Boba Fett en Fennec Shand te zien in Galaxy’s Edge

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 30 mei 2022.

Nieuws uit de parken

 • Aangekondigd tijdens Star Wars Celebration: In Galaxy’s Edge in Disneyland kun je vanaf nu ook Boba Fett en Fennec Shand tegenkomen. Later zullen ook Din Djarin (The Mandalorian) en Grogu hun opwachting maken in Black Spire Outpost. Deze characters zijn vooralsnog niet aangekondigd voor Galaxy’s Edge in Walt Disney World.
 • Op de convention in Anaheim werd ook aangekondigd dat Star Tours: the Adventures Continue binnenkort nieuwe scenes krijgt.
 • Bij het Walt Disney Imagineering Panel op MCM Comic Con werden nog wat nieuwtjes gedeeld over Avengers Campus in Parijs. Zo kregen we meer informatie over de Rooftop Stunt Show en kregen we wat nieuwe officiële beelden te zien
 • Afgelopen zaterdagavond keerde Fantasmic! weer terug in Disneyland. De avond ervoor zijn er al Cast Member Previews geweest op de Rivers of America.
 • Vanuit Orlando blijft het vooralsnog stil voor wat betreft een datum voor de terugkeer van Fantasmic!, maar gelukkig konden we via Twitter-heli bioreconstruct zien dat de gracht in het theater weer gevuld is.
 • Het ziet er goed uit voor de komst van Finding Nemo: The Big Blue… and Beyond!, de nieuwe show die de oude musical in Animal Kingdom vervangt. Hoewel we ook voor deze show nog geen startdatum hebben gekregen, zien we aan de buitenkant dat de voorbereidingen voor de heropening in een vergevorderd stadium zijn.
 • Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind opende vrijdag eindelijk voor het gewone publiek in EPCOT. Zoals verwacht waren de virtuele rijen binnen een minuut gevuld. Andere attracties, waaronder de Monorail en Spaceship Earth werden zondag gesloten omdat ze geen stroom meer hadden.

Bioscoop en Disney+

 • Ook is aangekondigd dat er in de lente van 2023 een tweede seizoen komt van Visions. In het eerste seizoen zagen we shorts van Japanse animestudio’s. In het tweede seizoen zullen andere animatiestijlen uit andere landen aan bod komen.
 • Tijdens Star Wars Celebration zijn ook drie nieuwe animatieprojecten aangekondigd. De eerste is Tales of the Jedi. Dat is een collectie van shorts die komend najaar te zien is op Disney+. Het tweede project is Young Jedi Adventures waarin jonge Jedi gevolgd worden in het High Republic tijdperk. Deze serie verschijnt in de lente van 2023. Tot slot verschijnt op 5 augustus al een nieuwe LEGO special: LEGO Star Wars: Summer Vacation.
 • De opnames van de Ahsoka serie zijn pas drie weken bezig. Toch werden er tijdens een Star Wars Celebration panel al beelden vertoond. Daarin waren een aantal personages te zien uit de animatieserie Rebels. Het gaat om de droid Chopper, Hera Syndulla en Sabine Wren. Die laatste wordt gespeeld door Natasha Liu Bordizzo.
 • Marvel heeft een reeks character posters van Ms. Marvel online gezet. De serie gaat volgende week van start.

Overig nieuws

 • Robert (Bob) Iger heeft een nieuw bedrijf gevonden om in te investeren. Het gaat om het Australische bedrijf Canva, dat zich specialiseert in het gemakkelijk maken van design (bijvoorbeeld Instagram posts) voor het internet.
 • Tijdens Star Wars Celebration is ook de eerste teaser trailer vertoond van Star Wars Jedi: Survivor. Het vervolg op de succesvolle game Star Wars Jedi: Fallen Order. De nieuwe game verschijnt volgend jaar voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.
 • Tijdens Star Wars Celebration is ook veel merchandise aangekondigd. Hasbro komt bijvoorbeeld met een animatronic versie van LOLA, de nieuwe droid uit Obi-Wan Kenobi. LEGO brengt meerdere sets uit waaronder een gebaseerd op BD-1, de droid uit Star Wars Jedi: Fallen Order.
 • We sluiten deze Daily Disney Roundup af met een laatste Star Wars Celebration nieuwtje. Het meerdaags evenement komt volgend jaar terug naar Europa. Van 7 tot en met 10 april kunnen Star Wars fans terecht in Londen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.