Groupwatch vanaf vandaag beschikbaar op Disney+!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 22 oktober 2020.

  • Vandaag is GroupWatch, de samenkijkfunctie op Disney+, gelanceerd in de verschillende apps op TV, mobiel en tablet. Uit het persbericht van Disney Nederland:

Vanaf vandaag heeft Disney+ ee nieuwe functie: GroupWatch. Zo kunnen abonees gezamenlijk met vrienden en families naar films en series uit het gehele Disney+ aanbod kijken verspreid over verschillende locaties. Een ultieme update in tijden van de aangescherpte Corona-regels. GroupWatch is te verkrijgen door een update van de Disney+ App. 

Via GroupWatch kunnen tot zeven mensen tegelijk via webbrowsers, mobiele apparaten, connected TV-apparaten en Smart TV’s samen content bekijken en hierbij realtime reacties met elkaar delen. “Verhalen komen tot leven wanneer je ze kan delen met anderen en er samen van kan genieten, en in de huidige tijd waar velen nog steeds gescheiden zijn van vrienden en familie, biedt GroupWatch een manier om op een veilige, virtuele manier te verbinden door samen met jouw favoriete personen naar jullie favoriete Disney+ verhalen te kijken in het comfort van jouw eigen woonkamer” aldus Jerrell B Jimerson, SVP Product Management voor Disney+.

Abonnees kunnen gebruik maken van de ervaring door te klikken op het GroupWatch icoon op de Details-pagina van series of films van het uitgebreide aanbod op Disney+. Vervolgens krijgen zij een link waarmee tot zes andere mensen uitgenodigd kunnen worden om samen te kijken (een Disney+ abonnement is voor iedereen vereist). De uitnodigingen dienen verstuurd te worden vanuit een mobiel apparaat of een webbrowser, maar de serie of film kan ook bekeken worden vanaf een connected TV-apparaat of Smart TV. 

Tijdens het kijken, kunnen de kijkers via de Disney+ app realtime reageren met zes verschillende emoji’s: “like”, “grappig”, “verdrietig”, “boos”, “bang” en “verbaasd”. 

Na het lanceren van een testversie in Canada op 10 september, vervolgens in Australië en Nieuw-Zeeland op 18 augustus en in de Verenigde Staten op 29 september is de functie nu ook live in Nederland.

  • De teaser trailer voor Raya and the Last Dragon is gisteren verschenen. Bekijk ‘m nu:
  • We moeten nog even wachten tot het compleet is, en het #verticaalgaan is een beetje amateurniveau (slechts 2-3 meter de lucht in), maar toch: Het solar project in Disneyland Parijs is wel echt heel gaaf! (via Bram)

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.