(Hopelijk) een gelukkig 2022!

Vanaf maandag weer elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl. Dit is het nieuws wat je de afgelopen dagen gemist hebt!

NYE in de Disney parken

In alle Disney-parken werd er dit jaar NYE of Oud & Nieuw gevierd, om te proosten op een hopelijk beter 2022. Een aantal feiten op een rij.

 • In Disneyland Parijs was er door het afgelaste event veel volk op de been. Het park pakte uit met een tweetal speciale shows (rond Tiana op de Molly Brown en Mary Poppins op Main Street) en een speciale New Years Eve Parade.
 • In die speciale NYE Parade werd afscheid genomen van Giona Prevete, die zijn laatste dag als ambassadeur beleefde. Een aantal Donalteurs was erbij en maakte onderstaande filmpje van zijn prinselijke entree.
Afscheid van Giona als ambassadeur van DLP (Bron: Donalteur Carmen)

Nieuws uit de parken

 • Er waren flink wat problemen onder het personeel bij Disneyland Parijs: Er ontbraken langere tijd een aantal karakters in de Dazzling Christmas Parade.
 • Over Parijs gesproken: door de nieuwe Franse coronamaatregelen moeten onder meer Disney’s Illuminations en Frozen: A Musical Invitation voor drie weken stoppen. In de laatste week van de kerstparade kunnen ze ook geen stops meer maken.
 • Er gaat ook weer een Disney park dicht door nieuwe coronamaatregelen. Het gaat om Hong Kong, die voor 14 dagen dicht gaat vanwege nieuwe regels rond afstand houden.
 • Expedition Everest krijgt weer een flinke opknapbeurt, waarbij hij meerdere maanden dicht moet (via Robin). Helaas: de Yeti wordt niet aangepakt.

Disney+ en bioscoop

 • Ook binnenkort te zien: Pam & Tommy. Lily James (bekend als live action Cinderella) en Sebastian Stan (The Winter Soldier) kruipen in de huid van Pamela Anderson en Tommy Lee. De serie is vanaf 2 februari te streamen op Disney+.
 • Marvel doet het – naast bij de fans – ook goed bij de piraten dit jaar. WandaVision is de meest gedownloade serie van het afgelopen jaar, met Loki, The Falcon and the Winter Soldier, Hawkeye en What If…? op een respectievelijk tweede, vierde, vijfde en zesde plaats.

Overig nieuws

 • De Disney Legend Betty White is op 31 december op 99-jarige leeftijd overleden. In 2009 werd ze gekroond tot Disney Legend. Ze werkte voor Disney onder meer aan Empty Nest, Whispers: An Elephant Tale, The Proposal en Toy Story 4.
 • Er is weer een klassiek Disney karakter toegevoegd aan het publieke domein: Winnie de Pooh. De versie zoals we hem kennen (van Disney dus) blijft wel een copyright houden.
 • Een jaar geleden werd Star Wars: The High Republic met succes gelanceerd. Een ambitieus project van boeken en comics die onderling met elkaar verbonden zijn. Zes boeken – waaronder het debuut Light of the Jedi van Charles Soule – werden direct New York Times Best Sellers. Fase 1 nadert nu het einde. In een anniversary special van de Star Wars: The High Republic Show werd vooruitgekeken naar Fase 2 dat zich 150 jaar eerder zal afspelen.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.