Disney CEO Bob Chapek shockeert de bioscoopwereld met nieuwe focus op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 13 oktober 2020.

 • Oplettende kijkers zagen het al op Disney+. De Marvel films hebben een nieuwe indeling gekregen waarbij er rekening wordt gehouden met de chronologie en of ze nu wel of geen onderdeel uitmaken van de Marvel Cinematic Universe (MCU). Maar, hoe zit het nu precies. Luisteraars Sylvain, Bram en Carmen hielpen ons op weg:
  • Samengevat: De door Disney+ bestempelde ‘legacy’ films maken geen deel uit van het verhaal van de MCU (Avengers). Hier gaat het op Disney+ voornamelijk over de oude X-Men films die nog uit zijn gebracht door FOX.
  • De MCU films zijn uitgebracht in verschillende fases. Heel simpel gezegd, kun je dit zien als verschillende seizoenen van films. Fase 1 loopt van Iron Man tot The Avengers 1. Fase 2 van Iron Man 3 tot Ant-Man. Fase 3 van Civil War tot Spider-Man Far From Home, maar die staat niet op Disney + dus in dit geval Endgame.
  • Net als bij Star Wars is er een flinke discussie over hoe je de films moet kijken. IN de volgorde waarin ze zijn uitgebracht of in de volgorde waarin de films zich in de tijd afspelen. Disney+ heeft nu beide mogelijke kijkvolgordes voor je klaargezet.
  • Bij het bepalen van je kijkvolgorde is nog een andere afweging belangrijk. Aan het einde van elke film zit er vaak nog een klein stukje extra materiaal dat verwijst naar een volgende film. Als je de films op chronologische volgorde bekeijkt klopt dat natuurlijk niet meer…
  • Ben je nog steeds geïnteresseerd? Dan kun je hier alle mogelijke kijkvolgordes bestuderen. Wat zijn de voordelen, nadelen en waar moet je op letten!

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.