Bob Iger spreekt aandeelhouders toe in nieuwe video

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 13 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Patrick Mahomes van de Kansas City Chiefs heeft gisteren de Super Bowl overwinning gevierd in het Disneyland Resort. Hij nam deel aan de speciale Super Bowl cavalcade onder toeziend oog van Disneyland Resort president Ken Potrock en Disney Parks chairman Josh D’Amaro.
 • Wederom een incident op de Rivers of America in het Magic Kingdom. Storm, een gehandicapte veteraan met evenwichtsproblemen, werd niet toegestaan om op een box te zitten ondanks waarschuwingen van zijn hulphond. Hij viel in het water en werd gered door de brandweer. Storm pleit voor veiligheidsmaatregelen boven bedrijfsbeleid.
 • De Doubloon Lagoon pool en Mardi Grogs poolbar zijn dicht voor renovatie in Disney’s Port Orleans Resort – French Quarter tot april 2024. Gasten kunnen echter nog wel zwemmen in de Ol’ Man Island Pool in Disney’s Port Orleans Resort – Riverside.
 • De Main Street Cinema in het Magic Kingdom toont nu “Mickey Mousterpieces” volgens het bord buiten. Voorheen verkocht de winkel retro merchandise en toonde het Disney-films.
 • Er is een nieuwe pinset van Walt Disney World uitgebracht geïnspireerd op diverse Magic Kingdom-landen: Liberty Square, Adventureland, Frontierland en Tomorrowland. Ontbrekend zijn Main Street, U.S.A. en Fantasyland.
Bron: WDW News Today
Bron: BlogMickey
 • Tokyo Disneyland’s Haunted Mansion heropent na renovatie zonder “Dames en Heren” in de begroeting, ter bevordering van inclusiviteit. Disney past wereldwijd steeds vaker genderneutrale taal toe.

Bioscoop en Disney+

 • Zoals gisteren te zien was in de trailer van Deadpool & Wolverine, zal Aaron Stanford opnieuw de rol van Pyro gaan spelen. Hij was eerder te zien als dit personage in X2 en X-Men: The Last Stand.
 • In een interview met Empire Magazine beweert Samuel L. Jackson dat zijn Star Wars personage Mace Windu nog leeft. Hij hoopt dan ook op een Disney+ serie waarin deze Jedi Knight centraal staat.
 • The Hollywood Reporter heeft onthuld dat beroemdheden verhalen voorlezen over Bluey en zijn familie op het YouTube-kanaal van de serie. Afleveringen worden uitgebracht sinds gisteren en de eerste aflevering met Kylie en Dannii Monigue is hieronder te zien:
 • Co-Executive Producer Chris Moreno van de serie Marvel’s Spidey and his Amazing Friends heeft in het Disney Television Animation panel tijdens de TCA Winter Press Tour verteld dat de serie trouw blijft aan klassieke productiemethoden, met een inclusief spider-verse en nieuwe personages.

Disney Cruise Line

 • De Disney Cruise Line heeft het ontwerp onthuld van de boeg voor het aankomende Disney Treasure-schip, met Captain Minnie Mouse, een traditioneel kenmerk van de vloot.
Bron; BlogMickey

Overig nieuws

 • Op votedisney.com is een nieuwe video geplaatst waarin Disney-CEO Bob Iger de aandeelhouders toespreekt en zegt dat hun stem “belangrijk is voor de toekomst”. Hij zei ook dat de “grote afleidingen waarmee we worden geconfronteerd door activistische investeerders precies zijn wat we niet nodig hebben.”

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.