Bob Iger opnieuw benoemd als CEO van The Walt Disney Company

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 21 november 2022.

The Walt Disney Company

 • In de categorie ‘die zagen we niet aankomen’: the Bob is dead, long live the Bob! Vannacht werd bekend dat Robert Iger per direct terugkeert als CEO van The Walt Disney Company, voor een periode van 2 jaar. “It is with an incredible sense of gratitude and humility — and, I must admit, a bit of amazement — that I write to you this evening with the news that I am returning to The Walt Disney Company as Chief Executive Officer,” zo schreef Iger in een mail aan alle medewerkers. De beslissing van de Raad van Bestuur om Iger terug te brengen volgde op het directe ontslag van Bob Chapek, die uiteraard al langer onder vuur lag in de fan community. De directe aanleiding voor dit ontslag is waarschijnlijk te zoeken in de slecht ontvangen kwartaalcijfers in het begin van deze maand.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland heeft de heropening van Mickey’s Toontown aangekondigd. Op 8 maart 2023 gaat het vernieuwde gebied open. Het is dan ongeveer een jaar gesloten geweest. Mickey & Minnie’s Runaway Railway is dan onderdeel van het gebied en Gadget’s Go Coaster heeft een herthematisatie ondergaan naar Chip ‘n’ Dale’s GADGETcoaster. Check voor alle vernieuwingen het Disney Parks Blog.
 • Een leuk inkijkje in het werk ‘achter de magie’: een lokale krant uit Californië heeft een interview met de bouwers van het gingerbread house in het Grand Californian Hotel.
 • Nu de kerstfestiviteiten op stoom zijn gekomen in Anaheim is ook de sneeuw op Main Street U.S.A. in het park teruggekeerd.
 • Het table service restaurant Tokyo Dining in EPCOT gaat voor een lange opknapbeurt dicht. De verwachting is dat het restaurant in de zomer van 2023 weer open zal gaan.
 • Wie nog van plan was om Mickey’s Very Merry Christmas Party te bezoeken heeft pech: de tickets van dit evenement zijn inmiddels helemaal uitverkocht.
 • De Fab 50 beelden in Walt Disney World laten nu ook kerstgeluiden horen. Deze worden geactiveerd door met de Magicband+ te zwaaien.
 • Je kan het altijd proberen: Een gast wilde zijn Walt Disney World tickets volledig vergoed hebben omdat hij naar eigen zeggen een geheim agent van de overheid was. Hij zei dat hij daar was om de veiligheidsmaatregelen van Disney parken te inspecteren.
 • Disney D-Light, de indrukwekkende drone show in Disneyland Parijs, heeft een nieuw logo gekregen.

Bioscoop en Disney+

 • Empire Magazine heeft afgelopen vrijdag de eerste foto’s onthuld van Indiana Jones 5. Op een speciale cover van het tijdschrift is Harrison Ford als Indiana Jones te zien in het New York van de jaren ’60. Ook is er meer bekend gemaakt over de slechteriken. In deze film neemt Indy het opnieuw op tegen de Nazi’s, onder anderen gespeeld door Mads Mikkelsen.
 • Percy Jackson and the Olympians heeft twee acteurs aan de cast toegevoegd. Jay Duplass speelt Hades en Timothy Omundsen speelt Hephaestus in de Disney+ serie.
 • Doctor Who is vanaf het volgende seizoen te zien op Disney+. Ncuti Gatwa speelt de nieuwe Doctor en hij krijgt gezelschap van een nieuwe companion. Die wordt gespeeld door Millie Gibson die in het Verenigd Koninkrijk vooral bekend is van de soapserie Coronation Street.
 • Een tijdje geleden werd bekend dat Armor Wars van serie veranderd is in een film. In een podcast heeft Marvel producer Nate Moore nu de reden bekend gemaakt: het verhaal had een groter budget nodig.
 • Aanstaande vrijdag verschijnt The Guardians of the Galaxy Holiday Special op Disney+. In onderstaande featurette vertellen cast en crew waaronder Kevin Feige en Chris Pratt meer over dit project.
 • Ondertussen doet Black Panther: Wakanda Forever het nog steeds erg goed in de bioscoop. De opbrengst is nu bijna 550 miljoen dollar.
 • Strange World zal de eerste film van Walt Disney Animation Studios zijn met een gay tiener in de hoofdrol. Het gaat om Ethan Clade gespeeld door Jaboukie Young-White. In een artikel van Yahoo vertellen cast en crew er meer over.

Disney Cruise Line

 • De Disney Fantasy heeft haar reis tijdelijk onderbroken om de U.S. Coast Guard te assisteren bij een zoekactie. Dit gebeurde vlakbij Little Torch Key in Florida.

Overig nieuws

 • Ter gelegenheid van de release van Avatar: The Way of Water heeft Mercedes-Benz een nieuwe commercial. Hierin wordt de kijker getransporteert naar Pandora.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.