Daily Disney Roundup: donderdag 22 maart 2018

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van donderdag 22 maart 2018.

  • Catherine Powell verlaat Disneyland Paris als CEO als gevolg van een nieuwe herstructurering bij Disney Parks. De divisie wordt verdeeld in twee groepen, de westelijke regio en de oostelijke regio. Catherine Powell zal de Western Region leiden met onder haar Walt Disney World-president George Kalogridis en Josh D’Amaro, president van Disneyland Resort. Ook haar nog bekend te maken opvolger bij Disneyland Parijs zal aan haar rapporteren. De Eastern Region, met daarin het Shanghai Disney Resort, Hong Kong Disneyland en Walt Disney Attractions Japan, gaat rapporteren aan Michael Colglazier.
  • Walt Disney Imagineering, onder leiding van Bob Weis, krijgt er naast de parken een flinke taak bij: het bedrijf neemt nu ook de verantwoordelijkheid op zich voor de ontwikkeling van consumentenproducten zoals merchandise, games, publishing en apps. Dit is een grote groei van de verantwoordelijkheid van WDI en hij zal worden ondersteund door verschillende leidinggevenden die overstappen van Disney Consumer Products & Interactive Media.
  • Als we dan toch bezig zijn met leidinggevende posities: Business Insider zet de mogelijke opvolgers van Bob Iger op een rijtje.
  • Frank Oz, rechterhand van Muppets-bedenker Jim Henson, heeft fikse kritiek op hoe Disney met Kermit en z’n vrienden omspringt
  • Inmiddels mogen we toch wel een beetje spoileren over The Last Jedi toch? Dit artikel heeft het over hoe Disney de misschien wel grootste verrassing van de film een geheim wist te houden.
  • Meer Star Wars nieuws: de soundtracks van de eerste zes films worden binnenkort geremastered uitgebracht.
  • Benieuwd hoe scriptwriters binnenkort hun nieuwe projecten gaan pitchen: Disney werkt aan een techniek die scripts meteen in VR omzet.
  • Niet alleen Aladdin, The Lion King en Dumbo zijn binnenkort als live action remake te zien: ook Lady & The Tramp moet er aan geloven.
  • En dan nog even over Marvel dat A Bug’s Land gaat overnemen: Internet huilt over het verlies van een iconische ride

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.