Bob Iger en Josh D’Amaro bezoeken binnenkort Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 13 maart 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op 16 maart viert het Walt Disney Studios Park in Parijs de 21ste verjaardag. En op die dag staat een bezoek gepland van Bob Iger en Josh D’Amaro. Natuurlijk zorgt dit voor veel online speculatie. Zal dit het moment zijn dat we meer te weten gaan komen over het derde themagebied na Avengers Campus en World of Frozen? Of komt er zelfs een vierde land bij aan de rand van het meer? Worden de geruchten over de renovatie van Studio 1 bevestigd? Afwachten dus!
 • En over Josh D’Amaro gesproken: Hij was in Austin, Texas voor het South by Southwest Festival (SXSW). Tijdens een presentatie demonstreerde hij de “echte” lightsaber die gebruikt wordt op de Galactic Starcruiser. Ook werden een levensgrote Tinker Bell en een prototype robot getoond van Judy Hopps uit Zootopia. En leuk nieuws voor Parijs: The Hulk komt binnenkort naar Avengers Campus voor meet & greets.
 • Disney heeft iets gedaan aan de zichtlijnen in Toy Story Land. Vanuit het themagebied was het Feature Animation gebouw te zien. Men heeft geprobeerd deze te verbergen met platte decorstukken bovenop het Roundup Rodeo BBQ restaurant.
 • In Parijs is It’s a Small World al een tijdje in onderhoud, maar het lijkt erop dat de variant in het Magic Kingdom in Florida ook een goede opknapbeurt kan gebruiken. Het is WDV News Today opgevallen dat de backdrop in de laatste scène er niet meer top uit ziet.
 • De afgelopen weken was het relatief rustig in Walt Disney World. Touringplans duikt weer in de cijfers met een nieuwe data dump.
 • Nu Spring Break op het punt van beginnen staat in delen van de Verenigde Staten, zet Walt Disney World zich schrap voor grote drukte. De prijs van Genie+ is opnieuw gestegen tot $29 per dag. Hiermee is de prijs even hoog als eerdere piekmomenten, zoals Kerst en Thanksgiving.
 • Op 14 maart zal een deel van het Magic Kingdom eerder sluiten vanwege de media preview van TRON Lightcycle Run. In Tomorrowland zullen attracties al om 17:00 of 18:00 sluiten terwijl het park zelf tot 21:00 open is. Overigens is het park op de officiële openingsdag van TRON Lightcycle Run (4 april) uitverkocht.

Bioscoop en Disney+

 • Vannacht zijn in Hollywood voor de 95ste keer de Academy Awards (de Oscars) uitgereikt. Disney viel twee keer in de prijzen met beste kostuumontwerp voor Black Panther: Wakanda Forever en beste visuele effecten voor Avatar: The Way of Water.
 • De Oscars werden op ABC uitgezonden. Disney heeft deze gelegenheid gegrepen om voor het eerst de nieuwe trailer van The Little Mermaid te vertonen. Ook is er een nieuwe poster verschenen.
 • Volgens geruchten is het Star Wars-script van Damon Lindelof klaar en gaat dit 100% zeker de volgende Star Wars-film zijn. Volgende maand tijdens Star Wars Celebration zou dan de officiële aankondiging komen, inclusief titel, logo en cast.
 • Michael Cuesta zal de eerste aflevering van Daredevil: Born Again regisseren. Hij was in het verleden ook verantwoordelijk voor de eerste afleveringen van Dexter en Homeland.
 • Bob Iger vraagt zich af of meerdere vervolgfilms voor Marvel personages nodig zijn. Hij vindt het een goed idee als Marvel Studios juist focust op nieuwe personages: “We’re going to turn back to the Avengers franchise, but with a whole different set of Avengers.”
 • Van twee Disney+ Star series hebben we de eerste beelden gekregen van de nieuwe seizoenen. Het gaat om een teaser trailer van seizoen 2 van The Bear en een promo van seizoen 3 van Only Murders in the Building met onder anderen Meryl Streep.
 • Op 24 mei verschijnt de serie American Born Chinese op Disney+. Hierin spelen onder anderen Michelle Yeoh en Ke Huy Quan die vannacht nog allebei een Oscar hebben gewonnen. Gisteren verscheen een nieuwe promo van de serie.

Overig nieuws

 • Voor de honderdste verjaardag van Disney is er een partnership met automerk Hyundai. Hun commercial werd gisteren voor het eerst uitgezonden tijdens de uitreiking van de Oscars.
 • In het crossover comic event Captain America: Cold War worden Steve Rogers en Sam Wilson herenigd. In dit verhaal zullen ze gaan twijfelen aan alles waarin ze geloven… en aan elkaar. Marvel heeft een trailer gemaakt om deze crossover te promoten.
 • Star Wars Celebration heeft de art onthuld die te zien zal zijn op de badges die bezoekers nodig hebben om naar binnen te kunnen. Te zien zijn verschillende personages waaronder Ahsoka Tano, Rey, Luke Skywalker, Grogu en Cassian Andor. De ontwerper is Alice X. Zhang.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

2 reacties

 1. Misschien moet Disney terug meer op kwaliteit gaat focussen ipv kwantiteit…
  Ik hoop dat deze magere oscars de ogen doet openen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.