De exit van Chapek: meer details en reacties

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van 22 november 2022.

The Walt Disney Company

 • Veel medewerkers en oud-medewerkers hebben op het nieuws gereageerd. Blog Mickey heeft ze op een rijtje gezet. Je leest daar onder anderen de reacties van oud-CEO Michael Eisner en oud-Imagineer Tom Morris.
 • Het vertrek van Chapek heeft de discussie over de volgende CEO na Iger ook weer op doen laaien. WDWNT beschrijft hoe Josh D’Amaro en Dana Walden op dit moment op een goede positie staan voor deze plek. Tussen de regels door vermeldt WDWNT ook dat Tom Staggs en Kevin Mayer, Disney-bestuurders die al een tijdje zijn vertrokken, in juni (voor de vernieuwing van het contract van Chapek) nog zijn gepeild voor de positie van CEO.

Nieuws uit de parken

 • Vanaf volgende maand zal tijdens Extra Magic Time, het extra uur dat hotelgasten eerder de parken in Parijs naar binnen mogen, geen extra vroege toegang tot Avengers Campus meer opleveren. Dit gedeelte van het park gaat vanaf dan op de reguliere openingstijd open voor alle gasten.
 • Fuente del Oro, het populaire restaurant in het Disneyland Park, ondergaat op dit moment een refurbishment waarbij onder andere een deel van het terras wordt overdekt. Er is nog geen heropeningsdatum aangekondigd, maar waarschijnlijk blijft het restaurant heel december dicht.
 • Bob Chapek mag dan weg zijn, dat betekent niet dat de hoge prijzen verdwenen zijn. Gisteren waren de kosten voor Genie+ maar liefst 29 dollar per gast per dag. Het hoogste tot nu toe.
 • Met EPCOT’s International Festival of the Holidays right around the corner, zoals dat mooi heet, blikt Touringplans alvast vooruit op het entertainment, het eten en de sfeer in het algemeen.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteravond is tijdens Monday Night Football op ESPN voor het eerst de nieuwe trailer van Avatar: The Way of Water vertoond. Ook zijn een hele reeks posters verschenen. Naast character posters ook specifieke posters voor Dolby Cinema en IMAX. Tegelijkertijd is de eerste Avatar na een aantal maanden weer terug op Disney+.
 • De opnames van het tweede seizoen van Andor zijn gisteren begonnen. Deze zullen tot augustus 2023 duren. Maar eerst is het morgen tijd voor de seizoensfinale van het eerste seizoen. In de aanloop van die aflevering zijn twee nieuwe character posters verschenen.
 • Marvel heeft een nieuwe regisseur gevonden voor Blade. Het gaat om Yann Demange (regisseerde de pilot van Lovecraft Country voor HBO). Ook is er een nieuwe schrijver voor de film: Michael Starrbury.
 • Ondertussen blijft Empire Magazine met previews strooien. Zo hebben ze een artikel over Phoebe Waller-Bridge in Indiana Jones 5 waarin zij Helena speelt, de peetdochter van Indiana Jones. Ook deelde het tijdschrift een foto van Paul Rudd en Jonathan Majors als respectievelijk Ant-Man en Kang in Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Overig nieuws

 • Defunctland, het Youtube-kanaal dat eerder video’s over Disneyland Parijs, Disney’s America en een indrukkende documentaire over het FastPass-systeem uitbracht, heeft opnieuw een anderhalf uur-durende documentaire op haar kanaal gezet. Deze keer staat het Disney Channel centraal.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.