Nieuwe Mickey Mouse originals voor Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 19 januari 2021.

Nieuws uit de parken

 • Elk jaar wordt er in Walt Disney World een gingerbread huis gebouwd. Deze is eetbaar dus vroegen fans zich af wat er mee gedaan wordt na de kerstperiode. Nu blijkt dat deze gebruikt wordt om de afnemende bijenpopulatie van Florida te helpen.
 • De bouwhekken aan de Batuu zijde van de Star Wars Galactic Starcruiser zijn weg. Hierdoor krijgen we goed zicht op de docking bay waar de bus met gasten zal arriveren. Gasten zullen dan vlakbij Kylo Ren’s schip Galaxy’s Edge betreden.
 • Sinds maart 2020 heeft Disneyland Parijs zo’n 20 miljoen euro uitgegeven aan goede doelen en zorginstellingen. Dit gebeurt via het Disney VoluntEARS programma.

Bioscoop en Disney+

 • Dit jaar gaat Disney+ opnieuw uitpakken op Earth Day. Op 22 april komen de nieuwe Disneynature Polar Bear, de nieuwste NatGeo “Explorer” film The Last Tepui en de National Geographic film The Biggest Little Farm: The Return, de sequel van de film uit 2018.
 • Voor het derde seizoen van High School Musical: The Musical: The Series zijn vier nieuwe castleden bekend gemaakt. Ook zal een oude bekende, namelijk Corbin Bleu, terugkeren. Hij speelde Chad Danforth in de High School Musical films.
 • Gisteren verscheen de trailer van Moon Knight. En net als veel YouTubers hebben hoofdrolspelers Oscar Isaac en Ethan Hawke een trailer reaction video gefilmd ter promotie van de serie.
 • De serie How I Met Your Father is in Amerika al te zien op Hulu maar zal pas vanaf 9 maart te zien zijn bij ons op Disney+. De eerste aflevering is opgedragen aan de recent overleden Bob Saget. Hij was de voice-over van How I Met Your Mother.
 • Het is inmiddels bekend dat we het tweede seizoen van de Star Wars animatieserie The Bad Batch in de lente kunnen verwachten. Het gerucht gaat dat het seizoen halverwege onderbroken zal worden voor de release van de Obi-Wan Kenobi serie.
 • In het Verenigd Koninkrijk kan men The King’s Man al op 9 februari op Disney+ bekijken. We weten nog niet wanneer de film precies in Nederland te zien zal zijn, maar het is dus mogelijk dat deze vanwege de lockdown hier geen bioscooprelease zal hebben.

Overig nieuws

 • De Kingdom Hearts games (zowel de eerste twee als het recente Kingdom Hearts 3) komen op 10 februari via cloudstreaming naar de Nintendo Switch. Demo’s zijn nu al beschikbaar om te spelen.
 • The Three Caballeros keren terug. Niet in een film of serie, maar in een manga in Japan. Donald Duck Visits Japan! wordt uitgegeven door TokyoPop en in plaats van Zuid-Amerika zullen Donald Duck, José Carioca en Panchito Pistoles dus afreizen naar Japan.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.