Daisy Ridley keert terug als Rey in nieuwe Star Wars film

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 11 april 2023.

Star Wars Celebration

 • Tijdens Star Wars Celebration zijn drie films officieel aangekondigd. Het grootste nieuws was wel dat Daisy Ridley terug zal keren als Rey in een film over de nieuwe Jedi Order. Deze speelt zich af vijftien jaar na The Rise of Skywalker. De regie wordt gedaan door Sharmeen Obaid-Chinoy. Het nieuws van de terugkeer van Daisy Ridley werd met veel gejuich ontvangen.
 • De twee andere films die aangekondigd zijn, zullen geregisseerd worden door James Mangold en Dave Filoni. De film van Mangold speelt zich af 25.000 jaar in het verleden en gaat over de allereerste Jedi. Filoni’s film zal een climax zijn van de zogeheten Mando-verse.
 • Naast het filmnieuws was er uiteraard ook veel serienieuws. Zo verscheen de allereerste trailer van Ahsoka. Aanwezigen bij het panel kregen ook beelden te zien van Skeleton Crew en The Acolyte.
 • Voor The Acolyte was er ook castingnieuws. Na Chewbacca kruipt Joonas Suotamo opnieuw in de huid van een Wookiee. Deze keer een Wookiee Jedi. Rebecca Henderson speelt Vernestra Rwoh, een personage uit de boeken van The High Republic.
 • Qua animatieseries was er ook veel nieuws te melden. The Bad Batch zal terugkeren voor een derde en tevens laatste seizoen. Van Star Wars: Visions en Young Jedi Adventures verschenen er trailers.
 • Tijdens het Disney Parks panel waren er geen grote aankondigingen op Star Wars gebied. Voor Star Tours komen er in 2024 wel nieuwe planeten, waarschijnlijk gebaseerd op de series die nog moeten verschijnen. Dit zal gelden voor Disneyland Anaheim, Walt Disney World en Disneyland Parijs. Ook komen er meer characters naar Galaxy’s Edge.
 • Op dag 3 van Star Wars Celebration werd de laatste trailer van Star Wars Jedi: Survivor onthuld. De game verschijnt op 28 april.
 • Het evenement heet Star Wars Celebration, maar toch was het ook de plek waar de nieuwe trailer van Indiana Jones and the Dial of Destiny gelanceerd werd.
 • Tijdens de Closing Ceremony is aangekondigd dat de volgende editie van Star Wars Celebration in Japan zal zijn. Het evenement zal in 2025 plaatsvinden op 18, 19 en april.

Nieuws uit de parken

 • Goed nieuws vanuit Anaheim! In navolging van Walt Disney World zullen de jaarpassen van Disneyland, de zogenaamde Magic Key Passes, opnieuw beschikbaar zijn.
 • Het was al bekend dat Rogers: the Musical binnenkort een plekje krijgt in Disney California Adventure. Inmiddels is er ook een openingsdatum bekend, de voorstelling is vanaf 30 juni te zien in het park.
 • Zo’n 850 dagen nadat het eerste platform in World Showcase Lagoon werd geplaatst is gisteren de eerste barge van Harmonious weer verwijderd. One down, four to go…
 • Ter ere van de veertigste verjaardag van Tokyo Disneyland is er in het park een nieuwe parade gedebuteerd. Disney Harmony in Color is een volledig nieuwe parade met floats gewijd aan Moana, Up en Coco.
 • Disneyland Parijs heeft de onderhoudskalender voor de maand mei bijgewerkt. Vooralsnog verwachten we geen grote toevoegingen tijdens deze onderhoudsbeurten.
 • Afgelopen weekend zijn er weer een aantal shows aan het aanbod op Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park toegevoegd.
 • Met het uitstekende entertainment in de parken in Parijs zou men bijna vergeten dat er ook in Disney Village extra entertainment is ingezet tijdens de paasdagen. Het aanbod is, zoals vaker, een beetje eng en totaal uit de maat met de rest van het resort. 😉

Bioscoop en Disney+

 • Met alle nieuwe trailers die afgelopen weekend zijn verschenen tijdens Star Wars Celebration raakte de nieuwe trailer van Peter Pan & Wendy bijna een beetje ondergesneeuwd.
 • Ook Marvel komt met een nieuwe trailer en wel van The Marvels. Dankzij een teaser berichtje op social media weten we dat die trailer later vandaag verschijnt. Uiteraard vind je die dan morgen terug in de Daily Disney Roundup.

Overig nieuws

 • Ben je het spoor van de strijd tussen Ron DeSantis en Disney een beetje bijster? In de meest recente aflevering van de Disney Dish loopt Len Testa chronologisch door de gebeurtenissen van de afgelopen weken èn bespreekt hij de precieze en hilarische details van de overeenkomst tussen Disney Parks & Resorts en het voormalige Reedy Creek Improvement District.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.