Deal gesloten voor het beëindigen van de schrijversstaking

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 25 september 2023.

Nieuws uit de parken

  • Niet alleen Disneyland Parijs heeft nieuwe Cast Member ambassadeurs voor de periode 2024/2025. Tijdens een ceremonie in EPCOT zijn Serena Arvizu en Shannon Smith-Conrad gekozen om de meer dan 75,000 Cast Members in Walt Disney World te vertegenwoordigen.
  • De Annual Passholder previews voor Journey of Water – Inspired by Moana zijn gisteren chaotisch begonnen. In eerste instantie moesten bezoekers zich aansluiten in een virtuele wachtrij via een QR code op een poster maar dat was niet voor iedereen duidelijk en de code werkte niet voor iedereen. Inmiddels heeft Disney deze virtuele wachtrij toegevoegd aan de My Disney Experience app.
  • De viering van 100 jaar Disney is ook in EPCOT begonnen. Onderdeel daarvan is een nieuwe Beacons of Magic avondshow op Spaceship Earth.
  • Disneyland Parijs is op zoek naar performers voor de rol van Kamala Khan oftewel Ms. Marvel. Het is de bedoeling dat dit karakter rondom de release van The Marvels in Avengers Campus te zien zal zijn.
  • In Hong Kong Disneyland hebben de Cast Members die in World of Frozen aan het werk gaan hun kostuums mogen passen. Sommigen van hen poseerden vervolgens voor een foto.

Bioscoop en Disney+

  • De Writers Guild of America heeft een deal gesloten met de grote studio’s en streamingdiensten voor een nieuw contract van drie jaar. Het gebruik van AI was hierin een belangrijk onderwerp, maar echte details zijn nog niet bekend. Dit zegt de WGA er over: “We kunnen met grote trots zeggen dat deze deal uitzonderlijk is – met betekenisvolle winsten en bescherming voor schrijvers in elke sector van de leden.” De verwachting is dat er op dinsdag over de deal gestemd wordt waarna de schrijversstaking officieel voorbij zal zijn.
  • De acteursvakbond SAG-AFTRA heeft de WGA gefeliciteerd met hun deal. Ze staken zelf nog wel door sporen de studio’s en streamingdiensten aan om weer te onderhandelen met de acteurs.
  • In november verschijnen er drie specials van Doctor Who ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de serie. In de UK bij de BBC maar in de rest van de wereld (en dus ook bij ons) op Disney+. Afgelopen zaterdag verscheen een trailer met daarin ook al een korte sneak peek van de nieuwe Doctor gespeeld door Ncuti Gatwa.
  • Disney gaat meer investeren in Koreaanse Originals. Afgelopen week verscheen de laatste aflevering van de superheldenserie Moving en nu blijkt dat die serie de meestbekeken is op Disney+ in de Aziatisch-Pacifische regio.

Overig nieuws

  • Tijdens een Ocala Comic Con panel hebben acteurs Cameron Monaghan (Cal Kestis) en Tina Ivlev (Nightsister Merrin) bevestigd dat ze na Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor aan een derde game in deze serie werken. Lucasfilm en Respawn Entertainment hebben het nieuws (nog) niet bevestigd.
  • Er is ook nieuws over de game Star Wars Eclipse van gameontwikkelaar Quantum Dream. Lisa Pendse, hun Vice President of Marketing, heeft bevestigd dat er nog steeds aan gewerkt wordt ook al hebben we er de afgelopen twee jaar niets meer over gehoord. Pendse: “Kan ik zeggen dat het nog bestaat? Want het bestaat. Het is gewoon nog niet klaar. Het is aan het sudderen.”

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.