Daily Disney Roundup: woensdag 16 mei 2018

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 16 mei 2018.

  • De verjaardag van Mickey Mouse wordt veelal opgehangen aan de premieredatum van Steamboat Willie, op 19 november 1928. Maar Steamboat Willie was niet de eerste tekenfilm van Mickey: eerder waren er al Plane Crazy en Galloppin’ Gaucho, maar die kreeg Walt niet gesleten aan een distribiteur tot NA het succes van Steamboat Willie. Gisteren was de datum waarop Plane Crazy voor het eerst te zien was in een testscreening en daarmee toch echt de geboortedatum voor Mickey. Om z’n 90e verjaardag te vieren hier een rijtje dingen die je nog niet van Mickey wist (spoiler: waarschijnlijk wel).
  • Momenteel scoort Disney flink met blockbusters als Black Panther en Avengers: Infinity War, maar wat waren hiervoor de grootste successen? Hier een overzicht!
  • De grote hit in Disneyland, goed voor flinke rijen: deze Infinity Gauntlet drinkbeker!
  • Toen Disney in 2012 eigenaar werd van Lucasfilm en daarmee Star Wars en Indiana Jones, zat daar ook het onderdeel LucasArts bij, verantwoordelijk voor legendarische games als Sam n Max hit the Road, Day of the Tentacle en vooral de iconische Monkey Island reeks. Er is nu een petitie gestart om Disney over te halen de rechten op deze games weer vrij te geven, om de games een nieuw leven te gunnen.
  • En over Indiana Jones gesproken: daar gaat het uitgebreid over in de nieuwe D-Tales! Ralf en Jorn praten je deze week bij over de laatste nieuwtjes, geruchten en ontwikkelingen in de Disney parken om vervolgens stil te staan bij de twee hoofdthema’s van deze week.De gastbeleving in de Disney parken wordt steeds alomvattender. Wat kunnen we zoal verwachten op dit vlak en welke rol hebben enkele recente patenten van The walt Disney Company hierin. Denk aan complete Star Wars, Pirates of misschien wel Indianan Jones Avonturen die je als gast van de resorts kunt gaan beleven.Dat laatste is dan misschien ook wel van toepassing op ons, want Indiana Jones zou wel eens een stap kunnen gaan maken naar zowel Animal Kingdom als naar het Disneyland Park in Parijs. Dit weekend dook het gerucht (wederom) op, met de twist dat het budget hiervoor door Animal Kingdom en Parijs gedeeld zou gaan worden. We kijken in onze glazen bol en nemen een voorschot op hetgeen dat wellicht komen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.