georganiseerd door The Podcast Academy. De genomineerde Disney-projecten zijn: Start Here, Reclaimed: The Forgotten League, Disney Frozen: Forces of Nature en Women of Marvel.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.