Daily Disney Roundup: vrijdag 1 juni 2018

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 1 juni 2018.

 • Dit weekend – en dan vooral zaterdagavond – is het zover: de Inaugural Party van Disney Fandaze. Zaterdagavond zijn er vrachtladingen aan characters in het Walt Disney Studios Park, bijzondere shows en parades en ook presentaties van Andreas Deja en Tom Fitzgerald. De geruchten over wat er eventueel bekend gemaakt gaat worden worden steeds wilder. Disneyland heeft zelf al meer details over Phantom Manor beloofd, maar ook gehoord in de wandelgangen: de maquette voor het nieuwe Marvel-gebied, het nieuwe thema voor het Disneyland Hotel, meer details over de uitbreidingen voor WDS en de aankondiging voor de nieuwe (water?-)ride in Disneyland. Wat er allemaal waar is? Je kunt ook van buiten de parken volgen, want op de officiële Facebook-pagina en het Youtube-kanaal van Disneyland kun je zaterdagavond live meekijken met het event.
 • Een bijzondere ontwikkeling, gemeld door ED92: vanaf 7 juni zijn de meet & greets met Mickey & friends, Buzz & friends en Incredibles in het Studios park alleen nog te boeken via de Lineberty app. Ook mobile ordering in restaurant En Coulisse zou via die app gaan. Eerder deed Disney met deze app een test voor de meet & greet met Spiderman. Waarom de eigen app niet gebruikt wordt — goede vraag!

 • De familie van wijlen Michael Jackson klaagt Disney aan wegens schending van auteursrecht. Volgens de familie van de popster werd in de ABC-special ‘The Last Days of Michael Jackson’ zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikt.
 • Meer ABC-gerelateerd nieuws: na het per direct stoppen van de serie Roseanne vanwege racistische tweets van hoofdrolspeelster Roseanne Barr heeft president Trump het op twitter al enkele dagen gemunt op Bob Iger.
 • Castmembers van Disneyland Parijs konden deze week meedoen aan een Fun Run door het Studios Park — WDWNT heeft de foto’s.
 • De geruchten gingen al een poosje, maar nu lijkt Disney echt door te pakken met de plannen om van het verlaten River Country gebied een nieuw timeshare-resort te maken.

4 reacties

 1. hey guys, het artikel van de FT staat achter een pay-wall. Zou het waarderen als er alleen bronnen die gratis zijn worden gebruikt.

  Gr,
  Olaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.