De musical Frozen vanaf 31 mei te zien in het Circustheater

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 27 november 2023.

Nieuws uit de parken

 • Een bezoeker van Disneyland in Anaheim is gearresteerd nadat hij zijn kleren had uitgetrokken en het bootje van It’s a small world verliet. Op beelden die via social media verspreid worden is te zien dat hij niet per se heel zachthandig omgaat met de poppen uit de attractie.
 • Er is progressie te zien bij Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom. Men werkt momenteel aan de bestrating van het buitengedeelte van de wachtrij. BlogMickey heeft de foto’s.
 • Extra kerstsfeer op Main Street in het Magic Kingdom. De ramen zijn daar omgetoverd tot scènes uit Mickey’s Christmas Carol.
 • In EPCOT bij Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is er juist minder kerstsfeer. De kerstversie van de achtbaan genaamd Holiday Remix is dit jaar niet teruggekeerd. Bezoekers waren ontevreden en hadden aangegeven dat ze liever de standaard versie wilden beleven.
 • Tijdens het International Festival of the Holidays is Olaf’s Holiday Tradition Expedition Scavenger Hunt teruggekeerd. Olaf, de sidekick uit Frozen, leidt bezoekers daar rond door middel van een speciale speurtocht.
 • Shanghai Disneyland heeft een modeshow georganiseerd in Zootopia. Hier werden de Cast Member kostuums gepresenteerd en ook Judy Hopps en Nick Wilde waren te zien in hun politie uniform. Het themagebied gaat op 20 december open voor bezoekers.
 • In een vorige Daily Disney Roundup deelden we al beelden van het optreden van Ariana DeBose voor het kasteel van Doornroosje ter promotie van Wish. Nu heeft Disneyland Parijs ook een korte behind-the-scenes video online gezet. Op Instagram staat ook Disneyland Parijs president Natacha Rafalski stil bij dit optreden.

Bioscoop en Disney+

 • Een bijzondere toevoeging op Disney+: Christmas with Walt Disney. Het is een originele productie van The Walt Disney Family Museum geregisseerd door Don Hahn. En gelukkig is deze ook bij ons te zien op Disney+.
 • Opnieuw een tegenvallend openingsweekend voor een Disney film. Wish bracht in de VS slechts 31.7 miljoen dollar op. De opbrengst internationaal was 17.3 miljoen dollar voor een totaal van 49 miljoen dollar. De film is echter nog niet overal ter wereld te zien.
 • Afgelopen zaterdag verscheen The Star Beast op Disney+, de eerste Doctor Who special ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de serie. Na afloop zijn er twee behind-the-scenes video’s verschenen. Een over het kostuumontwerp van de Fourteenth Doctor en een over de aflevering zelf. En daarnaast is er ook een korte teaser voor de special van aanstaande zaterdag: Wild Blue Yonder.

Overig nieuws

 • De musical Frozen komt naar Nederland. Vanaf 31 mei 2024 is de show, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 2013, te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Dat heeft producent Stage Entertainment bekendgemaakt. Inmiddels is de ticketverkoop gestart.
 • Disney geeft een Cast Member een tweede kans. De toen 22-jarige Taron Sargsyan gebruikte een creditcard van Disney en gaf zo’n 24.000 dollar uit aan drugs. Toen hij dit aan Disney onthulde, gaven ze hem een tweede kans in plaats van ontslag. In interviews vertelt Sargsyan dat hij zonder die tweede kans van Disney mogelijk nooit van zijn verslaving was genezen.
 • Disney heeft een lening van de Eredivisie van 350 miljoen euro kwijtgescholden. Mede hierdoor is het contract vorige maand verlengd en zal Disney’s ESPN de wedstrijden tot 2030 blijven uitzenden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.