Bekijk de nieuwe trailer van Wish!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 28 september 2023.

Nieuws uit de parken

  • Walt Disney World heeft een speciale seizoenspas geïntroduceerd voor de waterparken. Met deze Disney Water Park Seasonal Pass krijgen bezoekers tot en met 24 mei 2024 onbeperkt toegang (dus geen blockout data) tot Typhoon Lagoon of Blizzard Beach (afhankelijk van welk waterpark dan open is). Voor volwassenen kost het 79 dollar. De prijs voor kinderen tussen 3 en 9 jaar oud is 73 dollar.
  • Halloween komt er nog aan, maar in Walt Disney World is al de eerste kerstmerchandise verschenen. AllEars heeft een overzichtje gemaakt.
  • In Disneyland Parijs verschijnt steeds meer Halloween decoratie. Bij Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel is een grote pompoen verschenen met een afbeelding van Spider-Man.

Bioscoop en Disney+

  • Gisteren is een nieuwe trailer verschenen van Wish, de Walt Disney Animation Studios film die ook Disney 100 viert. Tegelijk verscheen ook een poster. Tijdens een persdag hebben de makers meer verteld over deze bijzondere film.
  • Eerder deze week meldden we al dat Disney stil zal staan bij de tiende verjaardag van Frozen. Nu is er iets meer bekend over de manier waarop. Tien weken lang wordt er afgeteld met “surprise and delight announcements, content, and more”.
  • In november is Doctor Who: Unleashed te zien bij BBC Three in de UK. Deze behind-the-scenes serie is na elke aflevering van Doctor Who te zien. Het is nog niet bekend of deze ,net als de serie zelf, buiten de UK op Disney+ te zien zal zijn.
  • Er is een trailer verschenen van de documentaire Pencils vs. Pixels. Deze is niet door Disney zelf gemaakt, maar gaat grotendeels wel over Disney. Deze docu zet 2D animatie in het zonnetje en vertelt het verhaal van de overgang naar computeranimatie.

Overig nieuws

  • Eerder dit jaar gingen er geruchten dat Kevin Mayer en Tom Staggs weer voor Disney aan de slag gingen als adviseurs van CEO Bob Iger. Byron Allen, die hoopt ABC en andere Disney-kanalen te kopen, heeft bevestigd dat de twee Iger adviseren over zijn verkoopopties.
  • Zoals inmiddels bekend is de schrijversstaking voorbij. The Hollywood Reporter heeft een artikel gepubliceerd waarin beschreven staat hoe de deal tussen de schrijvers en de studio’s tot stand is gekomen. De rol van Bob Iger hierin komt uitgebreid aan bod.
  • Ondertussen gaan de studio’s en de acteursvakbond SAG-AFTRA op maandag 2 oktober weer om de tafel om te onderhandelen over een deal. Het lijkt er op dat Bob Iger ook hier weer bij aanwezig zal zijn.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.