Bezoekers zitten vast in Shanghai Disneyland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 1 november 2022.

Nieuws uit de parken

 • Gisteren meldden we al dat Shanghai Disneyland gesloten is vanwege coronamaatregelen. Nu is ook bekend dat gasten daar niet weg mogen zonder negatieve coronatest. Bezoekers zouden nog wel in attracties kunnen waardoor het misschien voor de die hard Disney fan geen grote straf is.
 • Op het moment dat je deze Daily leest wordt in Orlando en in Anaheim de laatste hand gelegd aan de nachtelijke mega-operatie waarin de parken worden getransformeerd van Halloween naar Kerst. Vandaag is dus een goed moment om Decorating Disney: Holiday Magic op Disney+ te kijken.
 • Een bijzonder moment voor Pinar Toprak. De componist was in EPCOT en hoorde daar bij Spaceship Earth voor het eerst haar eigen muziek in het park.
 • In het weekend van Halloween zou je misschien verwachten dat het erg druk is in de Amerikaanse parken. Toch bleek het met die drukte in Walt Disney World enorm mee te vallen.
 • In Walt Disney World zijn de character meet & greets van Woody, Buzz en Jessie terug in Toy Story Land.
 • Disney’s Wine & Dine Half Marathon Weekend komt er aan. En daar hoort uiteraard merchandise bij. Die is gisteren onthuld.
 • De blog van Touringplans kijkt met de Theme Park Enjoyment Index terug op de afgelopen maand in Orlando. Onder andere de impact van orkaan Ian en de verjaardag van EPCOT komen aan bod.
 • IAAPA, de wereldwijde organisatie voor themaparken en attracties, heeft bekend gemaakt welke personen toegevoegd worden aan hun Hall of Fame. Een van hen is Darrell Metzger die voor verschillende Disney parken heeft gewerkt.

Bioscoop en Disney+

 • Er zijn twee nieuwe character posters verschenen van Andor. Het gaat om Saw Gerrera gespeeld door Forest Whitaker en Kino Loy gespeeld door Andy Serkis. Whitaker speelde Saw ook al in Rogue One, Rebels en Jedi: Fallen Order en Serkis speelde Supreme Leader Snoke in The Force Awakens en The Last Jedi.
 • De releasedatum van het derde seizoen van The Mandalorian is waarschijnlijk bekend. Volgens de laatste geruchten verschijnt de eerste aflevering op 22 februari 2023 op Disney+.
 • Het gerucht ging al eerder rond, maar nu lijkt het bevestigd door Deadline: Yahya Abdul-Mateen II gaat de hoofdrol spelen in de Marvel serie Wonder Man.
 • Goed nieuws voor fans van Encanto: de registratie van het concert Encanto at the Hollywood Bowl zal ook in Nederland op 28 december te zien zijn op Disney+.

Overig nieuws

 • Marvel en game ontwikkelaar EA hebben een deal gesloten voor het maken van drie Marvel games voor consoles en PC. De vorige maand aangekondigde Iron Man game is daarvan de eerste.
 • En er is meer Marvel game nieuws: de Nederlandse DJ Martin Garrix heeft in een interview gezegd dat hij samenwerkt met Marvel voor een nieuwe game. Het is niet bekend om welke game het gaat en ook niet of het om het produceren van muziek gaat.
 • De hoofdrollen van de Disney musical Aida zijn bekend. Het gaat om Gaia Aikman als Aida en Naidjim Severina als Radames. Zij waren eerder al samen te zien als Simba en Nala in The Lion King. Ook April Darby is te zien in de voorstelling namelijk, als prinses Amneris. Vanaf april te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.