Dave Filoni benoemd tot Chief Creative Officer van Lucasfilm

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 22 november 2023.

Nieuws uit de parken

  • Het is zover: World of Frozen in Hong Kong Disneyland is officieel open voor het publiek. Daarmee komt ook de start van de interactieve show Playhouse in the Woods, waar Anna en Elsa de zomer heropenen met de gasten en een ‘Summer Snow Day’ realiseren. Voor mensen die niets willen weten: het onderstaande filmpje bevat uiteraard spoilers.
  • Voor Frozen Ever After in Hong Kong Disneyland is, met input van de originele songwriters Robert en Kristen Anderson-Lopez, een kleine aanpassing gedaan aan de tekst van “Let it Go”. In het origineel zingt Elsa “It’s time to see what I can do”, maar in de attractie is dat “It’s time to share what I can do”. Hierdoor zouden bezoekers meer onderdeel van het verhaal zijn, in plaats van slechts toeschouwers.
  • In de Daily Disney Roundup van gisteren berichtten we over de omgevallen lantaarnpaal in Disneyland waarbij bezoekers gewond zijn geraakt. Op foto’s lijkt het erop dat deze van binnen verroest was.
  • De Disneyland Railroad testte de afgelopen weken met drie treinen. En gisteren was dan het moment, voor het eerst in meer dan tien maanden sinds de brand op het New Orleans Square station, dat deze drie treinen weer allemaal beschikbaar waren voor bezoekers.
  • Vanwege de release van The Marvels is er in Avengers Campus in Anaheim een nieuwe ‘tactical upgrade’, ofwel een skin voor de Spider-Bot, van Captain Marvel beschikbaar.
  • Mensen die in de week van Kerst (24 tot en met 31 december) in het Magic Kingdom aanwezig zijn, zullen kunnen genieten van entertainment dat normaliter alleen voor de bezoekers van Mickey’s Very Merry Christmas Party te zien is. Er komt dus een Mickey’s Once Upon a Christmastime Parade en een Minnie’s Wonderful Christmastime Fireworks in de reguliere openingstijden. Als je met de kerst niet in WDW bent maar misschien vlak daarvoor wel: er zijn nog maar drie avonden beschikbaar, dus wees er snel bij.
  • Over een paar dagen begint het EPCOT Festival of the Holidays. Daarom is nu bij de ingang van EPCOT een marquee geplaatst die bezoekers hiervan op de hoogte brengt.
  • Vanwege de lage temperaturen in Orlando de komende dagen (20 graden, mind you) is het waterpark Blizzard Beach dicht op Thanksgiving.
  • Na nieuwe informatie over de cookie bar in het Summer House on the Lake in Disney Springs is nu ook nieuwe informatie over het brunchmenu en de rosé cart bekendgemaakt.

Bioscoop en Disney+

  • Dave Filoni is benoemd tot Chief Creative Officer van Lucasfilm. Hij zal in deze functie nauwer samenwerken met Kathleen Kennedy aan toekomstige Star Wars films en series. Filoni begon zijn Star Wars carrière bij de animatieserie The Clone Wars.
  • Een van de toekomstige Star Wars projecten is de film van regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy waarvoor Daisy Ridley terugkeert als Rey Skywalker. Ridley heeft nog geen afgerond script gelezen, maar is wel enthousiast: “I’m very excited. The story is really cool. I’m waiting to read a script because, obviously, I don’t have any other updates. It’s not what I expected, but I’m very excited.”
  • Er komt geen nieuw seizoen van The Muppets Mayhem. De Disney+ Original serie is na één seizoen al gecanceld.
  • The Bikeriders zal niet langer uitgebracht worden door Disney’s 20th Century Studios. Productiebedrijf New Regency zoekt nu naar een nieuwe distributeur voor de film met onder anderen Austin Butler en Tom Hardy.
  • Nu de stakingen van de schrijvers en acteurs voorbij zijn, worden steeds meer producties weer hervat of opgestart. Zo ook de film TRON: Ares waarvan de opnames na de feestdagen gaan beginnen.
  • De Walt Disney Animation Studios film Wish is vanaf vandaag te zien in de bioscoop. Eerder deze week vond de UK première plaats in Londen.

Disney Cruise Line

Overig nieuws

  • Het Central Florida Tourism Oversight District heeft een aantal topmedewerkers ontslagen, waaronder Eryka Washington Perry (directeur communicatie) en Jason Middleton (hoofd Human Resources). Andere ontslagen waren onder meer een administratief assistent en een specialist in facilitair onderhoud.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.