Bruce Vaughn keert terug als CCO van Walt Disney Imagineering

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 8 maart 2023.

Nieuws uit de parken

  • Vanwege een – hoe kan het ook anders – staking sloot het Disneyland Park dinsdag om 20.00 uur. Disney D-Light en Disney Illuminations vonden plaats om 19.30 uur.
  • In Hotel New York: The Art of Marvel vinden we vanaf nu een nieuwe expositie in de Jack Kirby Legacy Gallery. Het heet Women of Marvel en laat de verschillende vrouwen uit het Marvel Universe op een bijzondere manier zien. DLP Report werpt een eerste blik.
  • Tijdens de opvoering van Fantasmic! afgelopen maandag ging even iets mis. De Aladdin acteur slingerde aan een touw en knalde tegen de berg aan. De lichten werden direct gedoofd en de show lag even stil om te checken of de acteur oké was. Volgens bezoekers verscheen hij later ongeschonden op de boot tijdens de finale.
  • Een paar weken geleden maakte Bob Iger bekend dat er een Avatar ervaring naar Disneyland in Anaheim komt. Avatar: The Way of Water castleden Jack Champion (Spider), Trinity Jo-Li Bliss (Tuk) en Bailey Bass (Tsireya) hebben enthousiast gereageerd. Het artikel op D23 vermeldt ook dat het net zo “amazing” wordt als de ervaringen in Walt Disney World.

Bioscoop en Disney+

  • Jon Bernthal keert terug als Frank Castle oftewel The Punisher in Daredevil: Born Again. Het lijkt erop dat Deborah Ann Woll (Karen Page) en Elden Henson (Foggy Nelson), die te zien waren in de Netflix serie, niet terug zullen keren. 
  • Op 28 maart komt Avatar: The Way of Water naar de VOD-diensten in Amerika. Wat dit betekent voor een aankomende release naar Disney+ is onbekend, maar die lijkt niet heel ver weg.
  • De Star Wars films van regisseur Patty Jenkins (Rogue Squadron) en producent Kevin Feige zijn niet langer in actieve ontwikkeling. Taika Waititi werkt nog wel aan zijn film en waarschijnlijk zal hij ook een rol gaan spelen. Lucasfilm werkt ook nog aan een film van regisseuse Sharmeen Obaid-Chinoy.
  • Op 12 april verschijnt Rennervations op Disney+. In deze vierdelige serie zorgen Jeremy Renner en zijn team van experts ervoor dat oude voertuigen een nieuwe functie krijgen. Hiermee worden lokale gemeenschappen geholpen.

Overig nieuws

  • Vanaf 20 maart keert Bruce Vaughn terug bij Walt Disney Imagineering als Chief Creative Officer. Hij zal de leidersrol delen met Barbara Bouza, de huidige president van Walt Disney Imagineering. Vaughn was 22 jaar lang Imagineer en verliet The Walt Disney Company in 2016. Van 2007 tot en met zijn vertrek was hij CCO. Met de terugkeer van Vaughn komt er ook een herstructurering.
  • Een nieuwe dag met nieuwe Star Wars Celebration aankondigingen. Deze keer zijn de panels bekend gemaakt. De aftrap is op vrijdag 7 april met Lucasfilm’s Studio Showcase. Hierin aandacht voor huidige en toekomstige live action projecten. Op zaterdag 8 april is er een Ahsoka panel en op zondag 9 april is er Disney Parks: Where Star Wars Comes to Life. Verder onder andere ook nog de volgende panels: The Making of Andor Season One, A Look Back at Obi Wan Kenobi, Star Wars: The High Republic en 40 Years of Return of the Jedi. Voor de thuisblijvers is er de Star Wars Celebration LIVE! livestream.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.