D23 Expo: Een weekend vol aankondigingen!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 12 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • Voor de parken is er uiteraard een hoop aangekondigd. We lopen de belangrijkste nieuwtjes door, de tijdlijn van alle aankondigingen zag er zo uit:

Originally tweeted by Scott Gustin 📍D23 Expo (@ScottGustin) on 11 September 2022.

Disneyland Resort
 • Er komt een nieuwe meet & greet met the Mandalorian en Grogu in Galaxy’s Edge. Dit lijkt opnieuw een Disneyland Only te zijn, waarschijnlijk heeft dit te maken de verhaallijn van de Galactic Starcruiser in Orlando die verstoord zou kunnen worden.
 • Nog meer meet & greet-nieuws: een levensgrote Hulk zal vanaf volgende week op Avengers Campus in DCA verschijnen. In hetzelfde blokje werd direct een nieuwe attractie voor de Campus aangekondigd, die draait om de strijd tegen King Thanos.
Concept Art voor de toevoeging aan Avengers Campus op DCA
Walt Disney World
 • Hoewel Harmonious nog geen jaar oud is komt er volgend jaar een nieuwe avondshow voor EPCOT, ter ere van zowel de 40e verjaardag van EPCOT als de festiviteiten voor 100 Years of Wonder. In het Magic Kingdom keert, tot vreugde van een hoop fans, een vernieuwe show met de muziek van Happily Ever After terug in plaats van Enchantment.
 • TRON Lightcycle Run wordt op dit moment intensief getest. De nieuwe achtbaan in het Magic Kingdom gaat in Spring 2023 open. In EPCOT zullen Journey of Water en Communicore Hall aan het einde van 2023 open gaan.
 • Als het gaat om publiekslievelingen: er komt een Figment Meet & Greet naar EPCOT én The Hatbox Ghost verschijnt binnenkort ook in de Haunted Mansion in het Magic Kingdom.
 • En dan: tijdens de presentatie nam Disney Imagineering de ruimte om een beetje te dromen over de toekomst. We kregen Blue Sky Artworks, een soort vroege schetsen, voor een nieuw gebied met Moana en Zootopia dat Dinoland USA in Animal Kingdom zou moeten vervangen en een nieuwe themagebied achter Frontierland in Magic Kingdom, bestaande uit Coco, Encanto en een Disney Villains-gebied. We weten concreet nog heel weinig over de invulling van deze gebieden of de tijdlijn wanneer deze gebieden zouden moeten verschijnen.
Blue Sky Artwork voor New Frontierland
Blue Sky Artwork voor de vervanging van Dinoland USA
Disneyland Parijs
 • Het Walt Disney Studios Park krijgt een nieuwe show in het Studio Theater. We Belong Together – A Pixar Musical Review zal in 2023 debuteren in het park.
Concept Art voor We Belong Together – A Pixar Musical Review
 • Hoewel de Tangled-attractie en de promenade voor het Studios Park al eerder door ons zijn gesproken vanuit het geruchtencircuit, heeft Disney deze plannen nu officieel bevestigd. Op de Expo-vloer zagen we nieuwe concept art voor de nieuwe ingang van Toy Story Playland en de nieuwe English Garden.
Concept Art voor het Studios Park
 • Het Disneyland Hotel zal in 2024 open gaan na de renovatie. We kregen een nieuw concept te zien voor een Frozen Suite. We zagen in een klein hoekje van de presentatie dat de vernieuwing van Disney Village nog steeds in 2023 klaar moet zijn.
Hong Kong Disneyland
Shanghai Disneyland
Tokyo Disney Resort
 • Fantasy Springs, het grote nieuwe uitbreidingsgebied in Tokyo DisneySea, krijgt een aantal grote attracties. Voor de Tangled, Peter Pan en Pixie Hollow attracties zijn de voertuigen bekend gemaakt.

Disney Cruise Line

 • Het nieuwe schip voor de Cruise Line is onthuld. Het schip gaat de Disney Treasure heten en zal voornamelijk om verschillende avonturen draaien.
 • Lighthouse Point is al eerder aangekondigd als het tweede, nieuwe privé-eiland van Disney in de Bahama’s. We kregen nieuw concept art te zien, maar in de video die tijdens de presentatie werd vertoond was nog niet heel veel te zien.

Bioscoop en Disney+

Disney
 • Walt Disney Animation Studios zal volgend jaar ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van The Walt Disney Company de film Wish uitbrengen. Centraal staat de ster die Disney personages voor ogen hebben als ze een wens doen. De film is een combinatie van 2D en 3D animatie.
 • In mei van volgend jaar verschijnt de live action versie van The Little Mermaid in de bioscoop met Halle Bailey als Ariel. Bekijk hier de eerste teaser trailer:
 • Regisseur Barry Jenkins was in Anaheim om te vertellen over zijn The Lion King prequel. De “live-action” film gaat over een jonge Mufasa en heeft daarom de logische titel Mufasa: The Lion King.
 • De casting van Jamie Lee Curtis in The Haunted Mansion is bevestigd. De actrice kwam het podium op rijden in een Doom Buggy uit de attractie waar de film uiteraard op gebaseerd is.
 • Het langverwachte vervolg op Enchanted komt er eindelijk aan! Op 24 november kijk je op Disney+ naar Disenchanted. De eerste trailer werd tijdens de D23 Expo gepresenteerd en verscheen gelukkig ook online. Een andere vervolgfilm kunnen we op 30 september al bekijken op Disney+. Dan hebben we het natuurlijk over Hocus Pocus 2 waarvan ook een nieuwe trailer is verschenen.
 • Walt Disney Animation Studios werkt samen met Kugali aan de serie Iwájú. Een eerste afbeelding is naar buiten gebracht.
 • Tijdens de parken presentatie had Disney ook nog een Disney+ nieuwtje. Duffy & Friends (vooral populair in de Aziatische parken), krijgen een eigen stop-motion animatieserie.
 • Op 18 november, de verjaardag van Mickey Mouse, verschijnt een documentaire over de muis op Disney+. De titel is Mickey: The Story of a Mouse.
 • Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van The Muppet Christmas Carol komt er op 11 december een langere versie van de film naar Disney+. In deze versie zit het liedje “When Love is Gone” dat uit de originele versie geknipt werd omdat het te emotioneel en volwassen zou zijn voor jonge kijkers.
 • Er zijn voor veel Disney+ series trailers en previews verschenen. Naast de teaser voor Percy Jackson and the Olympians die je hieronder kunt bekijken, zijn er ook beelden van National Treasure: Edge of History, The Santa Clauses en American Born Chinese.
Pixar
 • Geen trailers van Pixar, maar wel een paar leuke aankondigingen. Zo krijgt Inside Out een vervolg. De film volgt Riley als tiener. En daar komen ook nieuwe emoties bij kijken.
 • Van twee Pixar producties kregen we een eerste afbeelding te zien. Het gaat om de film Elemental (juni 2023 in de bioscoop) en de serie Win or Lose (volgend jaar op Disney+).
 • Pixar heeft ook bekend gemaakt dat ze werken aan de film Elio. Die gaat over een 11-jarige jongen die per ongeluk aangezien wordt als de intergalactische ambassadeur van Planeet Aarde.
Marvel Studios
 • Marvel Studios komt op 7 oktober met wat ze zelf een Special Presentation noemen. Het gaat om Werewolf by Night. Perfect voor het Halloween seizoen!
 • Veel mensen hadden verwacht dat de cast van Fantastic Four onthuld zou worden, maar dit is niet gebeurd. Wat wel bekend gemaakt is, is de line-up van de Thunderbolts film. Ook keren een paar personages terug in Captain America: New World Order waaronder Tim Blake Nelson uit The Incredible Hulk. Hij zal te zien zijn als de villain The Leader.
 • Marvel had ten slotte ook nog een trailer van Secret Invasion, de Disney+ serie waarin Samuel L. Jackson als Nick Fury centraal staat.
Lucasfilm
 • Naast een nieuwe Andor trailer had Lucasfilm nog twee Star Wars trailers. Allereerst verschijnt op 26 oktober Tales of the Jedi. In deze geanimeerde shorts staan Ahsoka en Count Dooku centraal. En dan volgend jaar is het tijd voor seizoen 3 van The Mandalorian!
 • Tijdens de D23 Expo presentatie werd ook bekend gemaakt dat de opnames van Skeleton Crew zijn afgerond. Er werd een foto getoond van Jude Law in deze Star Wars serie.
 • De jongste Star Wars fans worden niet vergeten. Volgend jaar verschijnt Young Jedi Adventures op Disney+.
 • Naast Star Wars bereidt Lucasfilm zich ook voor op de releases van andere projecten. Indiana Jones 5 regisseur vertelde onder andere dat George Lucas betrokken is bij de film. En van de Disney+ serie Willow verscheen een nieuwe trailer.

Overig nieuws

 • De tentoonstelling Disney100: The Exhibition gaat de wereld over. Op 18 april is deze te zien in München in Duitsland. Meer steden zullen nog aangekondigd worden.
 • Maak alvast maar wat ruimte vrij in je boekenkast. Voor het 100-jarige bestaan zal Disney verschillende boeken op de markt brengen.
 • Tijdens het Disney & Marvel Games panel werden heel wat nieuwe games aangekondigd. Bijvoorbeeld de race game Disney Speedstorm en Tron: Identity. De grootste verrassing was misschien wel een nog titelloze Marvel game die zich afspeeld in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog met Captain America en Black Panther in de hoofdrol.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.