Bezoekers van de Walt Disney World Monorail geëvacueerd

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 1 november 2023.

Nieuws uit de parken

  • Gisterochtend kregen passagiers van de Walt Disney World Monorail de schrik van hun leven. Volgens passagier Kris Lenk hoorde zij een luide explosie gevolgd door een grote lichtflits waarna de monorail vertraagde. Volgens een woordvoerder van Disney zou de monorail een lekke band hebben gekregen en kwam tot stilstand tussen EPCOT en het Transportation and Ticket Center. Niemand raakte gewond.
  • Vorige week is al even benoemd in de Daily Disney Roundup dat de Gingerbread displays gaan terugkeren in de diverse Walt Disney World Resorts. Nu zijn de eerste foto’s verschenen van de werkzaamheden hieraan in het Grand Floridian Resort.
  • In de winkels in Galaxy’s Edge in zowel Disneyland als Walt Disney World zal vanaf vandaag de lightsaber van Jedi Master Kanan Jarrus, uit Star Wars Rebels, te koop zijn.

Bioscoop en Disney+

  • Grote streamingsdiensten die in Nederland actief zijn, moeten 5% van hun jaaromzet gaan investeren in Nederlandse audiovisuele producties zoals series, films en documentaires. De wet gaat in op 1 januari 2024 en dankzij deze investeringsverplichting komt er meer geld beschikbaar voor het maken van Nederlandse producties. Op Disney+ zal het aanbod van Nederlandse verhalen dus ook toenemen.
  • Ook deze week weer een muzikaal voorproefje van Wish. In de video zien we Ariana DeBose tijdens de opnames van het liedje “Welcome to Rosas”.

Disney Cruise Line

  • Walt Disney Imagineering heeft een nieuwe kijk gedeeld op de kapitein, die te zien zal zijn in de nieuw aangekondigde Haunted Mansion Parlor van de Disney Treasure. Ook verschenen de presentatoren van ABC’s The View in een set geinspireerd door The Haunted Mansion Parlor en boden ons ook nog een blik op de kapitein.

Overig nieuws

  • Paul Roeder en Alannah Hall-Smith zijn beiden gepromoveerd tot Executive Vice President in hun functies bij The Walt Disney Company. De Promotie van Roeder is een erkenning voor zijn prestaties en leiderschap bij de communicatie voor Walt Disney Studios in de afgelopen 13 jaar. Hall-Smith nam in 2018 de leiding over van Communicatie en Public Affairs bij Disney Parks, Experiences and Products en manoeuvreerde behendig door periodes van grote moeilijkheden zoals de impact van de coronapandemie op de Parks-activiteiten.
  • Altijd leuk om te zien hoe mensen creatief omgaan met hun fan zijn. Zoals bijvoorbeeld Joel Neuber die een LEGO replica maakte van Pirates of the Carribbean.
@beyondthebrick

LEGO Pirates of the Caribbean Water Ride by Joel Neuber #lego #legotiktok #legotiktoker

♬ original sound – Beyond the Brick

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.