Bob Iger is terug en sprak met werknemers

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 29 november 2022.

The Walt Disney Company

 • Gisteren is Bob Iger teruggekeerd op het hoofdkantoor van The Walt Disney Company in Burbank. Daar vond een Town Hall-meeting plaats met werknemers. Iger heeft daarbij op een aantal kwesties gereageerd: de vacaturestop blijft voorlopig van kracht, een mogelijke fusie met Apple is slechts speculatie en er komen voorlopig geen overnames.
 • Iger gaf ook aan dat hij zelf nog geen gebruik heeft gemaakt van het zo bekritiseerde reserveringssysteem in de parken. Hij gaf aan dat hij dit met Josh d’Amaro zal bespreken.
 • Ook Disney+ en de andere streamingdiensten van Disney hebben Iger’s aandacht. De focus verschuift naar het doel de dienst winstgevend te maken in plaats van alleen te focussen op meer abonnees.
 • Een Cast Member vroeg Iger naar LGBTQ+ inclusie. Volgens aanwezigen reageerde Iger zonder aarzeling: “Een van onze kernwaarden van onze storytelling is inclusie, acceptatie en tolerantie. En dat mogen we niet uit het oog verliezen, dat mag gewoon niet.”

Nieuws uit de parken

 • VoluntEARS, het speciale vrijwilligersprogramma van Disneyland Parijs om de minder bedeelden te helpen, werd afgelopen weekend ingezet om meer dan 2600 kinderen in ziekenhuizen door heel Frankrijk een fijne kerst te geven.
 • De verbouwing van het Disneyland Hotel gaat een nieuwe fase in. Het plein tussen het hotel en Main Street Station zal de komende 13 maanden opnieuw worden bestraat, dus we zijn voorlopig nog niet van de bouwhekken af.
 • Op 17 juni 2023 vindt een nieuwe editie plaats van Disneyland Paris Pride. Tickets zijn inmiddels te koop. Een standaard ticket kost 94 euro. Er is ook een Plus ticket voor 119 euro. Daarbij krijg je vanaf 16:00 toegang tot het Walt Disney Studios Park.
 • Altijd interessant voor de foodies onder ons: In Disneyland en Walt Disney World zijn meer dan 50 wijzigingen aangebracht aan de verschillende menukaarten in de Amerikaanse parken.
 • Shanghai Disneyland sluit opnieuw de deuren vanwege het strenge COVID-19 beleid in China. Het park was pas vier dagen weer open na de vorige sluiting.
 • De blog van Touringplans heeft een jaarlijkse traditie: de Theme Park Turkeys of the Year, waarbij de meest grappige, bijzondere of ronduit rare verhalen van het afgelopen jaar worden geëerd. De editie van dit jaar (met addendum) besteedt onder andere aandacht aan de crash van Spider-Man in Disney California Adventure, het ontslag van Bob Chapek en de popcorn bucket van Figment.

Bioscoop en Disney+

 • Op 2 december kun je op Disney+ kijken naar Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules. Van deze animatiefilm is gisteren alvast een fragment online gezet.
 • ABC heeft een castfoto gedeeld van de special ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Beauty and the Beast. Daarop zien we naast H.E.R. en Josh Groban als respectievelijk Belle en het Beest ook onder anderen Martin Short, Shania Twain en Rita Moreno. Een Disney+ release in Nederland is vooralsnog niet bevestigd.

Disney Cruise Line

 • Volgend jaar bestaat de Disney Cruise Line vijfentwintig jaar en Disney heeft nu Silver Anniversary at Sea aangekondigd. Dit jubileum wordt gevierd met merchandise, entertainment en speciale ervaringen op alle vijf schepen. Captain Mickey en Captain Minnie krijgen ook nieuwe outfits.

Overig nieuws

 • Er lijkt een nieuwe trend te zijn ontstaan in Hollywood. Nadat Winnie the Pooh al een horrorversie kreeg met Winnie The Pooh: Blood And Honey, wordt nu ook Bambi in een nieuw horror jasje gestoken. En dan schijnen de makers ook nog bezig te zijn met een duistere versie van Peter Pan.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.