Castaway Cay zegt Chapek vaarwel

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 28 november 2022.

Nieuws uit de parken

  • Voormalig Imagineer Jim Shull heeft weer eens iets online gedeeld. Deze keer gaat het om de originele plannen voor World Celebration in EPCOT voordat deze door de coronapandemie en budget cuts aangepast werden.
  • Shull heeft ook een ongebruikt design voor Parijs gedeeld. Te zien is het gebied tussen de twee parken en Festival Disney.
  • Nu Thanksgiving weekend voorbij is, weet Walt Disney World de knop waaraan zij moet draaien wel te vinden: de prijzen voor Genie+ toegang zijn bij verschillende attracties met ruim 10 dollar gezakt tot een prijs van 17 dollar per attractie.
  • In EPCOT is de Holiday Remix van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind gedebuteerd. Uiteraard is er meteen een onride video. Deze versie van de attractie is tot en met 30 december te bezoeken.
  • Vanuit Hong Kong komen ze even kijken hoe de opening van Avengers Campus in Parijs is verlopen: Michael Moriarty, de baas van het Hong Kong Disneyland Resort, bracht een bezoek aan Parijs en werd rondgeleid door Natacha Rafalski.

Bioscoop en Disney+

  • Het is geen lekker Thanksgiving weekend voor Disney in de bioscopen: Strange World, de nieuwe animatiefilm van Walt Disney Animation Studios, kan worden betiteld als ‘regelrechte flop’: in het eerste weekend haalde de film ‘maar’ $18,6 miljoen op. Overigens doet een film die al wat langer draait, Black Panther: Wakanda Forever, het nog steeds wel uitstekend. De film haalde in Thanksgiving weekend weer $64 miljoen op.
  • De teleurstellende opbrengst voor Strange World roept de vraag op waarom de film niet direct naar Disney+ is gegaan. In een artikel beschrijft Deadline verschillende argumenten, waaronder de mogelijke PR nachtmerrie als de film met een gay karakter geen bioscooprelease zou krijgen. Zeker na het ‘Don’t say gay’ drama.
  • Een film die het ook niet geweldig deed in de bioscoop viert deze week de twintigste verjaardag. En die film is Treasure Planet.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.