Brand bij Cowboy Cookout BBQ in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 18 december 2023.

Nieuws uit de parken

  • Dat was even schrikken: Afgelopen vrijdag was er brand bij Cowboy Cookout BBQ in Disneyland Parijs waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt. Het Fire & Rescue team was snel ter plaatse. Volgens berichten online is de brand ontstaan bij de openhaard van het restaurant. Een deel van het park werd afgesloten. Cowboy Cookout BBQ was tijdelijk gesloten maar ontvangt inmiddels weer gasten.
  • Disneyland Parijs viert kerst op een milieuvriendelijke manier. De kerstbomen die gebruikt worden zijn herbruikbaar. Deze kunnen jaar na jaar gebruikt worden.
  • Dronisos, het bekroonde dronebedrijf dat verantwoordelijk is voor de indrukwekkende droneshows in Disneyland Parijs, heeft een kantoor geopend in Orlando, Florida. Het bedrijf wil daar hun themaparkactiviteiten uitbreiden.
  • Hong Kong Disneyland heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. De 100 miljoenste bezoeker is daar namelijk door de poorten naar binnen gegaan.
  • Tijdens de special Disney 100: A Century of Dreams op ABC zijn er voor het eerst beelden vertoond van de binnenkant van Tiana’s Bayou Adventure. Het is niet bekend of het hier gaat om de versie in Anaheim of de versie in Orlando.
  • We kunnen ook geboortenieuws melden! In Disney’s Animal Kingdom is voor het eerst in zeven jaar een olifantje geboren. Momenteel is deze nieuwste bewoner van het park backstage aan het bonden met moeder Nadirah.

Bioscoop en Disney+

  • Marvel heeft een nieuwe korte trailer van Echo online gezet. Hieruit blijkt dat de release van deze serie een paar uur eerder zal zijn dan eerder werd gecommuniceerd. Net als Loki en Ahsoka is dit in Amerika in de avond op 9 januari. Voor ons in Nederland en België is dat om 3 uur ‘s nachts op 10 januari.
  • Op Eerste Kerstdag kunnen we gaan kijken naar de kerstspecial van Doctor Who op Disney+. Afgelopen weekend is er een nieuw fragment verschenen waarin we de eerste ontmoeting zien tussen The Doctor en Ruby Sunday.
  • Er is een feauturette verschenen van Percy Jackson and the Olympians. Deze richt zich op de zoektocht naar een acteur voor de titelrol, die uiteindelijk naar Walker Scobell ging. Woensdag zijn de eerste twee afleveringen te zien op Disney+.
  • Disney heeft drie video’s online gezet die focussen op de stemacteurs uit Once Upon a Studio. In de video’s zien we Bill Farmer (Goofy), Josh Gad (Olaf) en Kelly Marie Tran (Raya).
  • Voor de tweede keer zijn de Children’s & Family Emmys uitgereikt. Disney heeft meerdere keren gewonnen. Zo waren er prijzen voor onder andere The Muppets Mayhem, The Guardians of the Galaxy Holiday Special, Zootopia+ en The Mysterious Benedict Society.

Overig nieuws

  • Eerder in deze Daily Disney Roundup deelden we een fragment uit de kerstspecial van Doctor Who. Maar deze special komt er ook als boek. Deze is vanaf januari 2024 verkrijgbaar.
  • Van twee grote games worden er soundtracks uitgebracht op vinyl. Het gaat om Star Wars Jedi: Survivor en Avatar: Frontiers of Pandora.
  • Marvel heeft concept art naar buiten gebracht van de game Marvel’s Blade. In de game komen spelers terecht in een in quarantaine geplaatst deel van Parijs tijdens een bovennatuurlijke noodsituatie. De stad wordt namelijk geterroriseerd door vampiers.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.