Tokyo DisneySea organiseert livestream evenement ter ere van opening Fantasy Springs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 28 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Tokyo DisneySea organiseert op woensdag 5 juni een livestream evenement, The Fantasy Begins, ter ere van de opening van Fantasy Springs. Het evenement bevat een drone show met 1.000 drones, Disney-karakters en optredens van Cast Members.
 • Shanghai Disneyland presenteert vanaf 3 juni tot 7 oktober 2024 de nieuwe liveshow The Adventure of Rhythm op het Storyhouse Stage in Adventure Isle. De show combineert diverse muziekstijlen met Disney-verhalen en zeldzame personages, en biedt verschillende avontuurlijke versies.
 • Nieuwe kostuums voor Cast Members bij Confectionery en Starbucks in Magic Kingdom zijn geïntroduceerd. Deze comfortabele, ademende outfits zijn gemaakt van recyclebare materialen, wat ook milieuvriendelijk is. Eerder werden kostuums vernieuwd voor parkentree en Emporium medewerkers.
 • Jamie Santillo deelde op Instagram haar teleurstellende ervaring met de bijgewerkte Disability Access Service (DAS) in Walt Disney World. Ondanks een hartconditie en een defibrillator kwalificeerde ze niet meer voor DAS. Ze kreeg een optie om in de rij te wachten en een terugbelafspraak van een medewerker te krijgen bij elke attractie, maar dit werd niet als DAS beschouwd. De nieuwe DAS-regels, ingevoerd op 20 mei, beperken de toegang voor gasten met niet-neurodivergente aandoeningen, wat kritiek van veel gasten heeft veroorzaakt.
 • Disneyland News Today heeft het Rancho Del Zocalo Restaurante getest nu de eetarrangementen met prioriteitstoegang tot Fantasmic terug zijn. Het restaurant biedt een pakket voor $35 voor volwassenen en kinderen waar je dan kan lunchen of dineren met een Fastpass voor de show. Gerechten zijn een mix van Mexicaans en Koreaans, met grote porties. De ervaring en kwaliteit zijn vergelijkbaar met duurdere opties zoals Blue Bayou.
 • De Smellephants on Parade-activiteit in Magic Kingdom biedt niet de verwachte geurervaring. Ondanks het thema ruiken de Smellephants nauwelijks, wat bezoekers frustreert. Disney heeft de geursterkte verlaagd, waardoor de beleving niet aan de verwachtingen voldoet.
 • De Tokyo Disney Resort app heeft nu een gids online gezet voor toegang tot Fantasy Springs vanaf 6 juni. Bezoekers hebben een gratis Standby Pass of betaalde Disney Premier Access nodig, te verkrijgen via de app. Re-entry is beperkt en Disney Premier Access kost 2000 yen per attractie.
 • Disneyland en Walt Disney World eren gevallen militairen tijdens Memorial Day met Missing Hero tafels op diverse locaties, zoals Tiana’s Palace en Blue Bayou Restaurant. Deze tafels bevatten symbolen zoals een citroenschijf, zout en een omgekeerd glas.
Bron: Laughing Place

Bioscoop en Disney+

 • De live-action verfilming van Moana zal deze herfst starten met filmen. Dwayne Johnson zelf teaset dat vandaag op social media. Hij zingt voor de zogenaamde “scratch” vocals (placeholders) een stukje ‘You’re Welcome’.
 • Nog meer nieuws over de live-action verfilming van Moana: de regisseurs John Musker en Ron Clements van de animatie versie van Moana zijn niet betrokken bij Disney’s live-action versie van Moana, waar momenteel aan wordt gewerkt. Musker uitte ook kritiek op Disney’s recente live-action remakes van klassieke animatiefilms, waarvan sommigen hij mede heeft geregisseerd.
 • Jesse Plemons heeft voor zijn (driedubbele) rol in de nieuwe Yorgos Lanthimos-film Kinds of Kindness, uitgebracht door Searchlight Pictures, de prijs voor beste acteur gewonnen op het filmfestival in Cannes. De film verschijnt op 4 juli in de Nederlandse en Belgische bioscopen.
 • George Lucas wil niet dat de originele versies van de eerste Star Wars trilogie worden hersteld of opnieuw uitgebracht. Hij benadrukt dat filmmakers het recht hebben hun films naar eigen inzicht aan te passen. Fans hebben hierop gemengde reacties.

Overig nieuws

 • Voor wie zich altijd al als Kevin McAllister uit Home Alone wilde voelen kan dat nu: het iconische huis uit de film Home Alone in Winnetka, Illinois, staat te koop voor $5,25 miljoen. Eerder stond ook het huis uit Home Alone 2 in New York te koop voor $6,7 miljoen. Het Winnetka huis is gerenoveerd maar behoudt de oorspronkelijke uitstraling.
 • Disneyland Resort-medewerkers Donald Isbell en Nika Ogden trouwden en bezochten vervolgens alle twaalf Disneyparken wereldwijd in 24 dagen voor hun huwelijksreis. Dankzij hun medewerkersvoordelen konden ze deze unieke ervaring beleven, inclusief onvergetelijke momenten en speciale evenementen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.