Cast en eerste foto’s onthuld van Nederlandse Disney+ serie Nemesis

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 19 juni 2024.

Nieuws uit de parken

 • De inschrijving voor het Disneyland Half Marathon Weekend in 2025 opende gisteren maar dit moest gepauzeerd worden vanwege een aantal technische problemen.
 • Het was gisteren erg spannend in de My Disney Experience App: jaarpashouders van Walt Disney World zouden daar om 1 uur ‘s middags plekken in de virtuele wachtrij voor Tiana’s Bayou Adventure kunnen aanschaffen, maar dit feest ging helaas niet door.
 • Een dag na de sluiting van Test Track 2.0 in EPCOT zijn de werkzaamheden achter de bouwhekken al begonnen.
 • Disney Springs heeft aangekondigd dat de Ever After Jewelry Co. & Accessories nu gesloten is en dat de ruimte later deze maand weer opengaat als Disney Ever After. Volgens Disney kunnen bezoekers collecties met favoriete personages, trendy merchandise en veel knuffels verwachten.
 • Op 4 juli is het weer Independence Day in de Verenigde Staten en Walt Disney World heeft de manieren gedeeld waarop dat gevierd kan worden in de parken. Bijvoorbeeld de vuurwerkshow Disney’s Celebrate America! en het dansfeest met DJ’s voor het kasteel van Cinderella. Het Disney Parks Blog heeft het volledige overzicht.
 • Er komt weer een nieuwe collectible key naar Disneyland Paris. Deze is gebaseerd op Stitch Live! en is vanaf 26 juni verkrijgbaar. En die datum is niet zomaar gekozen. Het is die dag namelijk Stitch Day.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren heeft Disney de cast en eerste foto’s onthuld van Nemesis, de allereerste Nederlandse dramaserie gemaakt voor Disney+. De belangrijkste rollen in deze serie worden gespeeld door Lies Visschedijk, Romana Vrede, Peter Blok, Jade Olieberg, Bram Suijker, Chris Peters en Florian Regtien. Nemesis is gebaseerd op het boek van Simon de Waal en is dit najaar te zien.
 • Twee nieuwe films van Disney zullen hun première beleven tijdens het Toronto Film Festival in september. Het gaat om de documentaire Elton John: Never Too Late en de Searchlight Pictures film Nightbitch met Amy Adams in de hoofdrol.
 • In The Acolyte zien we verschillende creatures en droids voorbij komen. StarWars.com gaat er in een artikel iets dieper op in. Hoe maak je bijvoorbeeld een Jedi Wookiee? Ook meer info over Bazil die in de aflevering van vandaag geïntroduceerd is.

Disney Cruise Line

 • De Disney Cruise Line heeft de reizen voor het najaar van 2025 en het voorjaar van 2026 bekendgemaakt. De Disney Wish, Treasure, Fantasy en Dream zullen nieuwe reizen maken. Daarnaast zal de Wonder ook weer reizen door Azië en Oceanië maken. Voor de nieuwste schepen van de vloot, de Adventure en de Destiny, is voorlopig nog geen plek.

Overig nieuws

 • Disney On Ice keert komende kerstvakantie terug naar de Jaarbeurs in Utrecht met de geheel nieuwe show Disney On Ice: Mickey and Friends. Voor het eerst zullen ook Mirabel en andere personages uit Encanto te zien zijn. De ticketverkoop is gisteren gestart.
 • Tijdens Nintendo Direct is gisteren een gratis update aangekondigd voor de game Disney Illusion Island. Met de Mystery in Monoth-update gaan Mickey & friends op pad om detective Dash Dolphin te helpen bij het oplossen van een mysterie. De update was gisteren direct beschikbaar.
 • Ook aangekondigd is Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics. Dit is een collectie van zeven klassieke vechtgames: X-Men Children of the Atom, Marvel Super Heroes, X-Men vs. Street Fighter, Marvel Super Heroes vs. Street Fighter, Marvel vs. Capcom Clash of Super Heroes, Marvel vs. Capcom 2 en The Punisher. Naast Nintendo ook speelbaar op PlayStation (4 en 5) en PC. Er komt geen Xbox release.
 • In mei overleed Rico Priem bij een auto-ongeluk na een lange werkdag als crewlid bij de serie 9-1-1. De doodsoorzaak is nu bekend. Hij kreeg plotseling hartfalen en hij had cardiomegalie (vergroot hart) met linkerventrikelhypertrofie. Zijn manier van overlijden wordt geclassificeerd als natuurlijk.
 • Spaceballs, de parodie op Star Wars, krijgt een vervolg. De film van Amazon MGM Studios is in een vroeg stadium van de ontwikkeling. Mel Brooks keert terug als producent en Josh Gad produceert, co-schrijft en speelt de hoofdrol.
 • Een deel van de cast van Modern Family is weer herenigd. Julie Bowen, Ty Burrell, Eric Stonestreet en Jesse Tyler Ferguson zijn te zien in onderstaande commercial voor WhatsApp.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.