Bezoek aan Disneyland Hotel moet nu met reservering in Lineberty-app

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 19 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Alle bezoekers van Disneyland Paris die het Disneyland Hotel willen bezoeken maar daar niet overnachten, moeten sinds afgelopen zaterdag de Lineberty-app gebruiken om een tijdslot te reserveren. Die reservering is voor dezelfde dag en geldig voor maximaal vier personen.
 • Disney heeft meer details bekendgemaakt voor de 2024-editie van Disneyland After Dark: Star Wars Nite. Het event wordt op 8 aparte avonden georganiseerd. Dat is twee keer zoveel als vorige jaren. Bezoekers in Star Wars kostuums kunnen meelopen in een stoet die The Fleet of Fandom heet. Verder is er o.a. een Galactic Dance Party en een Resistance Show of Unity. Bij die laatste kunnen bezoekers met hun lightsabers verzamelen bij de Millennium Falcon.
 • Volgens de website van Disneyland keert Soarin ‘Over California terug vanaf 1 maart. Dat is de eerste dag van het Disney California Adventure Food & Wine Festival.
 • Tiana’s Bayou Adventure gaat komende zomer open in het Magic Kingdom, maar voordat het zover is moet er nog het een en ander gebeuren. Er zijn nieuwe steigers gespot bij de attractie voor meer werk aan de façade. Inmiddels stroomt er al wel water door de attractie.
 • Bezoekers van de populairste winkels in Walt Disney World, hebben opgemerkt dat Disney de kassa’s verwijdert ten gunste van Mobile Checkout via de My Disney Experience-app.
 • Het is nu het Jaar van de Draak en Disney heeft gedeeld hoe Cast Members van Hong Kong Disneyland en Shanghai Disney dit vieren.

Bioscoop en Disney+

 • De 51ste editie van de Annie Awards zijn geweest en Spider-Man: Across the Spider-Verse was de grote winnaar. De film won zeven keer waaronder voor beste film. Star Wars: Visions won twee awards: beste regie (TV/Media) en beste muziek (TV/Media). Guardians of the Galaxy Vol. 3 won in de categorie beste character animatie (live action) en Marvel’s Spider-Man 2 in dezelfde categorie maar dan voor video games.
 • Er zijn meer prijzen uitgereikt. Bij de BAFTA Film Awards won Poor Things van Searchlight Pictures vijf awards. Disney viel ook in de prijzen bij de People’s Choice Awards. Grey’s Anatomy werd verkozen tot Show of the Year, Loki werd Sci-Fi/Fantasy Show of the Year en Only Murders in the Building is Comedy Show of the Year geworden. Selena Gomez en Jeremy Allen White zijn belond voor hun acteerprestaties.
 • De opnames van de live action versie van Lilo & Stitch zijn in volle gang en via sociale media gaan een aantal setfoto’s rond. Te zien is een Stitch pop. Mogelijk wordt die als stand-in gebruikt om later vervangen te worden voor een CGI-versie van het personage.
 • BBC en Disney hebben nogmaals bevestigd dat het nieuwe seizoen van Doctor Who in mei te zien zal zijn op Disney+. Dit deden zij met onderstaande poster.
 • Cameron Monaghan staat er voor open om zijn Star Wars game personage Cal Kestis ook in live action te spelen. Er moet volgens hem wel een goede reden zijn: “I don’t want him to just kind of show up to stand around and be there. I want him to mean something and for there to be a significance for the character itself.”
 • Vandaag ook nog een Star Wars gerucht: Insider Daniel RPK beweert dat Angela Bassett recent gesprekken heeft gehad met Lucasfilm over een rol in een Star Wars project. Ruilt zij Wakanda in voor de Galaxy Far, Far Away?
 • The Creator is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste visuele effecten. Daarom heeft ILM (Industrial Light & Magic) verschillende behind the scenes-video’s online gezet. Alle video’s vind je op het YouTube kanaal van ILM.

Overig nieuws

 • Respawn Entertainment is bezig met de ontwikkeling van een first-person Star Wars game. Volgens bronnen speel je als een Mandaloriaanse bounty hunter (niet duidelijk wie) tijdens de tijd van de Galactic Empire. Respawn Entertainment maakte eerder Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor.
 • Marvel heeft een nieuw art boek aangekondigd. Marvel Studios: The Art of Ryan Meinerding laat het werk zien van Ryan Meinerding, Head of Visual Development bij Marvel Studios. Het boek is vanaf 1 oktober te koop.
 • Vorige week raakte een schaatser gewond tijdens een Disney on Ice-show. De toestand van de schaatser is sindsdien verbeterd tot een “bevredigende toestand”. Dit betekent dat ze een “uitstekende of goede prognose” heeft, dat ze bij bewustzijn is en stabiele vitale functies heeft.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.