D23: The Ultimate Disney Fan Event via livestream te volgen op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 11 januari 2024.

Nieuws uit de parken

  • Ondanks de opening voor alle gasten op 25 januari, zal het media evenement ter gelegenheid van de heropening van het Disneyland Hotel plaatsvinden op 3 en 4 februari. Het gebouw is dan alleen toegankelijk voor genodigden.
  • Disneyland Parijs doet opnieuw mee aan de Pièces Jaunes-campagne. Van 10 januari tot en met 4 februari verkoopt Disneyland Parijs een tote bag en een pin om geld in te zamelen voor kinderen en tieners in ziekenhuizen in het hele land. De gehele opbrengst wordt gedoneerd.
  • Gisteren is een 18-jarige man aangehouden bij de ingang van Disneyland Parijs. Tijdens een controle zagen bewakers een pistool voorbij komen dat later nep bleek te zijn. De man in kwestie was niet van plan om een van de parken te bezoeken. Hij was op weg naar het busstation.
  • Bij Tiana’s Bayou Adventure zijn de eerste karakters gespot. In een van de buitenscènes zijn twee kikkers geïnstalleerd. Het gaat hier waarschijnlijk niet om Tiana en Naveen omdat het verhaal van de attractie zich afspeelt na de film.
  • Een oudere man en zijn vrouw, beiden eind zeventig, worden strafrechtelijk vervolgd nadat ze een vrouw hebben aangevallen. Ze wilden het beste plekje bemachtigen voor de parade in het Magic Kingdom.
  • Groot keert terug naar Avengers Campus in Anaheim. Gasten kunnen hem ontmoeten voor Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! waar hij regelmatig te vinden zal zijn.
  • Na de hervatting van de verkoop gisteren voor alle vier de Magic Key Pass-types voor Disneyland Resort, was er tegen het einde van de dag nog maar één type pas beschikbaar, de Imagine Key. De Enchant, Believe en Inspire Keys waren uitverkocht.

Bioscoop en Disney+

  • Het D23: The Ultimate Disney Fan Event in Anaheim (tickets te koop vanaf 26 maart) zal gedeeltelijk te volgen zijn via een livestream op Disney+. Dat heeft Asad Ayaz, Chief Brand Officer van Disney, bekendgemaakt tijdens Disney’s vierde jaarlijkse Tech and Data Showcase. Het evenement gaat ook internationaal met in november een versie in São Paolo, Brazilië.
  • Bij de aankondiging van de Star Wars film The Mandalorian & Grogu werd ook bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt van Ahsoka. Gisteren is dat nog eens extra bevestigd met een aparte aankondiging, inclusief schets van Dave Filoni.
  • David Benioff en Dan Weiss, de makers van Game of Thrones, hebben gesproken over de Star Wars film die ze zouden gaan maken: “Lucasfilm wilde uiteindelijk geen First Jedi-verhaal maken. We hadden een heel specifiek verhaalidee in gedachten, en uiteindelijk besloten ze dat ze dat niet wilden doen.”
  • Eind vorig jaar Disney bekend dat de Pixar films Soul, Luca en Turning Red te zien zullen zijn in de Amerikaanse bioscopen. Nu is aangekondigd dat de films ook in het Verenigd Koninkrijk op het grote scherm te zien gaan zijn.
  • Volgens The InSneider zijn de opnames van Fantastic Four uitgesteld naar het derde kwartaal. Hierdoor heeft Pedro Pascal zijn rol in de film Weapons terug moeten geven.
  • Het awards seizoen is in volle gang! The Walt Disney Company ontving 16 Screen Actors Guild Award-nominaties. Emma Stone en Willem Dafoe zijn genomineerd voor Poor Things en The Bear van FX ontving in totaal vier nominaties. De stunt teams van The Mandalorian, Ahsoka, Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Indiana Jones and the Dial of Destiny zijn ook genomineerd.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.