Trailer: The Eras Tour van Taylor Swift vanaf 15 maart op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 5 maart 2024.

Nieuws uit de parken

 • Alle locaties in Studio 1 in het Walt Disney Studios Park sluiten op 24 april aan het eind van de dag. Het gaat dan bijvoorbeeld om Restaurant en Coulisse, Legends of Hollywood en Hollywood Jewel Box. Als gevolg hiervan zal Studio 1 waarschijnlijk vanaf 25 april gesloten zijn vanwege de grote transformatie.
 • Actrice Joey King, die speelde in een aantal Hulu-projecten zoals The Act, The Princess en We Were the Lucky Ones, bracht onlangs een bezoek aan Disneyland Paris. Ze is erg enthousiast over Ratatouille: The Adventure en Crush’s Coaster.
 • De buurtbewoners in het toekomstige DisneylandForever zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met de plannen van Disney om dat gebied te herplannen. Vooral de aankoop van openbare wegen stuit op veel weerstand.

Bioscoop en Disney+

 • Taylor Swift: The Eras Tour (Taylor’s Version) komt op 15 maart ook in Nederland en België naar Disney+. Disney maakt nu promotie met een nieuwe trailer.
 • Lindsey Lohan heeft in een radio interview laten weten dat een tweede Freaky Friday-film in productie is gegaan. De Buena Vista-film was de doorbraak voor Lohan, die de hoofdrol speelde naast Jamie Lee Curtis.
 • De casting voor het vierde seizoen van Only Murders in the Building gaat maar door: Kumail Nanjiani, voor Disney liefhebbers bekend van Marvel’s Eternals, Obi-Wan Kenobi en een stemmenrol in Bobs Burgers, is nieuw in het lijstje.
 • Een rondje Star Wars geruchten: The Mandalorian & Grogu zal niet exclusief gefilmd worden in Los Angeles, maar de cast en crew zullen ook naar de UK afreizen voor opnames. De volgende film in het schema met New Jedi Order als werktitel heeft castingnieuws: er worden naast Daisy Ridley nu twee leerlingen van Rey en een slechterik gecast.
 • Dan zijn er ook wat seriegeruchten uit kamp LucasFilm: Ahsoka seizoen twee wordt momenteel geschreven, maar ook voor een tweede seizoen van het nog uit te komen The Acolyte wordt er volgens leaker DanielRPK al een writers room samengesteld.

Overig nieuws

 • Na het nieuws dat een aantal belangrijke aandeelhouders de lijn van Bob Iger steunen moeten Trian en Nelson Peltz met een tegengeluid komen. Dat doen ze nu met een groot memo van ruim 130 pagina’s, waarin ze inhakken op de strategie van Disney.
 • Glen Gilzean, de beheerder van de Central Florida Tourism Oversight District – voorheen de Reedy Creek Improvement District, is door gouveneur Ron DeSantis geselecteerd als ‘supervisor of elections’ voor de regio Orange County. Of hij bij de CFTOD blijft is voorlopig nog niet bekend.
 • Bit Reactor en Respawn Entertainment werken nog steeds samen aan een Star Wars strategy game. Dat heeft de ontwikkelaar bevestigd nadat er afgelopen week bijna 700 ontslagen vielen bij EA en de studio’s die bij die uitgever horen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.