Captain Mickey Mouse schittert op de boeg van de Disney Adventure

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 31 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • De bouwhekken bij Tiana’s Bayou Adventure in Magic Kingdom zijn verwijderd, waardoor het nieuwe attractiebord zichtbaar is. Ook andere decoraties zijn nu zichtbaar zoals een houten kiosk.
Bron: WDW News Today
 • Tiana’s Bayou Adventure Cast Members waren onder de eersten die de nieuwe attractie in Magic Kingdom mochten ervaren tijdens een preview op donderdagochtend. Ook onthulde de preview de nieuwe kostuums van Cast Members, die geïnspireerd zijn op Mardi Gras.
 • Walt Disney World viert Pride Month met nieuwe en terugkerende lekkernijen, zoals de Pride Mousse Dome en Rainbow Love Mousse Bar. Deze kleurrijke traktaties zijn perfect om de LGBTQIA+ gemeenschap te steunen en magisch te genieten tijdens de viering.
 • Cast Members krijgen een voorproefje van de nieuwe Mickey & Friends ontmoeting en maddiebell03 heeft onderstaande video gedeeld van zowel de ontmoetingsruimte als de wachtrij, met nostalgische elementen uit het verleden van EPCOT. De ontmoeting opent officieel voor gasten op 10 juni, samen met de rest van CommuniCore Hall en CommuniCore Plaza, waarmee het EPCOT renovatieproject wordt afgerond.
@maddiebell03

my first cast preview was today and it was everything I hoped for and more 🥹🥹 #disney #disneycastmember #epcot

♬ Old Disney Swing Jazz – Nico
 • runDisney keert terug naar Disneyland Resort met het 2025 Half Marathon Weekend van 30 januari tot 2 februari. De evenementen omvatten onder andere een 5K, een Star Wars 10K, een Mickey Mouse and Friends halve marathon en kinderwedstrijden.
 • Het Downtown Disney District bij Disneyland Resort heeft nu een eigen Instagram-account om foto’s en nieuws te delen. @DowntownDisney schreef in een introductiepost: “Welkom op de officiële Instagram van @DowntownDisney! Kom kijken waar happy gebeurt bij de geweldige eetgelegenheden, winkels en meer! Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete plek is in #DowntownDisney!”
 • De nieuwe Disability Access Service (DAS) van Disney is recent geïmplementeerd in Walt Disney World en zal op 18 juni ook in Disneyland Resort van kracht zijn. Hoewel bedoeld om misbruik te voorkomen, ervaren gehandicapten nu uitsluiting van Disney Parken. DAS-verdedigers zijn een petitie gestart, die momenteel 16.000 handtekeningen heeft verzameld.
 • De non-stop vluchten tussen Walt Disney World en Disneyland Resort van Breeze Airways zijn weer hervat. Prijzen beginnen bij $89, met opties voor upgrades. De vluchten zijn beschikbaar tot medio augustus, perfect voor zomerse Disney-bezoeken.
 • De LEGO Store in Disney Village wordt momenteel gerenoveerd, gelukkig is er sinds gisteren wel een tijdelijke winkel geopend waar je terecht kan voor alles LEGO.
 • Disneyland Paris werkt samen met Marcel Travel Posters aan een exclusieve illustratie geïnspireerd op La Place de Rémy in het Walt Disney Studios Park. Binnenkort volgen nog twee nieuwe illustraties van andere locaties in het park.
 • Binnenkort opent er een Krispy Kreme donutwinkel in het station van Marne-la-Vallée Chessy. Krispy Kreme staat bekend als een van de beste Amerikaanse donutketens.

Bioscoop en Disney+

 • Waar gisteren in de Daily Disney Roundup de Nederlandse releasedatum voor seizoen 3 van The Bear nog niet bekend was, is het nu wel bekendgemaakt door onderstaande poster. Je kan de serie zien vanaf 17 juli op Disney+.
 • Giancarlo Esposito krijgt een rol in het Marvel Cinematic Universe als een nieuwe, originele antagonist in Captain America: Brave New World. Zijn personage werd toegevoegd na een script-overhaul en belooft een onverwachte uitdaging te worden voor Sam Wilson.
 • Opnieuw een tegenslag voor de productie van Blade. Door meerdere veranderingen binnen het creatieve team is de Marvel film al een paar keer uitgesteld. Scriptschrijver Michael Green heeft het project nu ook verlaten en er zijn nieuwe schrijvers aangetrokken om een ​​aantal belangrijke wijzigingen aan te brengen, waaronder een nieuwe mannelijke slechterik.
 • De trailer van Moana 2 is het meest bekeken trailer debuut ooit voor een Disney-animatiefilm, met 178 miljoen views in 24 uur. De populariteit overtreft eerdere records van Inside Out 2, Frozen 2 en The Incredibles 2. Positieve reacties benadrukken de liefde voor de animatie en de personages. Dit toont de voortdurende populariteit van Moana, gezien het origineel uit 2016 de meest gestreamde film was in 2023.
 • Pixar onthult een nieuwe emotie, Nostalgie, in onderstaande clip van Inside Out 2, waarin tiener Riley centraal staat. Nostalgie blikt terug op recente gebeurtenissen, met stemwerk door June Squibb, hoewel ze geen prominente rol lijkt te spelen.
 • Pixar probeert zijn magie te herstellen na een periode van teleurstellingen. Het succes van Inside Out 2 is cruciaal. Het bedrijf richt zich nu op een mix van originele films en sequels om zijn status in de animatiewereld terug te winnen. Er wordt vooral gedacht aan sequels voor Finding Nemo en The Incredibles. Er komt ook een spin-off serie van Inside Out met de titel Dream Productions.
 • Het debuut van seizoen 5 van The Kardashians heeft indrukwekkende cijfers behaald, met de meest bekeken première van een ongescripte serie dit jaar op alle Disney-streamingplatforms. Het seizoen trok wereldwijd 3,9 miljoen kijkers in de eerste vier dagen op Hulu, Disney+ en Star+. Naast de meest bekeken première van een ongescripte serie dit jaar, is het ook de op één na meest bekeken entertainmentpremière van dit jaar, na Shōgun.
 • Met de lancering van The Acolyte over bijna een week, sprak Lucasfilm’s Chief Creative Officer Dave Filoni met de maker Leslye Headland over de langverwachte Disney+ serie. Onderwerpen waren o.a. vergelijkingen tussen Ahsoka Tano en Jecki Lon en de filosofie van “Do or do not; there is no try” in Star Wars.
 • De iconische horrorfranchise Saw komt deze zomer naar Hulu, ter ere van het 20-jarig jubileum. Zeven films zullen beschikbaar zijn vanaf 1 juni, inclusief Spiral: From the Book of Saw uit 2021, waarin een detective betrokken raakt bij een moordonderzoek dat lijkt op de werkwijze van de beruchte Jigsaw moordenaar.
 • Dit jaar verscheen een opvallende popcornbucket met Sandworm-thema voor Dune: Part Two. Nu onthullen Ryan Reynolds en Hugh Jackman een hilarisch ongepaste Wolverine-bucket voor Deadpool & Wolverine, ontworpen door Deadpool zelf. Zoals Ryan Reynolds zelf erover zegt: “Years from now they will look back at 2024 as the year the War of the Popcorn Buckets began.”

Disney Cruise Line

Bron: Scott Gustin / X
 • Disney Lookout Cay at Lighthouse Point is klaar. Het is Disney’s tweede privébestemming en opent op 6 juni. Thomas Mazloum, President of New Experiences Portfolio and Disney Signature Experiences, deelde foto’s en prees de teams en lokale Bahamanen voor hun samenwerking.

Overig nieuws

 • Disney hervat politieke bijdragen in Florida en doneerde aan wetgevers die voor de “Don’t Say Gay” wet stemden, waaronder een in-natura bijdrage van $16,423.20 aan een comité voor Rep. Josie Tomkow. Ondanks eerdere kritiek op de wet, is er nu een overeenkomst bereikt tussen Disney en het Central Florida Tourism Oversight District over toekomstige ontwikkelingen.
 • Marvel Entertainment heeft de Console Announce Trailer onthuld voor de aankomende gratis te spelen helden-shooter Marvel Rivals. De game bevat 19 bekende superhelden uit Marvel Comics en heeft al twee speelbare maps aangekondigd.
 • Tijdens de aankomende editie van de Ubisoft Forward op 10 juni aanstaande zal je meer te weten komen over de nieuwe Star Wars: Outlaws game.
 • Disney Television Discovers: Talent Showcase presenteert dit jaar een nieuwe benadering met D-Day: An Original Workplace Comedy, een ensemblestuk dat voor het eerst in de 22-jarige geschiedenis van de showcase wordt vertoond. Het belooft opkomend talent een kans te geven om ontdekt te worden door professionals uit de industrie. Met meer dan 22.000 acteurs en 300 schrijvers die zich dit jaar aanmeldden, blijft het initiatief van ABC Casting een platform bieden voor nieuw talent.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.