De Star Wars Battlefront-game keert terug op 14 maart

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 22 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Vanaf maart zullen de ticketprijzen voor de Disney Resort Line Monorail-service in Tokyo Disney Resort stijgen. Een enkel ticket voor volwassenen gaat van ¥260 naar ¥300 (gelijk aan €1,84), terwijl een dagpas van ¥660 naar ¥700 (€4,29) gaat. De stijging wordt toegeschreven aan hogere energieprijzen, renovaties van stations en updates aan toegangspoorten. Er komen wel speciale tickets die het 40th Anniversary Dream-Go-Round Grand Finale zichtbaar maken
 • Soarin’ Over California, teruggekeerd naar EPCOT voor de 100 Years of Wonder-viering, verdwijnt deze maand. Soarin’ Around the World keert terug op 28 februari. Oorspronkelijk uit 2001, is het diverse malen teruggekomen voor beperkte periodes, waaronder nu in Walt Disney World.
 • Rowan leeft zijn droom dankzij een brief aan Disney PhotoPass-medewerkers. Het team organiseerde een verrassing: Rowan werd een dag lang erefotograaf in Magic Kingdom, waar hij zijn passie voor fotografie kon beleven.
Bron: Disney Parks Blog
 • Gisteravond was het Disney After Hours evenement in Disney’s Hollywood Studios uitverkocht, de eerste keer voor dit seizoen. Vorig jaar waren deze events eerder en vaker al uitverkocht geraakt, dus mogelijk is er dit jaar minder interesse voor.
 • Voormalige Imagineers Frank Mezzatesta en Jim Shull bevestigden op X dat Elee, een geannuleerd wezen van Star Wars: Galaxy’s Edge, nog steeds aan het land kan worden toegevoegd. Elee zou een gigantisch mechanisch wezen zijn dat tot zes gasten kon vervoeren. Ze werd ontworpen als verwant van de Bantha, een wezen uit Tatooine. Elee werd geannuleerd vanwege kosten, maar de infrastructuur voor haar integratie bestaat nog. Beide Imagineers zijn hoopvol over haar mogelijke toekomstige introductie.
 • De details en openingsdata zijn bekendgemaakt voor de Paasdisplays van 2024 en het Grand Cottage bij Walt Disney World Resort Hotels. De displays zijn te zien vanaf 3 maart in Disney’s Grand Floridian Resort & Spa, Contemporary Resort, Yacht Club Resort en Beach Club Resort.
 • Op 21 maart organiseert de Patina Restaurant Group het Sip, Savor & Stroll-evenement, waarbij gasten bij Disney Springs drie restaurants bezoeken voor bijpassende gerechten en drankjes. Tickets kosten $75 en zijn alleen voor gasten van 21 jaar en ouder.
 • Een bezoeker wilde een foto maken bij Sneeuwwitjes wensput in Disneyland Park, maar viel per ongeluk in de put. Lyra Tan, bekend als @brightyoungleerah op Instagram, verloor haar evenwicht terwijl ze op de rand van de put zat voor een foto. Ze viel erin maar kon gemakkelijk weer er uitklimmen. Tan deelde haar ervaring als waarschuwing om niet op structuren te gaan zitten, leunen of staan waar het niet voor bedoeld is.

Bioscoop en Disney+

 • Marvel pakt door met wijzigingen in diverse producties: Eric Pearson werd ingehuurd om het script voor Fantastic Four te verfijnen, dat deze zomer in Londen wordt gefilmd. Ook Joanna Calo, showrunner van de FX-serie The Bear, werd ingehuurd voor Thunderbolts. Het schoonmaken van het Avengers: The Kang Dynasty script volgt na het schandaal rond Jonathan Majors.
 • Er zijn al een aantal keer hardnekkige geruchten geweest, maar nu meld ook de Hollywood Reporter in een uitgebreider bericht ook dat Avengers 5 niet meer The Kang Dynasty zal heten.
 • De aankomende Star Wars-serie, The Acolyte, zal op 5 juni 2024 debuteren op Disney+. De serie, gecreëerd door Leslye Headland, speelt zich af in de High Republic-era, waarin een voormalige Padawan en haar Jedi-meester duistere krachten en misdaden onderzoeken. Disney heeft echter nog geen bevestiging gegeven over de releasedatum.
 • Hulu heeft de officiële trailer en key art vrijgegeven voor het tweede seizoen van Extraordinary, dat op 6 maart in première gaat. De serie is te zien op Hulu in de VS en op Disney+ elders.
 • Binnenkort komt Iwájú naar Disney+, maar voor die tijd deelt Disney enkele behind the scenes-video’s met de crew. Deze unieke samenwerking tussen Walt Disney Animation Studios en het Nigeriaanse studio Kugali resulteerde in een origineel futuristisch verhaal dat zich afspeelt in Lagos, Nigeria.
 • De Writers Guild Award-nominaties zijn bekendgemaakt, met The Walt Disney Company die talrijke nominaties heeft ontvangen. De ceremonie vindt plaats op 14 april en bekijk hier de volledige lijst van genomineerden.
 • The Spiderwick Chronicles worden eindelijk onthuld met de release van de trailer. Oorspronkelijk bedoeld voor Disney+, wordt de serie nu uitgebracht op The Roku Channel. De achtdelige serie, geproduceerd door 20th Television, volgt een groep broers en zussen die ontdekken dat magische wezens echt zijn en dat een ogre wraak zoekt.

Disney Cruise Line

 • Disney Auditions heeft drie nieuwe castings aangekondigd voor karakterartiesten voor Plaza de Coco, het hoofdrestaurant van de Disney Treasure. Rollen zoals Miguel, Luisa, Enrique, Hector, Abuelita Elena en Mama Imelda worden gezocht.

Overig nieuws

 • Flink wat nieuws voor gameliefhebbers: Er komt een remake van de Epic Mickey-game dit jaar nog uit op de Nintendo Switch, deze updates komen vanaf 7 maart in de Spider-Man 2 game en de Star Wars Battlefront-game verschijnt op 14 maart op zowel de Playstation 5, Xbox als de Nintendo Switch.
 • Een nieuwe versie van de game Epic Mickey uit 2010 is aangekondigd voor dit jaar. De game zal uitkomen op Nintendo Switch en PC.
 • Op 7 maart verschijnt de Game+ Mode van Spider-Man 2 op de PlayStation, met onder andere nieuwe pakken, nieuwe mogelijkheden voor de gekleurde symbioten die je gedurende de game moet verslaan en de mogelijkheid om handmatig de tijd van de dag te wijzigen.
 • Dana Walden van Disney wordt getipt als waarschijnlijke opvolger van CEO Bob Iger. Haar recente manoeuvres, inclusief het promoten van Debra OConnell, tonen haar leiderschap. Andere kanshebbers zijn James Pitaro, Alan Bergman en Josh D’Amaro.
 • ESPN werkt samen met Meta om een ESPN virtual reality sportervaring naar Meta Quest te brengen. Met Xtadium kunnen fans de ESPN-kamer betreden en hoogtepunten bekijken in meeslepende 180-graden VR. Meta is de vierde partner van het ESPN Edge Innovation Center. Nog meer ESPN-nieuws: de rechtsovereenkomst met Athletes Unlimited is verlengd, inclusief alle vier sporten: basketbal, softbal, lacrosse en volleybal. Deze uitbreiding toont ESPN’s toewijding aan vrouwensporten.
 • Disney heeft vijf bedrijven aangekondigd voor het 10e jaar van Disney Accelerator, een programma gericht op het versnellen van innovatieve bedrijven wereldwijd. Deze bedrijven richten zich op het verkennen van opkomende technologieën voor het bevorderen van menselijke creativiteit en het vormgeven van media en technologie.
 • George Kalogridis, een lang dienende Disney-executive, zal het nieuwe IAAPA-evenement in Las Vegas leiden. Hij zal spreken over innovatie en excellentie op de werkplek, met presentaties van andere experts uit de branche.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.