De Oscars: 22 nominaties voor Disney

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 25 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • De openingsdatum van TRON Lightcycle Run nadert en we krijgen, naast eerste recensies van Cast Members die de attractie al mogen uittesten, ook steeds meer kleine toevoegingen aan de attractie te zien. Zo is het entreebord en het bord met de wachttijd inmiddels zichtbaar in het Magic Kingdom.
 • Walt Disney Imagineering heeft een video gedeeld op TikTok van Journey of Water. Hierin krijg je een beetje een beeld van de walkthrough ervaring van deze Moana attractie in EPCOT.
 • Aan de andere kant van de Verenigde Staten zijn de previews van Mickey & Minnie’s Runaway Railway in het vernieuwde Mickey’s Toontown begonnen. Er zijn nog geen beelden uitgelekt, wel weten we dat de ride een exacte kopie van de versie in Orlando is. De setting van de attractie en de wachtrij van de versie in Disneyland is wel anders, de eerste indrukken van deze wachtrij zijn goed.
 • Disneyland Resort maakt zich klaar voor de viering van Disney 100. Vlakbij Storytellers Statue in Disney California Adventure is een groot medallion geplaatst. En aanstaande vrijdag wordt de kick-off gelivestreamd om 23:00 Nederlandse tijd.
 • Cast Members krijgen vanwege Disney 100 nieuwe nametags. In plaats van hun hometown staat hun favoriete Disney personage vermeld.
 • Niet alleen de honderdste verjaardag van the Walt Disney Company wordt dit jaar gevierd, ook Tokyo Disney Resort heeft een feestje in de planning staan: de veertigste verjaardag van het resort. The Oriental Land Company heeft een aantal details van de festiviteiten, onder het thema Dream-Go-Round, bekend gemaakt. Zo komen er versieringen op het kasteel, theatershows en avondentertainment, exclusieve merchandise en een nieuwe parade.
 • In Disney Village wordt de relatieve rust van januari gebruikt om een begin te maken met de verbouwing van het uitgaansgebied. King Ludwig’s Castle is verdwenen achter een steigerdoek, de laatste overgebleven pilaren uit het oorspronkelijke ontwerp van het gebied worden verwijderd en er worden nieuwe loopbanden vanaf de parkeerplaats geïnstalleerd.

Bioscoop en Disney+

 • Marvel heeft de eerste Oscarnominatie voor beste acteur ooit binnen. Actrice Angela Bassett is genomineerd voor haar rol als Queen Ramonda in Black Panther: Wakanda Forever. De film is ook nog in vier andere categorieën genomineerd.
 • The Walt Disney Company deed het sowieso goed qua nominaties. Met 22 nominaties hebben ze de meeste van alle filmstudio’s. Pixar’s Turning Red is genomineerd voor beste animatiefilm. Avatar: The Way of Water en The Banshees of Inisherin maken kans op de belangrijkste prijs: die voor beste film.
 • Amandla Stenberg speelt de hoofdrol in de Star Wars serie The Acolyte. Hen prijst de technische aspecten van de serie zoals de poppenspelers, de kostuumontwerpers en de decorbouwers.
 • De Britse serie Extraordinary is vanochtend van start gegaan op Disney+, maar nu is al bekend dat er een tweede seizoen komt. Dat werd onthuld tijdens een launch evenement van de serie in Londen.

Overig nieuws

 • De plannen voor het hoofdkantoor van Disney Parks, Experiences, and Products in Lake Nona zijn bekend. Op de tekening zijn verschillende gebouwen en parkeergarages te zien.
 • Tijdens de Disney on Broadway show in EPCOT is een nieuwe stage musical aangekondigd. Er wordt namelijk gewerkt aan een musicalversie van de Pixar film Coco.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.